To σπέσιαλ κακάο των Χριστουγέννων

Στη Χέντβιχ και τον Κρίστιαν, τους δύο μικρούς πρωταγωνιστές του αγαπημένου βιβλίου της Maja Lunde, Το πνεύμα του χιονιού, αρέσει πολύ να πίνουν μαζί κακάο σπέσιαλ.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Θα χρειαστούμε (Υλικά για 4 άτομα):

4 κουταλιές σκόνη κακάο

1 κουταλιά ζάχαρη

2 βανιλίνες

1 λίτρο γάλα πλήρες

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο,τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Τη βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού, να λιώσει η ζάχαρη και να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σερβίρουμε το κακάο ζεστό με τη σαντιγί και το απολαμβάνουμε παρέα με αγαπημένα πρόσωπα.

H συνταγή είναι από το βιβλίο Το πνεύμα του χιονιού – Δραστηριότητες και παιχνίδια.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος ιδρύθηκαν το 1985 και τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Πληροφορικής και στις τεχνικές και επιστημονικές εκδόσεις, εδραιώνοντας την παρουσία τους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής. Οι πρώτοι τίτλοι που εκδόθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να επεκτείνονται και στους τομείς των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης.
To top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.