Μαθηματικές μέθοδοι για Φυσικούς

-10% Μαθηματικές μέθοδοι για Φυσικούς

Το βιβλίο Μαθηματικές μέθοδοι για Φυσικούς προορίζεται για χρήση ως διδακτικό σύγγραμμα σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και παρουσιάζει με εύληπτο και προσιτό τρόπο τα περισσότερα σημαντικά μαθηματικά εργαλεία που απαιτούνται στη σύγχρονη Φυσική. Το μόνο προαπαιτούμενο για τους αναγνώστες είναι να διαθέτουν επαρκείς γενικές γνώσεις Φυσικής και Μαθηματικού Λογισμού.

Το βιβλίο έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα εισαγωγικά μαθήματα Φυσικής και τα πιο προχωρημένα μαθήματα στην κλασική Μηχανική, τον Ηλεκτρισμό, τον Μαγνητισμό, την Κβαντομηχανική, τη Θερμοδυναμική και τη Στατιστική Φυσική. Περιλαμβάνει πλήθος λυμένων παραδειγμάτων, μέσα από τα οποία γίνονται κατανοητές οι μαθηματικές μέθοδοι που παρουσιάζονται και ο τρόπος εφαρμογής τους στα προβλήματα Φυσικής.

Το βιβλίο απευθύνεται πρωτίστως σε προπτυχιακούς φοιτητές Φυσικής, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από φοιτητές άλλων κλάδων, όπως Μηχανολογίας, Αστρονομίας και Μαθηματικών.

 

Ο Tai L. Chow σπούδασε Φυσική στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταιβάν, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Από το 1969, ανήκει στο δυναμικό του τμήματος Φυσικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Stanislaus της Καλιφόρνιας (CSUS), όπου διατέλεσε πρόεδρος του τμήματος επί 17 χρόνια, έως το 1992. Κατά τα έτη της εκπαιδευτικής του αδείας ήταν επισκέπτης καθηγητής Φυσικής στα παραρτήματα Davis και Berkeley του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ενώ εργάστηκε και ως ερευνητής συνεργάτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στη NASA. Ο Δρ Chow έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 35 άρθρα σε περιοδικές εκδόσεις του κλάδου της Φυσικής, και έχει γράψει δύο συγγράμματα διδασκαλίας και ένα βιβλίο με λυμένες ασκήσεις.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Tai L. Chow
Μετάφραση Γεώργιος Λαλαζήσης
Επιμέλεια Γεώργιος Λαλαζήσης
Σελίδες 696
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 93081
  • ISBN : 978-960-461-817-0
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 44,00€
  • 39,60€

Ετικέτες: Μαθηματικές μέθοδοι για Φυσικούς