Το επόμενό σου βιβλίο είναι εδώ!

Ο Οκτώβρης παραδοσιακά είναι ο μήνας του βιβλίου, με τη μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο, τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία και την επικείμενη εορταστική περίοδο να ενισχύουν τον χαρακτηρισμό.

Παρακάτω θα βρεις συνοπτικά όλα μας τα νέα βιβλία που θα σε συντροφεύσουν αυτόν τον μήνα.

Κριστίν
Stephen King

Το κλασικό #1 μπεστ σέλερ του απόλυτου τρόμου 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία!

Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο μαθητής λυκείου Άρνι Κάνινγκχαμ και ο καλύτερός του φίλος, ο Ντένις Γκίλντερ, βρίσκουν προς πώληση μια σαραβαλιασμένη κόκκινη και άσπρη Πλίμουθ Φιούρι – με το όνομα Κριστίν. O Άρνι δεν ήταν ποτέ από τους ωραίους ή τους δημοφιλείς του σχολείου, αλλά η Κριστίν γρήγορα αλλάζει τα πάντα και κατακυριεύει συστηματικά και τρομακτικά κάθε πτυχή της ζωής του Άρνι.

Βραβευμένο με το Locus Award (1984) για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας.

Μετάφραση: Νέστορας Γ. Χούνος

Περισσότερα εδώ

 

To βιβλίο της μορφής και του κενού
Ruth Ozeki

Ένα μυθιστόρημα τολμηρό, ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό που συνδυάζει μοναδικούς χαρακτήρες με την τζαζ, την κλιματική αλλαγή και την προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά.

  • «Καλύτερο βιβλίο του Amazon» για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2021
  • Βραβείο Γυναικείας Μυθοπλασίας (Women’s Prize for Fiction 2022)

Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Περισσότερα εδώ

 

To Βασίλειο των Διαβόητων
Kerri Maniscalco

Δύο κατάρες.
Μία προφητεία.
Και μια αγάπη ισχυρότερη κι απ’ τη μοίρα…

Με εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα και εκατομμύρια προβολές, η συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times Κerri Maniscalco μας χαρίζει μια ιστορία γεμάτη αισθησιασμό, αισθαντικά μυστικά, και απρόσμενες ανατροπές στον αξέχαστο επίλογο της τριλογίας του Βασιλείου των Δαιμόνων.

Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης

Περισσότερα εδώ

 

 

Χίλια φιλιά από σένα
Tillie Cole

Ένα αγόρι. Ένα κορίτσι. Ένας δεσμός που δημιουργείται σε μια στιγμή και κρατά μια δεκαετία. Ένας δεσμός που ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση μπορούν να καταστρέψουν. Ένας δεσμός που θα κρατήσει για πάντα. Ή έτσι, τουλάχιστον, πιστεύουν.

  • Βραβευμένο με Goodreads Choice και υποψήφιο για Καλύτερο Βιβλίο Νεανικής Λογοτεχνίας (2016).

Η συγγραφέας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, με πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και αμέτρητες κριτικές στο Goodreads.

Μετάφραση: Χρύσα Φραγκιαδάκη

Περισσότερα εδώ

 

 

Η τέχνη της αποτυχίας
Elizabeth Day

Ένα βιβλίο ιδανικό για οποιονδήποτε έχει αποτυχίες στο ενεργητικό του. Αυτό σημαίνει ένα βιβλίο για όλους.
Η τέχνη της αποτυχίας αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία. Όταν μαθαίνουμε πώς να αποτυχαίνουμε, μαθαίνουμε στην πραγματικότητα πώς να πετυχαίνουμε. Κι όλοι το χρειαζόμαστε αυτό. Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ειλικρινές, αστείο και καυστικό.

  • Μπεστ σέλερ στους Sunday Times.

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Περισσότερα εδώ

 

 

Νευρογλωσσικός προγραμματισμός για πρωτάρηδες
Romilla Ready, Kate Burton
Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός σας βοηθά να κατανοήσετε πώς σκέφτεστε, πώς αισθάνεστε και πώς αντιλαμβάνεστε την καθημερινή ζωή και τον κόσμο.
Το βιβλίο παρουσιάζει πρακτικές, εύχρηστες ιδέες ώστε να λύνετε προβλήματα και να κατανοείτε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Περισσότερα εδώ

 

 

 

Κρίσιμες συζητήσεις
A. Switzler, E. Gregory, J. Grenny, K. Patterson, R. McMillan

Ένα κλασικό εγχειρίδιο πλήρως ενημερωμένο για έναν κόσμο όπου η επικοινωνιακή δεξιοτεχνία είναι πιο σημαντική από ποτέ! Οι Κρίσιμες συζητήσεις παρέχουν τις πληροφορίες, τη γνώση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ακόμα και τις πιο δύσκολες συζητήσεις με τρόπους που εγγυώνται ότι και οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τον διάλογο με την αίσθηση ότι εισακούστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό.

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Περισσότερα εδώ

 

 

Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς
Robert Kiyosaki

Το #1 βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης, που έχει αλλάξει σημαντικά την ιδέα που έχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι για το χρήμα, κυκλοφορεί σε νέα, εμπλουτισμένη έκδοση με ανανεωμένο υλικό και 9 εκπαιδευτικές ενότητες που ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Η διατήρηση του αρχικού περιεχομένου του αποδεικνύει ότι το βιβλίο άντεξε στον χρόνο. Οι θεμελιώδεις αρχές του παραμένουν ίδιες, ενώ η διαχρονική σοφία και τα πρακτικά μαθήματά του μπορούν να εφαρμοστούν στη ζωή κάθε ανθρώπου και στο όραμά του να εξασφαλίσει οικονομική επιτυχία.

Μετάφραση: Εύη Παπαδούλου

Περισσότερα εδώ

 

Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές
Robert Kiyosaki

Νέα αναθεωρημένη έκδοση

Ο οδηγός οικονομικής παιδείας του Πλούσιου Μπαμπά για γονείς, που θα σας εξηγήσει πώς να δώσετε στο παιδί σας οικονομικό προβάδισμα… χωρίς να του δώσετε χρήματα!
Ο Robert Kiyosaki  σε αυτό το βιβλίο εξηγεί γιατί πιστεύει ότι το σχολικό σύστημα έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να βγάζει κυρίως υπαλλήλους –όλους εκείνους τους μελετηρούς μαθητές του άριστα, που μαθαίνουν το μάθημά τους και γράφουν καλά στις εξετάσεις– και όχι δημιουργικούς στοχαστές, οραματιστές και ονειροπόλους –τους κακούς μαθητές, που όταν μεγαλώνουν γίνονται πρωτοπόροι και δημιουργούν νέες ιδέες, επιχειρήσεις και προϊόντα.

Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός

Περισσότερα εδώ

 

Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ
Robert Kiyosaki

Tο βιβλίο αυτό δεν σας προσφέρει κάποια μαγική φόρμουλα για να γίνετε γρήγορα πλούσιοι. Στόχος του είναι να σας εξηγήσει πώς να αυξήσετε την οικονομική σας ευφυΐα.

Ο Robert Kiyosaki πάντα πίστευε ότι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα οικονομικά μας. Όπως ο ίδιος έχει τονίσει επανειλημμένα, για να μπορέσει κανείς να ξεφύγει από τον καθημερινό, οικονομικό Φαύλο Κύκλο θα πρέπει να καταλάβει πώς λειτουργεί το χρήμα, γι’ αυτό και σε αυτό το βιβλίο, εξηγεί τις πέντε θεμελιώδεις αρχές της οικονομικής ευφυΐας και περιγράφει τα βασικά βήματα που οδηγούν στον πλούτο.

Μετάφραση: Κατερίνα Ζουγανέλη

Περισσότερα εδώ

 

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα
Robert Kiyosaki

Αναθεωρημένη έκδοση

Αν θέλετε πλούτο, πρέπει να τον δημιουργήσετε.
Πρέπει να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας ελέγχοντας την πηγή εισοδήματός σας – σήμερα! Χρειάζεστε τη δική σας επιχείρηση και αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να τη δημιουργήσετε.
Μπορεί οι καιροί να είναι οικονομικά δύσκολοι για τους περισσότερους, όμως για πολλούς επιχειρηματίες είναι μια περίοδος γεμάτη ευκαιρίες. Όχι μόνο ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή. Αυτό το βιβλίο εξηγεί γιατί η δικτυακή αγορά αποτελεί το επιχειρηματικό πεδίο του 21ου αιώνα.

Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός

Περισσότερα εδώ

 

Cashflow quadrant του Πλούσιου Μπαμπά
Το Κουαρτέτο Του Πλούτου
Robert Kiyosaki
Ο οδηγός του Πλούσιου Μπαμπά για την οικονομική ελευθερία
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για εκείνους που είναι έτοιμοι να κάνουν το άλμα: να εγκαταλείψουν την ασφάλεια της σταθερής καθημερινής εργασίας και να μπουν στον κόσμο της οικονομικής ελευθερίας. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του οικονομικού τους μέλλοντος.

Μετάφραση: Εύη Παπαδοπούλου

Περισσότερα εδώ

 

Η Αφρική από το 1940
Frederick Cooper

Ένα κορυφαίο επιστημονικό σύγγραμμα στη σειρά του Cambridge University Press Νέες Προσεγγίσεις στην Ιστορία της Αφρικής. Με το βλέμμα πέρα από τη διαμάχη του τι ή ποιος μπορεί να φταίει για τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις της Αφρικής, ο Κούπερ εξερευνά τις εναλλακτικές για το μέλλον. Το βιβλίο αυτό είναι πλήρως αναθεωρημένο και περιλαμβάνει την Ιστορία και τις μελέτες για την Αφρική από τη νέα χιλιετία, βοηθώντας τους αναγνώστες να κατανοήσουν την ιστορική διαδικασία από την οποία έχει προκύψει η θέση της Αφρικής στον κόσμο.

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Περισσότερα εδώ

 

Επιστημονική έρευνα και συγγραφή στις τέχνες
Μαρία Ασλανίδη

Η επιστήμη και η έρευνα δε γεννήθηκαν εκ του μηδενός. Συνιστούν μια καθολική ανθρώπινη προσπάθεια, εξίσου σώμα γνώσης και διαδικασία, μια συναρπαστική, χρήσιμη, ωφέλιμη, συνεχή και ατέρμονη διεργασία αναζήτησης του ανθρώπινου νου.

Περισσότερα εδώ

 

 

 

 

Ελεγκτική, υπηρεσίες διασφάλισης, και εξιχνίαση οικονομικού εγκλήματος
Felix I. Lessambo

Μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της θεωρίας της ελεγκτικής και της εφαρμογής της στην πράξη, που εξηγεί έννοιες οι οποίες συχνά θεωρούνται από πολλούς δυσνόητες και ασαφείς.

Μετάφραση: Γεώργιος Φακωτάκης
Επιστημονική Επιμέλεια: Γιάννης Φίλος, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Χρήστος Λεμονάκης

Περισσότερα εδώ

 

 

 

Χημεία
Karen Timberlake

Ένα βιβλίο που στοχεύει στο να δείξει πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η μελέτη και η εφαρμογή της χημείας και να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων σε ζητήματα υγείας και περιβάλλοντος, αλλά και να ανακαλύψουν, μέσα από πραγματικά παραδείγματα, τη σχέση της χημείας με την καθημερινή ζωή.

Μετάφραση: Αναστασία Βροντελή
Επιστημονική Επιμέλεια: Αναστάσιος Τρογκάνης

Περισσότερα εδώ

 

 

Οργάνωση και σχεδίαση υπολογιστών, έκδοση MIPS
David A. Patterson, John L. Hennessy
Το κορυφαίο σύγγραμμα της αγοράς για μαθήματα Οργάνωσης Υπολογιστών, με περιεχόμενο που καλύπτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και με πλήρη γκάμα προσιτών και κατανοητών ασκήσεων και βοηθημάτων.
Μετάφραση & Επιστημονική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκιζόπουλος
Περισσότερα εδώ

 

 

 

 

Ό,τι κι αν επιλέξετε, ευχόμαστε να το απολαύσετε!

Η Ομάδα των Εκδόσεων Κλειδάριθμος

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος ιδρύθηκαν το 1985 και τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Πληροφορικής και στις τεχνικές και επιστημονικές εκδόσεις, εδραιώνοντας την παρουσία τους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής. Οι πρώτοι τίτλοι που εκδόθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να επεκτείνονται και στους τομείς των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης.
To top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.