Βιβλία που ανυπομονούμε να φτάσουν στα ράφια μας μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Συγκεντρώσαμε εδώ, ανά κατηγορία, όλα μας τα βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ας τα δούμε μαζί αναλυτικά:

 

Elon Musk Η επίσημη βιογραφία, Walter Isaacson

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Για δύο χρόνια, ο Walter Isaacson είχε γίνει η σκιά του Μασκ, παρακολουθούσε τις συναντήσεις του, τον συνόδευε στα εργοστάσιά του και περνούσε ώρες παίρνοντας συνεντεύξεις από τον ίδιο, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα είναι μια αποκαλυπτική προσωπική ιστορία, γεμάτη εκπληκτικές αφηγήσεις για θριάμβους και θύελλες, που θέτει το ερώτημα: Άραγε οι δαίμονες, η κινητήριος δύναμη του Μασκ, είναι αυτό που οδηγεί στην καινοτομία και την πρόοδο; Έχετε στα χέρια σας μια απροσδόκητα μύχια ιστορία για τον πλέον συναρπαστικό και αμφιλεγόμενο καινοτόμο της εποχής μας, που παραβιάζοντας κανόνες έχει οδηγήσει τον κόσμο στην εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων, της εξερεύνησης του διαστήματος από ιδιώτες και της τεχνητής νοημοσύνης. Α, στην πορεία εξαγόρασε και το Twitter. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ)

 

 

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ, Simon Mockler

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Ένα συναρπαστικό κράμα αστυνομικού, μυστηρίου, ψυχολογικού θρίλερ, νουάρ και κατασκοπικής περιπέτειας με ένταση και απίστευτα σκοτεινή ατμόσφαιρα, που διατηρεί την αδρεναλίνη στα ύψη. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)  

 

Κριστίν, Stephen King

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Το κλασικό #1 μπεστ σέλερ του απόλυτου τρόμου 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία! Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά όταν ο μαθητής λυκείου Άρνι Κάνινγκχαμ και ο καλύτερός του φίλος, ο Ντένις Γκίλντερ, βρίσκουν προς πώληση μια σαραβαλιασμένη κόκκινη και άσπρη Πλίμουθ Φιούρι – με το όνομα Κριστίν, όπως τη βάφτισε ο αρχικός δύστροπος ιδιοκτήτης της. Ο Ντένις ξέρει πολύ καλά ότι ο Άρνι δεν ήταν ποτέ από τους ωραίους ή τους δημοφιλείς του σχολείου, αλλά η Κριστίν γρήγορα αλλάζει τα πάντα. Ξαφνικά ο Άρνι, σαν ξαναγεννημένος, με αυτοπεποίθηση και θάρρος βγαίνει ραντεβού με το πιο όμορφο κορίτσι του λυκείου Λίμπερτιβιλ – τη Λι Κάμποτ. Καθώς η μυστηριωδώς επισκευασμένη Κριστίν κατακυριεύει συστηματικά και τρομακτικά κάθε πτυχή της ζωής του Άρνι, ο Ντένις και η Λι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ανακαλύψουν την τερατώδη αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αμάξι με το δολοφονικό παρελθόν. Το 1984 στο βιβλίο απονεμήθηκε το βραβείο Locus Award για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΝΕΣΤΟΡΑΣ Γ. ΧΟΥΝΟΣ)  

 

Ο Μαύρος Πύργος Ι, Ο Τελευταίος Πιστολέρο, Stephen King

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Ο πρώτος από τους οκτώ τόμους της κλασικής μπεστ σέλερ σειράς Ο ΜΑΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ έρχεται! Σε μια ζοφερή ερημιά, που με τρόμο διαπιστώνουμε ότι θυμίζει τη δική μας πραγματικότητα, μια μοναχική και μελαγχολική φιγούρα με το όνομα Ρόλαντ διασχίζει τις αμμώδεις αχανείς εκτάσεις καταδιώκοντας έναν μαυροντυμένο καταχθόνιο και μυστηριώδη άνδρα. Ο μόνος τρόπος να σώσει οτιδήποτε είναι να αποδειχθεί εξυπνότερος από τον μαυροντυμένο άντρα. Γιατί, παρά τα αμέτρητα μίλια που έχει διανύσει, ο Ρόλαντ γνωρίζει ότι αυτό θα είναι απλώς η αρχή, το πρώτο βήμα της συναρπαστικής και συνάμα συνταρακτικής αποστολής του να ανακαλύψει τι είναι αυτό που συνδέει όλους τους κόσμους, όλα τα σύμπαντα: Ο Μαύρος Πύργος… (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ)  

Ο Μαύρος Πύργος ΙΙ, Το Κάλεσμα των Τριών, Stephen King

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Μετά τα γεγονότα στον Τελευταίο Πιστολέρο, ο Ρόλαντ συνεχίζει τώρα τη μοναχική του αναζήτηση για τον Μαύρο Πύργο, που τον οδηγεί σε μια φαινομενικά ατελείωτη παραλία κατά μήκος της Δυτικής Θάλασσας – όπου ο θάνατος καραδοκεί. Υπάρχουν όμως και πολλά μυστήρια κατά μήκος της έρημης ακτογραμμής: τρεις απόκρυφες πόρτες που στέκονται ελεύθερα στην άμμο και είναι αινιγματικά χαρακτηρισμένες ως Ο Φυλακισμένος, Η Κυρία των Σκιών και Ο Σπρώχτης. Καθεμία είναι πύλη προς τη Νέα Υόρκη του δικού μας κόσμου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και καθεμία ενέχει κάθε λογής κινδύνους που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του ταξιδιού του Ρόλαντ. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Δείτε όλα τα βιβλία του Stephen King που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.  

 

 
Το βιβλίο της μορφής και του κενού, Ruth Ozeki

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

  • «Καλύτερο βιβλίο του Amazon» για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2021
  • Βραβείο Γυναικείας Μυθοπλασίας (Women’s Prize for Fiction 2022)
  • Υποψήφιο στη Βραχεία λίστα Man Booker

Όταν ένα βιβλίο και ένας αναγνώστης είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο, το γνωρίζουν και οι δύο… Μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του, ο δεκατριάχρονος Μπένι Ο αρχίζει να ακούει φωνές. Όταν όμως η μητέρα του αρχίζει να συσσωρεύει αντικείμενα σε παθολογικό βαθμό, ο Μπένι αναζητά καταφύγιο στην ησυχία μιας μεγάλης δημόσιας βιβλιοθήκης. Εκεί συναντά μια συναρπαστική καλλιτέχνιδα του δρόμου με μια αλαζονική νυφίτσα για κατοικίδιο∙ έναν άστεγο φιλόσοφο-ποιητή∙ και το εντελώς δικό του βιβλίο, αυτό που αφηγείται τη ζωή του και του μαθαίνει να ακούει τα πράγματα που όντως έχουν σημασία. Συνδυάζοντας αξέχαστους χαρακτήρες με την τζαζ, την κλιματική αλλαγή και την προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά, η Ρουθ Οζέκι μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα τολμηρό, ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΥΡΣΙΝΗ ΓΚΑΝΑ)  

 

Πριν κρυώσει ο καφές, Toshikazu Kawaguchi

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Η γλυκιά, συγκινητική ιστορία του Toshikazu Kawaguchi διερευνά το αιώνιο ερώτημα: Τι θα άλλαζες αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν; Και, κυρίως, ποιον θα ήθελες να συναντήσεις, ίσως για τελευταία φορά; Αναδείχθηκε #1 Διεθνές Bestseller και είναι από τα βιβλία που έχει κερδίσει εκατομμύρια χρήστες του TikTok. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΑΣΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ)

 
Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς, Ben Macintyre

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Μια καταπληκτική αληθινή ιστορία βγαλμένη μέσα από το ίδιο το ναζιστικό φρούριο υψίστης ασφαλείας, η οποία αποκαλύπτεται για πρώτη φορά. Ένα χρονικό για το αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα αλλά και για τον σνομπισμό, τις ταξικές συγκρούσεις, την ομοφυλοφιλία, τον εκφοβισμό, την κατασκοπία, την πλήξη, την τρέλα και το ευτράπελο. Το βιβλίο καταγράφει το εκπληκτικό χρονικό της πιο διαβόητης φυλακής στην Ιστορία, και έγινε το ιστορικό βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2022 και νούμερο ένα στη λίστα με τα μπεστ σέλερ των Sunday Times. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ)

 
Νυχτερινός δρόμος, Kristin Hannah

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Η αγαπημένη Kristin Hannah αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία με θέμα τη λαχτάρα ενός κοριτσιού να αποκτήσει οικογένεια, την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης καρδιάς και τη δύναμη που απαιτείται για να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε. Γλαφυρό, οικουμενικό και συναισθηματικά περίπλοκο, το βιβλίο αυτό θίγει βαθύτατα ζητήματα που αφορούν τη μητρότητα, την ταυτότητα, την αγάπη και τη συγχώρεση. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)

 

 

Twisted lies, Ana Huang

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Γοητευτικός, θανατηφόρος και τόσο έξυπνος που δεν κρύβεται, ο Κρίστιαν Χάρπερ είναι ένα τέρας ντυμένο με το τέλειο κοστούμι ενός τζέντλεμαν. Κάθε τέρας όμως έχει την αδυναμία του. Εκείνη είναι η δική του. Η Στέλλα Αλόνσο είναι γλυκιά, ντροπαλή και εσωστρεφής παρά τη φήμη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάνοντας δύο δουλειές, δεν της μένει πολύς χρόνος ούτε επιθυμία για μια σχέση. Αλλά όταν μια απειλή την οδηγεί στην αγκαλιά του πιο επικίνδυνου άντρα που έχει γνωρίσει ποτέ, μπαίνει στον πειρασμό να αφεθεί να νιώσει κάτι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Μια ιστορία γεμάτη ένταση, ερωτισμό και σασπένς με 50 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, σχεδόν 135.000 κριτικές στο Goodreads, εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και ένα κοινό που λατρεύει την Αμερικανίδα συγγραφέα και αναμένει με αγωνία κάθε νέο βιβλίο της. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)  

 
Το βασίλειο των διαβόητων, Kerri Maniscalco

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Δύο κατάρες. Μία προφητεία. Και μια αγάπη ισχυρότερη κι απ’ τη μοίρα… Με εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα και εκατομμύρια προβολές, η συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times μας χαρίζει μια ιστορία γεμάτη αισθησιασμό, αισθαντικά μυστικά, και απρόσμενες ανατροπές στον αξέχαστο επίλογο της τριλογίας του Βασιλείου των Δαιμόνων. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ)

Δείτε όλα τα βιβλία της Kerri Maniscalco που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.  

 
Χίλια φιλιά από σένα, Tillie Cole

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Ένα φιλί, μια στιγμή. Χίλια φιλιά, μια ολόκληρη ζωή. Ένα αγόρι. Ένα κορίτσι. Ένας δεσμός που δημιουργείται σε μια στιγμή και κρατά μια δεκαετία. Ένας δεσμός που ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση μπορούν να καταστρέψουν. Ένας δεσμός που θα κρατήσει για πάντα. Ή έτσι, τουλάχιστον, πιστεύουν. Το βιβλίο έλαβε το Βραβείο Goodreads Choice και ήταν υποψήφιο για Καλύτερο Βιβλίο Νεανικής Λογοτεχνίας (2016). Η συγγραφέας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, με πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές το TikTok και αμέτρητες κριτικές στο Goodreads. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ)  

 
Σου ’ρχεται (τίτλος υπό επεξεργασία), Marianna Zapata

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Αν κάποιος σου είπε ποτέ ότι το να είσαι ενήλικας είναι εύκολο, δεν σου τα είπε όλα. Το Σου ’ρχεται έφτασε τη θέση #2 στη λίστα του Amazon με τα καλύτερα ευπώλητα βιβλία και έμεινε στη λίστα με τα καλύτερα 100 βιβλία για 6 εβδομάδες. Ακόμη, επιλέχθηκε ως υποψήφιο για το βραβείο Goodreads Choice 2017 στην κατηγορία «Αισθηματικό». (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΟΛΓΑ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑ)  

 

Στα δίχτυα του έρωτα, Tessa Bailey

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Μετά το Συνέβη ένα καλοκαίρι, η Tessa Bailey επανέρχεται με ακόμα μία απολαυστικά διασκεδαστική ρομαντική κομεντί. Εκείνη έχει ανοσία στη γοητεία και την εμφάνισή του, αλλά φαίνεται να απολαμβάνει την παρέα του. Εκείνος δεν θέλει να ρισκάρει να τη χάσει για μια σύντομη περιπέτεια, ενώ του αρέσει πολύ και παραμένουν φίλοι. Παράξενο. Το βιβλίο ανακηρύχθηκε μπεστ σέλερ στους Sunday Times, έλαβε πάνω από 30.000 κριτικές στο Amazon και 200 εκατομμύρια προβολές στο TikTok. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΕΛΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ)  

 

Σπάσε τον πάγο, Hannah Grace

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Πλησιάζοντας τις 50.000 κριτικές στο Amazon και έχοντας γίνει πραγματικό φαινόμενο του Tiktok, στο βιβλίο αυτό η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται όταν μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ο αρχηγός μιας ομάδας χόκεϊ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα παγοδρόμιο. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ)  

 

 

Πώς να φτάσεις στην κορυφή, Μαρία Χατζηστεφανή

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Η διαδρομή προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή. Αφού πέρασε πολλά χρόνια χτίζοντας τη δική της καινοτόμο αυτοκρατορία ομορφιάς, η Μαρία Χατζηστεφανή (@mrsrodial) γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις κίνητρα και να προχωράς, ιδιαίτερα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την αυτοαμφισβήτηση, την απόρριψη και τις αποτυχίες. Η Μαρία μοιράζεται σε αυτό το βιβλίο τις φράσεις που χρησιμοποιεί για να παρακινεί τον εαυτό της, συμβουλές ζωής και μυστικά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Αξιοποιώντας την ενέργειά σου, μπορείς να πετύχεις. Αρκεί να ακολουθήσεις τους τρεις χρυσούς κανόνες: Βάλε στόχους, σχεδίασε την πορεία σου και φτάσε στην κορυφή! Η συγγραφέας, μέσα από την προσωπική της εμπειρία, ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουµε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούµε σε αυτούς. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΒΑΡΑ)  

 

Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου, John Martin

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Ονειρεύεστε να κάνετε κάτι διαφορετικό στη ζωή σας; Θα θέλατε να σχεδιάσετε σωστά την επόμενη κίνησή σας; Ελπίζετε να ιδρύσετε τη δική σας επιχείρηση; Λυπάστε που δεν ασκείστε τακτικά; Αν ναι, το Ενδυνάμωσε τον εαυτό σου είναι το κατάλληλο βιβλίο για εσάς. Διαβάστε και ακολουθήστε τα βήματα μέσα σε αυτές τις σελίδες, καταπολεμήστε την έλλειψη ικανοποίησης και χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, για να ζήσετε τη ζωή που ονειρευτήκατε για σας! Αυτό το βιβλίο είναι ένα σύντομο εγχειρίδιο, με μια εργαλειοθήκη, για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΙΘΑΡΗΣ)  

 

Η τέχνη της αποτυχίας, Elizabeth Day

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

  • Μπεστ σέλερ στους Sunday Times

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από το ομώνυμο podcast How To Fail, για οποιονδήποτε έχει αποτυχίες στο ενεργητικό του. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα βιβλίο για όλους. Η τέχνη της αποτυχίας αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία. Όταν μαθαίνουμε πώς να αποτυχαίνουμε, μαθαίνουμε στην πραγματικότητα πώς να πετυχαίνουμε. Κι όλοι το χρειαζόμαστε αυτό. Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ειλικρινές, αστείο και καυστικό. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ)  

 

Κρίσιμες συζητήσεις, E. Gregory, K. Patterson, J. Grenny, R. McMillan, A. Switzler

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Ένα κλασικό εγχειρίδιο πλήρως ενημερωμένο για έναν κόσμο όπου η επικοινωνιακή δεξιοτεχνία είναι πιο σημαντική από ποτέ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ. Οι Κρίσιμες συζητήσεις παρέχουν τις πληροφορίες, τη γνώση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ακόμα και τις πιο δύσκολες συζητήσεις με τρόπους που εγγυώνται ότι και οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τον διάλογο με την αίσθηση ότι εισακούστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό.

(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΙΟΛΕΤΑ ΖΕΥΚΗ)  

 

Η αξία της προσοχής, Johann Hari

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

  •  Βραβείο PORCHLIGHT
  • Ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από: The Wall Street Journal, Financial Times, New York Post, Mashable και Mindful.

Η ικανότητά μας να δίνουμε προσοχή καταστρέφεται. Μια πρωτοποριακή έρευνα για τον λόγο που συμβαίνει αυτό – και τον τρόπο που θα ανακτήσουμε την προσοχή μας. Ο Γιόχαν Χάρι ξεκίνησε ένα επικό ταξίδι σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίους ειδήμονες στην ανθρώπινη προσοχή – και ανακάλυψε πως όλα όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε γι’ αυτή την κρίση είναι λάθος. Η αξία της προσοχής θα δώσει άλλη τροπή στον διάλογο για την προσοχή και θα μας δείξει τελικά πώς να την αποκτήσουμε ξανά. Τα βιβλία του Γιόχαν Χάρι για τον εθισμό και την κατάθλιψη έχουν μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και τα έχουν εγκωμιάσει όλοι, από την Oprah Winfrey ως τον Noam Chomsky και τη Hillary Clinton. Οι ομιλίες του στα TED έχουν πάνω από 78.000.000 προβολές. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΙΘΑΡΗΣ)  

 

Attached (τίτλος εργασίας), Amir Levine, Rachel Heller

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Στην εποχή μας, βασιζόμαστε στην επιστήμη για το τι θα φάμε ως πόση μέχρι και ποια ώρα θα γυμναστούμε. Τι συμβαίνει όμως με τις σχέσεις; Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και νευροεπιστήμονα Δρα Αμίρ Λεβίν και τη Ρέιτσελ Χέλερ, η κατανόηση του ενήλικου συναισθηματικού δεσμού –η πιο εξελιγμένη επιστήμη περί σχέσεων στις μέρες μας– μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε και να κρατήσουμε την αγάπη. Οι Λεβίν και Χέλερ καθοδηγούν τους αναγνώστες να καθορίσουν ποιος είναι ο τύπος του συναισθηματικού δεσμού τους και του συντρόφου τους (ή πιθανού συντρόφου), προσφέροντας έναν οδικό χάρτη για τη δημιουργία πιο δυνατών και ικανοποιητικών δεσμών με τα άτομα που αγαπάμε. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΕΛΛΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ)  

 

Πούλησε! Έτσι όπως θέλουν οι πελάτες σου να αγοράζουν, Dale Carnegie & Associates

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Στην εποχή μας, όπου υπάρχουν κοινωνικά μέσα και χρηματοδότηση από το πλήθος, ο κύκλος των πωλήσεων έχει αλλάξει οριστικά. Δεν αρκεί πλέον να γνωρίζετε το προϊόν σας ούτε αρμόζει πάντα να αμφισβητείτε την άποψη του πελάτη σας με βάση την έρευνα που κάνατε στο διαδίκτυο. Ανακαλύψτε τα πέντε στάδια για να κατακτήσετε τη σύγχρονη διαδικασία πώλησης μέσα από πραγματικές ιστορίες κορυφαίων πωλητών και έμπειρων εκπαιδευτών πωλήσεων από όλον τον κόσμο. Το παρόν βιβλίο συνδυάζει μια νέα, εμπεριστατωμένη έρευνα, μια σύγχρονη διαδικασία πώλησης και διαχρονικές ισχυρές αρχές ανθρώπινων σχέσεων, προσφέροντας τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους για την αύξηση των πωλήσεων. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΔΟΥΔΗ)  

 

Ηγήσου! Πώς να δομήσεις μια ομάδα υψηλών επιδόσεων, Dale Carnegie & Associates

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Το βιβλίο αυτό προσφέρει πρακτικές συμβουλές, στρατηγικές και παραδείγματα πραγματικής ζωής από κορυφαίους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που θα σας καθοδηγήσουν να είστε πιο αποτελεσματικός ηγέτης και να εμπνέετε την ομάδα σας ώστε να φέρνει επιτυχίες. Εξερευνήστε την ανυποψίαστη δύναμή σας και γίνετε πρωταθλητής ηγέτης. Η μοναδική και ισχυρή προσέγγιση του Ντέιλ Κάρνεγκι στην εκπαίδευση ηγεσίας βασίζεται στη σοφία και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τους αναπτυσσόμενους ηγέτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό επαγγελματικής ανάπτυξης. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ)  

 

Οδηγός TikTok, Δημήτρης Κουλουμάσης

(ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ)

Ο γνωστός Mr Chem, aka Δημήτρης Κουλουμάσης, δημιουργεί έναν μικρό, πρακτικό οδηγό για όλους όσοι θέλουν να φτιάξουν ένα έξυπνο προφίλ στο TikTok – μικρούς και μεγάλους, ακόμα και εταιρείες που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν την εικόνα τους ή να απευθυνθούν στο νεανικό κοινό. Επιτυχημένοι TikTokers αποκαλύπτουν μυστικά που δεν θα μάθετε πουθενά αλλού. Καθένας από αυτούς ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος περιεχομένου, καθένας είναι πρωτοπόρος στο είδος του και όλοι τους πρωτοεμφανίστηκαν και έγιναν γνωστοί από το TikTok. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την απλή, μοντέρνα γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παίρνοντας τον ρόλο του αφηγητή δίνει τα δικά του tips και παρουσιάζει και τα μυστικά της δικής του επιτυχίας στο TikTok.    

 

 

Εκδοτικό αφιερωμένο στον Robert T. Kiyosaki

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Για πρώτη φορά από την έκδοσή του στα Ελληνικά, το παγκόσμιο μπεστ σέλερ Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς κυκλοφορεί με ανανεωμένο, πρόσθετο υλικό, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας γενιάς. Η 25η επετειακή έκδοση καλύπτει τα έτη από το 1997 έως το 2022. Η νέα έκδοση του Πλούσιου Μπαμπά, Φτωχού Μπαμπά θα συνοδευτεί από την ανανέωση στο εικαστικό εξωφύλλου επιλεγμένων κορυφαίων τίτλων της λίστας Κιγιοσάκι:

  • Cashflow quadrant του πλούσιου μπαμπά, το κουαρτέτο του πλούτου
  • Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ
  • Η επιχείρηση του 21ου αιώνα
  • Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές.

 

Η βίβλος των κρυπτονομισμάτων, Γιάννης Ανδρέου

(ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

Η Bίβλος των κρυπτονομισμάτων δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει μια βασική αλλά ολοκληρωμένη κατανόηση του Blockchain, των κρυπτονομισμάτων, του WEB 3.0, των NFT και του DeFi. Περιέχει πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν προσεκτικά, μετά από εξαντλητική έρευνα δέκα ετών. Αυτό το βιβλίο θα σας αποκαλύψει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο αλλά, παράλληλα, θα σας προειδοποιήσει για τα προβλήματα, τις παγίδες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Είναι ο απόλυτος οδηγός για την κατανόηση του κόσμου των κρυπτονομισμάτων που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς λειτουργούν αυτές οι νέες τεχνολογίες, ποιες είναι οι δυνατότητές τους και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.    

 

 

  Νευρογλωσσικός προγραμματισμός για πρωτάρηδες, Romilla Ready, Kate Burton 3η έκδοση

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός σας βοηθά να κατανοήσετε πώς σκέφτεστε, πώς αισθάνεστε και πώς αντιλαμβάνεστε την καθημερινή ζωή και τον κόσμο. Το βιβλίο παρουσιάζει πρακτικές, εύχρηστες ιδέες ώστε να λύνετε προβλήματα και να κατανοείτε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους. Ανοίξτε νέους δρόμους, δείτε με άλλο μάτι την επικοινωνία, μάθετε να χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις σας όταν επικοινωνείτε, με στόχο τη συναισθηματική εναρμόνιση, κατανοήστε τα εμπόδια, γνωρίστε τα κίνητρά σας, αναπτύξτε στρατηγικές για να φτάσετε εκεί που θέλετε και «ξαναγράψτε» τις αρνητικές στιγμές της χρονογραμμής σας. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)  

 

Τώρα τα απίθανα βιβλία της σειράς ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ και σε πρακτικό μέγεθος! Με μαλακό εξώφυλλο και μικρότερη, βολική διάσταση, μπορείς να τα παίρνεις παντού μαζί σου!

Το μικρό βιβλίο της φιλοσοφίας, Συλλογικό

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Τι είναι η αλήθεια; Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή; Από την αυγή της Ιστορίας, ο άνθρωπος διατυπώνει τέτοια σημαντικά ερωτήματα, καθώς και άλλα σχετικά με τη φύση της ζωής και την ύπαρξη – και οι μεγάλοι στοχαστές προτείνουν απαντήσεις που διαμορφώνουν διαρκώς τον κόσμο μας. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΚΕΔΗΣ)  

Το μικρό βιβλίο της ψυχολογίας, Συλλογικό

Είμαστε γνήσιοι ή συμμορφωνόμαστε όλοι με τους κανόνες; Γιατί ξεχνάμε; Μετριέται η νοημοσύνη; Ερωτήματα σαν αυτά αποτελούν τη βάση του έργου των μεγαλύτερων παγκοσμίως στοχαστών και ερευνητών στον συναρπαστικό κλάδο της ψυχολογίας. Οι συγγραφείς αναλύουν ειδικότερα τις φιλοσοφικές ρίζες της ψυχολογίας, τον συμπεριφορισμό, την ψυχοθεραπεία, τη γνωσιακή ψυχολογία, την κοινωνική ψυχολογία, την αναπτυξιακή ψυχολογία και τη διαφορική ψυχολογία. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ)

 

 

Η Αφρική από το 1940 ­­– Το χθες και το σήμερα, Frederick Cooper

2η έκδοση  

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Ένα κορυφαίο επιστημονικό σύγγραμμα στη σειρά του Cambridge University Press Νέες Προσεγγίσεις στην Ιστορία της Αφρικής που επιτρέπει στους αναγνώστες να διακρίνουν τι ακριβώς σηματοδότησε η πολιτική ανεξαρτησία, αλλά και πώς θέλησαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν, εργάζονταν και αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους οι άντρες και οι γυναίκες, οι χωρικοί και οι εργάτες, οι θρησκευτικοί και τοπικοί ηγέτες. Με το βλέμμα πέρα από τη διαμάχη του τι ή ποιος μπορεί να φταίει για τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις της Αφρικής, ο Κούπερ εξερευνά τις εναλλακτικές για το μέλλον. Το βιβλίο αυτό είναι πλήρως αναθεωρημένο και περιλαμβάνει την Ιστορία και τις μελέτες για την Αφρική από τη νέα χιλιετία, βοηθώντας τους αναγνώστες να κατανοήσουν την ιστορική διαδικασία από την οποία έχει προκύψει η θέση της Αφρικής στον κόσμο. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ)  

 

Μπόγκι ο επαναστάτης, Aaron Blabey

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Ο Μπόγκι είναι ένα πάγκ και, λυπάμαι που το λέω, μετά από τα διαρκή καμώματά του ήρθε ο καιρός να πληρώσει. Η κακή συμπεριφορά του Μπόγκι ξεπέρασε τα όρια – ήρθε η ώρα για το ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΚΟΗΣ! Θα μπορέσει άραγε ποτέ να εξημερωθεί αυτό το τρομερό παγκ; Όχι, αν καταφέρει να το αποφύγει… Από τον #1 μπεστ σέλερ συγγραφέα-εικονογράφο των New York Times. (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΡΣΕΝ)

Δείτε όλη τη σειρά βιβλίων του Μπόγκι εδώ.  

 

Ήταν ένα ψαρόνι, Αλεξάνδρα Μπουσίου (εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου)

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το να παραμείνει κανείς πιστός στο όραμά του, το να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό του, αποτελεί ίσως τον βασικό σκοπό της ζωής για τον καθένα. Είτε είσαι άνθρωπος είτε πουλί οφείλεις να βρεις τη δική σου διαδρομή, κόντρα στις αντιστάσεις που μπορεί να συναντήσεις. Κι όμως πολύ συχνά λυγίζουμε. Δειλιάζουμε. Παραιτούμαστε. Το ψαρόνι αυτό όμως, με το κόκκινο ράμφος και το γκρι φτέρωμα, δεν έκανε πίσω. Επέμεινε και τα κατάφερε. Και σώζοντας μια καμηλοπάρδαλη από τον πονόδοντο, σώθηκε και το ίδιο. Και πέταξε πολύ, μα πάρα πολύ ψηλά.

 

  Άλλο ένα βιβλίο για τον Άη-Βασίλη, Laura & Philip Bunting

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Είναι Χριστούγεννα και το μόνο που όλοι θέλουν να διαβάσουν είναι άλλο ένα βιβλίο για τον Άη-Βασίλη, ακριβώς τη στιγμή που εκείνος είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Ο Άη-Βασίλης είναι καταπονημένος και έχει δεν αντέχει άλλο! Θα καταφέρει να βρει έναν αντικαταστάτη για να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να συνεχίσει τις γιορτινές δουλειές; (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΗΛΙΑΝΑ ΑΓΓΕΛΗ) 

 

Η μέρα που η Μιμή έφυγε για ταξίδι, Μαριέλα Μαργαρίτη

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Η Μιμή ετοιμάζεται να πάει ταξίδι, αλλά δεν ξέρει τι να πρωτοπάρει μαζί της. Και αυτό το θέλει και το άλλο θα το χρειαστεί… και τούτο είναι χρήσιμο. Ή μήπως δεν είναι; Μια μικρή ιστορία πλεονεξίας με δραστηριότητες στο τέλος. Μια ιστορία με ιδιαίτερα μηνύματα, που θυμίζει τους Μύθους του Αισώπου, και με ήρωες μικρά ζώα και παιδιά που βιώνουν παρέα απίστευτες περιπέτειες.  

 

Η μέρα που η Νανά έμαθε να χορεύει, Μαριέλα Μαργαρίτη

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Η Νάνα θέλει να μάθει να χορεύει αλλά το καβούκι της τη δυσκολεύει πολύ. Στην προσπάθεια αυτή, βρίσκει στήριξη, απογοητεύεται, διατρέχει κινδύνους αλλά με τη βοήθεια των φίλων της ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Μια μικρή ιστορία φιλίας με δραστηριότητες στο τέλος. Μια ιστορία με ιδιαίτερα μηνύματα, που θυμίζει τους Μύθους του Αισώπου, και με ήρωες μικρά ζώα και παιδιά που βιώνουν παρέα απίστευτες περιπέτειες.

 

 

Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος, Χριστίνα Κασιντή, εικονογράφηση: Ράνια Μακρυγιάννη

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ)

Η Σούλα δεν είναι μια πλαστική σακούλα σαν όλες τις άλλες… σκέφτεται, μιλάει και κυρίως αισθάνεται! Η Σούλα ζει απίστευτες περιπέτειες ενώ περιπλανιέται στο δάσος. Σε αυτή τη διαδρομή συναντά φίλους με τη βοήθεια των οποίων νικά κάθε κίνδυνο… Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη συνέχεια του βιβλίου Οι περιπέτειες μιας σακούλας και προβάλλει την αξία του δάσους και της προστασίας του και δίνεται επίσης στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα η δυνατότητα να μιλήσει στα παιδιά για την σημασία του εθελοντισμού και την άξια της ανακύκλωσης.  

 

Αντελ η τρομερή (τ. 4) – Μου τη δίνει η αγάπη! (τίτλος εργασίας) – Mr Tan, Miss Prickly (ill.)

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ) «Έχω πάντα καλές ιδέες όταν θέλω να εκνευρίσω τους γονείς μου ή να βασανίσω τον χαζογάτο μου! Αλλά αυτή τη φορά είναι μπερδεμένα τα πράγματα… Όταν θέλω να εκφράσω τη φλογερή μου αγάπη στον Λουδοβίκο, τον καινούριο στην τάξη μας, τα χάνω τελείως! Γκρρ… Πραγματικά, μου τη δίνει η αγάπη!» Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου… Βάλε τη ζώνη σου, γιατί θα απογειωθείς! Η διάσημη σειρά που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ και έχει κάνει εκατομμύρια πωλήσεις, και στα Ελληνικά! (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ)  

 

Αντέλ η τρομερή (τ. 5) Πάρτε δρόμο, κότες!, Mr Tan, Miss Prickly

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Η τρομερή Αντέλ μπορεί να συνεχίζει να εκνευρίζει τους γονείς της και να βασανίζει τον γάτο της τον Αζάξ με ένα σωρό ξεκαρδιστικά κόλπα, αλλά δεν ξεχνάει και να υπερασπιστεί τα καταπιεσμένα παιδιά του σχολείου της! Με συντροφιά τη Μελισά, τον Γκοντράν και τον Τομά, το αξιολάτρευτο πειραχτήρι μας σκοπεύει για τα καλά να βάλει τέλος στις αδικίες που συμβαίνουν στο προαύλιο του σχολείου! (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ)  

 

Στη θάλασσα: Ψάξε να βρεις 100 πλάσματα – Philippe Jalbert

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Στα βάθη της θάλασσας δύο ιππόκαμποι τρέχουν βιαστικά για να βρουν το μικρό τους που έχει χαθεί. Ακολούθησέ τους, καθώς το αναζητούν ανάμεσα στα φύκια και στα κοράλλια, στα έγκατα των ναυαγίων και στις υποθαλάσσιες σπηλιές. Κοίτα προσεκτικά, γιατί πολλά κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές. Υπάρχουν και διάφορα σκουπίδια που δεν θα έπρεπε να είναι στη θάλασσα… Μπορείς να τα βρεις; Πρόσεχε, είναι πάνω από 100! (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ)

 

 Στο δάσος: Ψάξε να βρεις 100 ζώα – Philippe Jalbert

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Σε μια γωνιά του δάσους ζουν δύο σκίουροι που έχουν χάσει το σκιουράκι τους. Ακολούθησέ τους στα μονοπάτια βαθιά μέσα στο δάσος, καθώς ψάχνουν να το βρουν. Κοίτα προσεκτικά, γιατί κάποια κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές. Υπάρχουν κρυμμένα και διάφορα ζώα που δεν ταιριάζουν στο περιβάλλον… Μπορείς να τα βρεις; Πρόσεχε, είναι πάνω από 100! (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ)

 

   

Σχολή κατασκόπων – Επανάσταση (τ. 8), Stuart Gibbs

(ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ)

Στο όγδοο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς των New York Times Σχολή Κατασκόπων, ο Μπεν αντιμετωπίζει το Croatoan − μια νέα σατανική οργάνωση. Η μόνη απόδειξη ότι όντως υπάρχει προέρχεται από την Αμερικανική Επανάσταση. Με τη SPYDER ηττημένη, ο Μπεν ανυπομονεί να ξαναγίνει η ζωή του φυσιολογική. Μέχρι που κάποιος βομβαρδίζει τη διπλανή αίθουσα συνεδριάσεων της CIA. Προς έκπληξη του Μπεν, ο επιτιθέμενος δεν είναι άλλος από την Έρικα Χέιλ, την εκπαιδευόμενη κατάσκοπο που σέβεται περισσότερο από κάθε άλλον. Η αποστολή του: να αποδείξει ότι η Έρικα δεν είναι διπλή πράκτορας που εργάζεται εναντίον των ΗΠΑ, να εντοπίσει τη μυθική ομάδα ανταρτών της αποικιακής εποχής, να καταλάβει ποιο είναι το ύπουλο σχέδιό τους και να το αποτρέψει. Αλλά αυτή τη φορά, ο Μπεν βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιπάλους που δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν: τους ίδιους τους φίλους του. Πώς θα τα καταφέρει όταν δεν ξέρει καν ποιον μπορεί να εμπιστευτεί; (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ)

 

Καλές αναγνώσεις!

Η Ομάδα των Εκδόσεων Κλειδάριθμος

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος ιδρύθηκαν το 1985 και τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Πληροφορικής και στις τεχνικές και επιστημονικές εκδόσεις, εδραιώνοντας την παρουσία τους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής. Οι πρώτοι τίτλοι που εκδόθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να επεκτείνονται και στους τομείς των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης.
To top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.