Βιβλία που ανυπομονούμε να φτάσουν στα ράφια μας το 2023! (μέρος Α’)

Συγκεντρώσαμε εδώ, ανά κατηγορία, όλα μας τα βιβλία για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέχρι το καλοκαίρι.

Αναλυτικότερα:

Η τέλεια φίλη – Ruth Ware

(Ιανουάριος, μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης)

H #1 συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times δημιουργεί ένα αγωνιώδες θρίλερ μυστηρίου που ακολουθεί μια γυναίκα η οποία αναζητά απαντήσεις μια δεκαετία μετά τη δολοφονία της φίλης της. 

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία της Ruth Ware που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

 

Η μαύρη λύκαινα – Juan Gómez-Jurado

(Απρίλιος, μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου)

Η αποκάλυψη δύο πτωμάτων, ενός στη Μαδρίτη και ενός στη Μάλαγα, πυροδοτούν μια σειρά απροσδόκητων εξελίξεων στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Σκοτ. Ο δημοφιλής Μαδριλένος συγγραφέας επιστρέφει με ένα συναρπαστικό θρίλερ που βασίζεται σε περίπλοκους, ρεαλιστικούς χαρακτήρες, με το απαιτούμενο ψυχολογικό βάθος μιας καλής αστυνομικής ιστορίας. 

Δείτε εδώ τα βιβλία του Juan Gómez-Juado που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

 

Κάθε χρόνο στο Μανχάταν – Guillaume Musso

(Ιούνιος, μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος)

Εκείνη ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός, εκείνος είναι ασκούμενος γιατρός. Συναντιούνται σε ένα μπαρ στο Μανχάταν και η έλξη τους είναι ακαριαία. Σε μια Νέα Υόρκη πιο απρόβλεπτη από ποτέ, ο Άρθουρ και η Λίζα θα συνδέσουν τη μοίρα τους, για να υπερνικήσουν την παγίδα που τους στήθηκε από τον πιο αδίστακτο εχθρό: τον χρόνο. Ένα ιλιγγιώδες ψυχολογικό θρίλερ με εκπληκτικό φινάλε.

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία του Guillaume Musso που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

 

Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ – Simon Mockler

(Ιούλιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Χειμώνας 1967. Μια αρκτική καταιγίδα παγιδεύει τρεις στρατιώτες κάτω από τον πάγο στη Γροιλανδία και μόνο ο ένας θα επιβιώσει. Σε αυτό το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα ένας ψυχίατρος έχει την αποστολή να ξετυλίξει το κουβάρι ενός μυστηρίου σε μια άκρως απόρρητη στρατιωτική βάση.

 

Λονδίνο στις φλόγες – Anthony Quinn

(Ιούλιος, μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα)

Τέσσερις άγνωστοι ενώνονται στο τεταμένο κλίμα της Μ. Βρετανίας των ’70s. Ένα ευφυές αστυνομικό μυθιστόρημα που απεικονίζει μια εποχή έντονων κοινωνικοπολιτικών ζυμώσεων μέσα από τις προσωπικές διαδρομές και την αλληλεπίδραση τεσσάρων διαφορετικών προσωπικοτήτων. Μια συγκλονιστική αναπαράσταση του Λονδίνου στο τέλος της δεκαετίας του 1970, όπου η μοναδική αφήγηση του Quinn βρίσκει τέσσερις αγνώστους παγιδευμένους σε μια τέλεια καταιγίδα απεργιών, βομβαρδισμών και πανκ ροκ καθώς ένα έθνος μετατοπίζεται αμετάκλητα προς τα δεξιά.

Το πράσινο μίλι – Stephen King

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Πητ Κωνσταντέας)

Το Πράσινο Μίλι είναι μια από τις κλασικές και πλέον συγκινητικές ιστορίες του Stephen King, με πρωταγωνιστές τον φύλακα των θανατοποινιτών Πολ Έτζκομπ και τον κρατούμενο Τζον Κόφι, που έχει καταδικαστεί για τον θάνατο και τον βιασμό δύο κοριτσιών. Όταν ο δεσμοφύλακας ανακαλύπτει ότι ο Κόφι έχει μυστηριώδεις δυνάμεις, προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει την εκτέλεσή του. Με έντονα στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και συγκλονιστικές ανατροπές, το βιβλίο τιμήθηκε με πολλά βραβεία (Bram Stocker Award, British Fantasy Award, Locus Award) και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, αποσπώντας 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

 

Παραμύθι – Stephen King

(Μάιος, μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης)

Ο θρυλικός παραμυθάς Stephen King καταδύεται στα πιο απύθμενα βάθη της φαντασίας του σε αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι που κληρονομεί τα κλειδιά ενός παράλληλου κόσμου και βρίσκεται να οδηγεί τη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του θρυλικού συγγραφέα φαντασίας και τρόμου δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των πολλαπλών λόκνταουν και έχει ήδη καθιερωθεί, έχοντας τη στόφα των κλασικών του έργων αλλά και πολλές ανατροπές που κρατούν τον αναγνώστη σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Δείτε όλα τα βιβλία του Stephen King που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

Τις μέρες που λιγόστευε το φως – Eugen Ruge – Επανέκδοση

(Ιανουάριος, μετάφραση: Τεό Βότσος)

Ένα γλυκόπικρο λογοτεχνικό δράμα για μια οικογένεια Γερμανών κομμουνιστών που έχουν παγιδευτεί στη λάθος πλευρά της Ιστορίας. O Eugen Ruge βραβεύτηκε το 2009 με το Βραβείο Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενώ το 2011 του απονεμήθηκε για το ίδιο βιβλίο το Λογοτεχνικό Βραβείο της πολιτιστικής εκπομπής aspekte, καθώς και το Γερμανικό Βραβείο Λογοτεχνίας.

To 2017 το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Bruno Ganz. 

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία του Eugen Ruge που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

 

Ο μελισσοκόμος απ’ το Χαλέπι – Christy Lefteri

(Ιούλιος, μετάφραση: Χρύσα Φραγκιαδάκη)

Μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού από τη Συρία που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω πολέμου, το βιβλίο αυτό μας μιλά για την εμπειρία των προσφύγων, των ταξιδιών, εσωτερικών και εξωτερικών, καθώς και για την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της αγάπης. Κυκλοφορεί σε 30 χώρες, βραβεύτηκε με τα Dayton Literary Peace Prize Nominee for Fiction (2020) και Aspen Words Literary Prize (2020) και ήταν στη λίστα προτεινόμενων βιβλίων της Όπρα Γουίνφρι. 

 

Η λέσχη των πνευματιστών – Sarah Penner

(Ιούνιος, μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη) 

Από τη συγγραφέα του συγκλονιστικού μπεστ σέλερ Το μυστικό φαρμακείο, έρχεται μια μαγευτική ιστορία, που παρουσιάζει δύο αινιγματικές γυναίκες οι οποίες ξεκινούν να λύσουν το πιο ασυνήθιστο μυστήριο. Ένα μυθιστόρημα εποχής και μυστηρίου με μεταφυσικά στοιχεία, σκοτεινή βικτοριανή ατμόσφαιρα και μεταφυσικές αποκαλύψεις. 

Δείτε τα βιβλία της Sarah Penner που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ. 

Ο άνεμος που σαρώνει – Selma Almada

(Μάρτιος, μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου)

Το πρώτο μυθιστόρημα της Αργεντίνας Selma Almada εκδόθηκε το 2012 και τάραξε τα λογοτεχνικά νερά της Αργεντινής, πριν εκδοθεί στην Ισπανία και από εκεί σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου. Το βιβλίο, που ξεχωρίζει για τους ζωντανούς χαρακτήρες, τους φιλοσοφικούς διαλόγους, τη μοναδική περιγραφή των άγριων φαινομένων της φύσης, έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει μεταφερθεί στην όπερα, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ η συγγραφέας θεωρείται μια από τις δυνατότερες φωνές της λατινοαμερικανικής σύγχρονης λογοτεχνίας. 

 

Η ιστορία των δέντρων – Maja Lunde

(Μάιος, μετάφραση: Δέσποινα Παπαγρηγοράκη)

Η αγαπημένη συγγραφέας από τη Νορβηγία επιστρέφει με το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας του Περιβάλλοντος, με τίτλο Η ιστορία των δέντρων. H σειρά βιβλίων στοχεύει στην περιβαλλοντική αφύπνιση, ωστόσο χαρακτηρίζεται από τις βαθιά ανθρώπινες ιστορίες με ιδιαίτερη έμφαση στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς και την περιπλάνηση σε διαφορετικές χώρες και εποχές.

Δείτε όλα τα βιβλία της Maja Lunde που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

 

Το λεξικό των χαμένων λέξεων – Pip Williams

(Ιούνιος, μετάφραση: Λένια Μαζαράκη)

Το λεξικό των χαμένων λέξεων είναι το λογοτεχνικό ντεμπούτο της πρωτοεμφανιζόμενης Αυστραλής συγγραφέα Πιπ Ουίλιαμς. Η ιστορία ακολουθεί την Έσμε, ένα νεαρό κορίτσι ορφανό από μητέρα, που ζει λαθραία κάτω από το τραπέζι των λεξικογράφων που συντάσσουν το λεξικό της Οξφόρδης, συλλέγοντας τις λέξεις που αγνοούνται ή απορρίπτονται. Συχνά οι λέξεις αυτές σχετίζονται με ή χρησιμοποιούνται από γυναίκες. Η Έσμε μέσω αυτών κατανοεί τον κόσμο. Το βιβλίο τιμήθηκε με τα βραβεία : MUD Literary Prize for best debut novel, Book of the Year and Debut Fiction Award, Indie Book Awards, People’s Choice Award, NSW Premier’s Literary Awards και General fiction book of the year, Australian Book Industry Awards, 2021, βρέθηκε στις βραχείες λίστες για τα βραβεία Walter Scott Prize και Christina Stead Prize for Fiction, NSW Premier’s Literary Awards και αναμένεται να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη.

Αισθηματικά

Twisted games – Ana Huang

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Τo πολυαναμενόμενo δεύτερο βιβλίo της μπεστ σέλερ σειράς της Ana Huang βασίζεται στην αμοιβαία και μοιραία απαγορευμένη έλξη μιας πριγκίπισσας για τον γενναίο και αλαζονικό σωματοφύλακά της.

 

Twisted hate – Ana Huang

(Απρίλιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς Twisted πρωταγωνιστούν ένας δυναμικός και γοητευτικός γιατρός και μια φέρελπις δικηγόρος που μισιούνται και έλκονται από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Όσο περισσότερο γνωρίζονται, τόσο συνειδητοποιούν ότι η άποψη που είχαν ο ένας για τον άλλον απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 

Η τολμηρή σειρά βιβλίων απέκτησε εξαιρετική δημοφιλία και εκατομμύρια πωλήσεων, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο trend στο TikTok. Τα βιβλία μπορούν να διαβαστούν αυτόνομα ή με τυχαία σειρά, καθώς περιέχουν αυτοτελείς ιστορίες. 

Δείτε όλα τα βιβλία της Ana Huang που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

 

Συνέβη ένα καλοκαίρι – Tessa Bailey

(Ιούνιος, μετάφραση: Κέλλη Κρητικού)

Ένα ρομαντικό, τολμηρό μυθιστόρημα που ακολουθεί ένα δημοφιλές κορίτσι του Μπέβερλι Χιλς. Ο πατριός της την στέλνει με το ζόρι πίσω πίσω στο ψαροχώρι από όπου κατάγεται.  Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός τραχύ καπετάνιου, καθώς οι αναμνήσεις του παρελθόντος της την κατακλύζουν. Ένα βιβλίο με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, πάνω από 300.000 κριτικές στο goodreads και εκατομμύρια προβολές στο TikTok από μια συγγραφέα που θεωρείται δικαίως μάστερ στις τολμηρές ρομαντικές ιστορίες και στα happy ends!

Φαντασίας

Το βασίλειο των καταραμένων – Kerri Maniscalco

(Μάιος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Το συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς της Kerri Maniscalco ακολουθεί την Εμίλια, που ορκίζεται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να εκδικηθεί για τον θάνατο της δίδυμης αδερφής της. Προδοσίες, σοκαριστικές αποκαλύψεις, αμείωτο σασπένς και ένας γοητευτικός δαιμονικός πρίγκιπας συνθέτουν το συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της σειράς που αποθεώθηκε στο TikTok και έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. 

Δείτε όλα τα βιβλία της Kerri Maniscalco που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

Ο χορός του αετού – Νάγια Δαλακούρα

(Μάιος)

Το νέο ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα εποχής της αγαπημένης συγγραφέα Νάγιας Δαλακούρα μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στα τσελιγκάτα των Σαρακατσάνων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Μια πλούσια συναρπαστική αφήγηση, που μας αποκαλύπτει μέσα από τις ζωές των ηρώων το αρχέγονο πνεύμα της ορεσίβιας ζωής των Σαρακατσάνων, τη ζωή και τα πάθη τους. 

Δείτε εδώ όλα τα βιβλία της Νάγιας Δαλακούρα που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας.

 

Πώς να επιτύχεις σε 24 ώρες – Μαρία Χατζηστεφανή

(Ιανουάριος, μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου)

Από την Ελληνίδα επιχειρηματία Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια της THE RODIAL GROUP, το πρώτο και σημαντικότερο βιβλίο που την καθιέρωσε και ως συγγραφέα έρχεται τώρα και στα ελληνικά. Η συγγραφέας, που θα συμμετέχει στο παιχνίδι Dragon’s Den του Ant1 TV, πιστεύει ότι όλοι και όλες µας µπορούµε να επιτύχουµε τους στόχους µας, εάν αφοσιωθούµε σε αυτούς, και στο βιβλίο της αποκαλύπτει τον τρόπο και τα μυστικά της, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές.

 

Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις – Phil M. Jones

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις είναι ένας σύντομος οδηγός που παρέχει τις κατάλληλες συμβουλές για να αξιοποιήσετε την ιδέα σας για κάτι που σκοπεύετε να ξεκινήσετε, κάτι που σκεφτόσαστε να κάνετε και πιστεύετε ότι θα πάει καλά, και τελικά να την κάνετε πραγματικότητα. Γεμάτο με εμπειρίες βγαλμένες από τη ζωή, κρίσιμες πληροφορίες, διαφωτιστικά παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι. Το δικό σας ταξίδι για να πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο.

Δείτε όλα τα βιβλία του Phil M. Jones που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

 

Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς – John C. Maxwell

(Ιούλιος, μετάφραση: Στράτος Καρτσακλής)

Ένα βιβλίο που μας ωθεί να αποδεχτούμε το γεγονός πως η ζωή είναι δύσκολη αρχίζοντας έτσι να ωριμάζουμε. Με τον τρόπο αυτόν, αντιλαμβανόμαστε πως κάθε πρόβλημα αποτελεί και μια ευκαιρία, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και τι κρύβουμε μέσα μας. Αποδεχόμαστε τις προκλήσεις της ζωής. Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ως μια πρόκληση και δεν τις αφήνουμε να μας λυγίσουν. Τις χρησιμοποιούμε ως το μέσο για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κάθετι που αξίζει στη ζωή αποκτάται με κόπο. Οι ικανοί ηγέτες κατανοούν πως η δυσκολία και η πρόκληση αποτελούν στην πραγματικότητα ευκαιρίες για να αναρριχηθούν στην ηγεσία.

Δείτε όλα τα βιβλία του John C. Maxwell που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

 

Διάλεξε την οπτική σου – John Martin

(Ιανουάριος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Στο βιβλίο Διάλεξε την οπτική σου, ο John Martin εξηγεί, μέσα από επτά βήματα, πώς να επιλέξετε τη δική σας οπτική με το να αποκτήσετε την απόλυτη συναίσθηση των σκέψεών σας καθώς και να απαλλαγείτε από τις οπτικές που επιβάλλουν τα κοινωνικά πρότυπα. Κάθε ενότητα ολοκληρώνεται με ένα σετ προσωπικών στοχασμών, που λειτουργούν ως άσκηση και σας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο.

 

Το βουνό είσαι εσύ – Brianna Wiest

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου) 

Ένα βιβλίο για το πώς υπονομεύουμε τον εαυτό μας: γιατί το κάνουμε, σε ποιες περιπτώσεις το κάνουμε και πώς θα σταματήσουμε να το κάνουμε – οριστικά. Ο ιδανικός οδηγός για όσους έχουν το θάρρος να αναζητήσουν τον αληθινό τους προσανατολισμό και να ανακτήσουν τη δύναμή τους.

 

Τέσσερις χιλιάδες εβδομάδες. Διαχείριση χρόνου για θνητούς – Oliver Burkeman

(Απρίλιος, μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου) 

Ο Όλιβερ Μπέρκμαν βασίστηκε σε αρχαίους και σύγχρονους φιλοσόφους, ψυχολόγους και πνευματικούς δασκάλους, για να προσφέρει έναν ψυχαγωγικό, χιουμοριστικό, πρακτικό και εμβριθή οδηγό για τον χρόνο και τη διαχείρισή του. Απορρίπτει τη σύγχρονη εμμονή με την ιδέα να προλάβουμε να κάνουμε τα πάντα και μας παρέχει τα εργαλεία για να αποδεχθούμε το πεπερασμένο της ύπαρξής μας και κατ’ επέκταση να οικοδομήσουμε μια ουσιαστική ζωή. Δείχνει ότι δεν είμαστε αναγκασμένοι να αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο με τρόπους που αποβαίνουν εις βάρος μας, ότι έχουμε πάντα δυνατότητα επιλογής, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς.

 

Η δημιουργικότητα είναι επιλογή – Seth Godin 

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Δάφνη Παπαδούδη)
Κεντρικό στοιχείο της δημιουργικότητας είναι η εμπιστοσύνη – στον εαυτό μας, στο κοινό μας και στη δουλειά μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας για τη δημιουργική δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει ένα μοτίβο που υιοθετούν όλοι οι επιτυχημένοι δημιουργικοί άνθρωποι: η αφοσίωση σε μία συνεχή πρακτική δημιουργικότητας. Με αφετηρία τα πρωτοποριακά εργαστήρια Akimbo, ο θρυλικός συγγραφέας Seth Godin καταστρώνει έναν χάρτη για το ταξίδι που επιλέγει να ακολουθήσει κάθε καλλιτέχνης, συγγραφέας, δημιουργός και επιχειρηματίας, παροτρύνοντας σε δράση όλο@ όσ@ αγωνίζονται να βρουν τη φωνή τους, να αλλάξουν την κουλτούρα και να παράγουν επιδραστικό έργο. Μια συναρπαστική υπενθύμιση ότι η προσπάθεια αξίζει πάντα, παρότι τα αποτελέσματα δεν είναι εγγυημένα. 

Δείτε τα βιβλία του Seth Godin που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος εδώ.

 

Οικονομική αυτοπεποίθηση – Ryan Serhant

(Ιανουάριος, μετάφραση: Μιχάλης Ατματζίδης)

Ο διεθνούς φήμης επιχειρηματίας Ryan Serhant καλεί τους αναγνώστες να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους γύρω από τα χρήματα ώστε να καταφέρουν να πετύχουν στις επιχειρήσεις και τη ζωή. Στην Οικονομική Αυτοπεποίθηση, ο Serhant εξηγεί στους αναγνώστες πώς χρησιμοποίησε τη δική του οικονομική αυτοπεποίθηση για να πετύχει τους στόχους του και να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο πριν γίνει τριάντα χρονών. Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεστε στην επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή, ο Serhant θα σας οδηγήσει στη σκάλα της επιτυχίας καλύτερα και γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο.

Δείτε τα βιβλία του Ryan Serhant που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.

 

Ο έξυπνος επενδυτής – Benjamin Graham

(Απρίλιος, μετάφραση: Κατερίνα Μπασαγιάννη)

Η βίβλος των επενδύσεων από τον μεγαλύτερο σύμβουλο επενδύσεων του εικοστού αιώνα, ο οποίος δίδαξε και ενέπνευσε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Μπέντζαμιν Γκράχαμ (1894-1976), ο πατέρας των επενδύσεων αξίας, υπήρξε πηγή έμπνευσης για πολλούς από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της σημερινής εποχής. Το βιβλίο του μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, καλύπτοντας ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Διατηρώντας την ακεραιότητα του αρχικού κειμένου, αυτή η αναθεωρημένη έκδοση περιλαμβάνει ενημερωμένα σχόλια από τον διάσημο οικονομικό δημοσιογράφο Jason Zweig, ενσωματώνοντας την πραγματικότητα της σημερινής αγοράς.

 

Πώς να κερδίζετε χρήματα από τις μετοχές, 4η έκδ.- William J. O’ Neil

(Μάρτιος, μετάφραση: Γιάννης Καψόπουλος)

Όσα κι αν έχετε να επενδύσετε, είτε 100 χιλιάδες είτε 100 εκατομμύρια, η δοκιμασμένης αξίας Μέθοδος των Επτά Σημείων του William O’ Neil μπορεί να σας βοηθήσει να πολλαπλασιάσετε τα χρήματά σας και να διασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον. Βασισμένη σε σαρανταετή μελέτη των πιο επιτυχημένων μετοχών όλων των εποχών, η Μέθοδος των Επτά σημείων αποτελεί ένα εύχρηστο εργαλείο για να επιλέγετε κερδοφόρες μετοχές και να μειώνετε τους κινδύνους στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον.

 


Μάιος: Ειδικό εκδοτικό για τον Robert Kiyosaki

Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς. Εμπλουτισμένη νέα έκδοση με ανανεωμένο υλικό και 9 εκπαιδευτικές ενότητες

Ένα βιβλίο που μελετά τι διδάσκουν οι πλούσιοι τα παιδιά τους για το χρήμα και, αντίστοιχα, τι τα διδάσκουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι. Προτείνει τι θα πρέπει οι γονείς να διδάσκουν τα παιδιά τους για το θέμα αυτό. Tο βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αμερική και αμέσως σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ, ενώ παραμένει στις λίστες ευπώλητων δεκαετίες μετά, έχοντας πλέον χαρακτηριστεί κλασικό στην κατηγορία του.

Οδηγός για επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία 

(νέος τίτλος – μετάφραση: Μιχάλης Ατματζίδης)

H Βίβλος των συμβουλών γύρω από τα ακίνητα που πρέπει να έχει στα χέρια του κάθε επενδυτής. Τα μεγαλύτερα μυαλά από τον κόσμο των επενδύσεων σε ακίνητα συγκεντρώνονται εδώ. Τι καλύτερο από είκοσι εμπειρογνώμονες που σας βοηθούν να επενδύσετε και να κερδίσετε. Για πρώτη φορά, ο Robert Kiyosaki, συγκεντρώνει σε ένα μεγάλο βιβλίο μια dream team των μάγων ακινήτων και έμπιστων συμβούλων με έναν μόνο σκοπό στο μυαλό: να μοιραστούν τις γνώσεις τους για να σας βοηθήσουν να κερδίσετε. Το βιβλίο του Kiyosaki θα έχει απήχηση σε κάθε επενδυτή επιχειρηματία. Και μόνο το όνομα Kiyosaki είναι αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πραγματικά πετυχημένων πωλητών και επιχειρηματιών.

Cashflow quadrant του πλούσιου μπαμπά, το κουαρτέτο του πλούτου

Το Cashflow Quadrant γράφτηκε για όσους είναι έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα πέρα από την ασφάλεια της εργασίας και να εισέλθουν στον κόσμο της οικονομικής ελευθερίας. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του οικονομικού τους μέλλοντος. Αυτό το βιβλίο θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τις δουλειές, τις σταδιοδρομίες και τη διοίκηση της δικής σας επιχείρησης, και θα σας εμπνεύσει να μάθετε τους κανόνες του χρήματος που εφαρμόζουν οι πλούσιοι για να δημιουργήσουν και να αυξήσουν τον πλούτο τους.

Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ

Για να μάθετε να χρησιμοποιείτε πιο έξυπνα τα χρήματά σας και, ως εκ τούτου, να γίνετε πλουσιότεροι, ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε είναι να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες που σας παρουσιάζονται. Το Πώς Να Αυξήσετε το οικονομικό σας IQ θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε τον σωστό δρόμο για την οικονομική ελευθερία και τη μεγάλη επιτυχία. Αναφέρεται στο πώς μπορείτε να γίνετε πιο πλούσιοι αν γίνετε πιο έξυπνοι. Αναφέρεται στους πέντε βασικούς τύπους οικονομικής ευφυΐας που είναι απαραίτητοι για να γίνετε πλούσιοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση της οικονομίας, των μετοχών ή των κτηματαγορών.

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα

Ένα βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς. Σας εξοργίζει η διαφθορά στον εταιρικό κόσμο; Ή… μήπως είστε θυμωμένοι με τον εαυτό σας που δεν αναλάβατε τον έλεγχο των οικονομικών σας νωρίτερα; Η ζωή είναι σκληρή. Το ερώτημα είναι: Τι πρόκειται να κάνετε γι’ αυτό; Αν θέλετε πλούτο, πρέπει να τον δημιουργήσετε. Πρέπει να καθορίσετε εσείς το μέλλον σας ελέγχοντας την πηγή εισοδήματός σας – σήμερα! Χρειάζεστε τη δική σας επιχείρηση και αυτό το βιβλίο θα σας δείξει πώς να τη δημιουργήσετε!

Μπορεί οι καιροί να είναι οικονομικά δύσκολοι για τους περισσότερους, όμως για πολλούς επιχειρηματίες είναι μια περίοδος γεμάτη οικονομικές ευκαιρίες. Όχι μόνο ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή!

Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές

 Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές και οι «μέτριοι» μαθητές γίνονται δημόσιοι υπάλληλοι. Το βιβλίο αυτό εξηγεί σε τι ποσοστό η σημερινή οικονομική κρίση είναι μια κρίση εκπαίδευσης –ή μάλλον έλλειψης εκπαίδευσης– και τι μπορεί να κάνει ένας γονέας στο σπίτι του, για να δώσει στο παιδί του την ώθηση να αποκτήσει πλούτο!

Δείτε τα βιβλία του Robert Kiyosaki που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας εδώ.


 

Ένας σκύλος που τον έλεγαν Πλούτο – Bodo Schäfer

(Ιούνιος, μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου)

Με όχημα μια συγκινητική ιστορία ο Bodo Schäfer καταφέρνει να μας παρουσιάσει με τρόπο εύληπτο τις βασικές αρχές της αποταμίευσης. Μέσα από τις περιπέτειες τριών παιδιών με πρωταγωνίστρια την εντεκάχρονη Κίρα, μας δείχνει πώς μπορεί κανείς να μάθει από μικρός να διαχειρίζεται σωστά τα χρήματά του, να κάνει επενδύσεις και να αυξάνει όλο και περισσότερο τα κεφάλαιά του. Ίσως οι επενδύσεις και το χρηματιστήριο να ακούγονται τρομακτικά για κάποιον που δεν ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα· ο συγγραφέας όμως κάνει τον αναγνώστη να δει ότι μπορεί κάλλιστα να τα καταφέρει κι ο ίδιος και ότι δεν είναι κάτι απλησίαστο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί από ενήλικες αλλά κι εφήβους και παιδιά, προσφέροντας χρήσιμες γνώσεις που όλοι πρέπει να έχουμε. 

Δείτε εδώ τα βιβλία του Bodo Schäfer που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. 

Ο κώδικας της ζωής. Η πρωτοπόρος Τζένιφερ Ντούντνα και το μέλλον της ανθρωπότητας – Walter Isaacson

(Νόμπελ Χημείας 2020) (Μάιος, μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος)

Το 2012 η νομπελίστρια επιστήμονας Jennifer Doudna έκανε μια επινόηση που θα μεταμορφώσει το μέλλον του ανθρώπινου γένους: ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να τροποποιεί το DNA. Γνωστό ως CRISPR, άνοιξε έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο ιατρικών θαυμάτων και ηθικών ερωτημάτων. Έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία θανάσιμων νόσων, για την καταπολέμηση –με τη μορφή του εμβολίου της Pfizer– της πανδημίας του κορονοϊού και για τη δημιουργία κληρονομήσιμων αλλαγών στα γονίδια βρεφών. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που εμβαθύνει σε μια από τις πλέον ρηξικέλευθες βιολογικές τεχνολογίες των καιρών μας και στους δημιουργούς που βοήθησαν να γεννηθεί.

 

Ο μυστικός δικηγόρος. Ιστορίες για αδικημένους αθώους και ευνοημένους ενόχους – Ανώνυμος συγγραφέας

(Μάιος, μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός)

Μέσα από τη σύγκριση ανάμεσα στο σύστημα όπως προβλέπεται από τον Νόμο και όπως πρακτικά εφαρμόζεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια, ο ανώνυμος συγγραφέας περιγράφει τα κακώς κείμενα του συστήματος, τις θετικές και τις αρνητικές του πλευρές σε σύγκριση με τα άλλα ευρωπαϊκά συστήματα, τη λογική (ή την έλλειψή της) πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις που το έχουν διαμορφώσει και, τελικά, τις διαδικασίες από τη στιγμή που ένας άνθρωπος θα χρειαστεί για πρώτη φορά κάποιον δικηγόρο για να περάσει μαζί του το κατώφλι του δικαστηρίου, μέχρι την καταδίκη ή την απελευθέρωσή του.

 

Η Αστρονομία με απλά λόγια – Συλλογικό έργο

(Μάρτιος, μετάφραση: Αγγελική Τζαβάρα)

Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το σύμπαν; Πού βρίσκεται ο «ορίζοντας γεγονότων»; Τι είναι η «σκοτεινή ύλη»; Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ουράνια φαινόμενα και επιχειρούσαν να τα εξηγήσουν. Έκτοτε, με το πέρασμα των αιώνων, η επιστήμη της αστρονομίας μάς βοήθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας και να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σ’ αυτό. Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο Η αστρονομία με απλά λόγια είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις ερμηνείες που παρακάμπτουν τη δυσνόητη ορολογία, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στη μνήμη τις αστρονομικές ανακαλύψεις και έξυπνη εικονογράφηση που ενισχύει την αντίληψή μας για τον κόσμο των άστρων. 

 

Τι κρύβουν οι αριθμοί – Tim Harford

(Απρίλιος, μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή)

O Tim Harford αντλεί από την πείρα του τόσο ως οικονομολόγου όσο και ως παρουσιαστή της ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC More or Less για να δημιουργήσει αυτό το ευφυές και ενδιαφέρον βιβλίο. Μας καθοδηγεί στον κόσμο της παραπληροφόρησης και της συσκότισης, της κακής έρευνας και των άστοχων κινήτρων για να ανακαλύψουμε εκείνους τους ανεκτίμητους θησαυρούς δεδομένων και ανάλυσης που καθιστούν σημαντική την επικοινωνία με τη βοήθεια των αριθμών. 

3-6 ετών

Το κοάλα που έλεγε άσχημες κουβέντες (Παραμύθια της Γιαγιάς Κότας)

(Ιανουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Η ζέβρα που δεν ήθελε να πάει στο σχολείο (Παραμύθια της Γιαγιάς Κότας)

(Ιανουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Δύο νέα βιβλία από τη σειρά Παραμύθια της γιαγιάς κότας που έχουν αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες αλλά και τους γονείς τους. Πρόκειται για μικρές, αστείες ιστορίες με πρωταγωνιστές ζώα, οι οποίες θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα με έναν τρόπο που βοηθάει τους γονείς να συζητήσουν τα νοήματα με το παιδί. Στη Γαλλία μόνο, έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα ενώ τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες. 

 

Ειδική ομάδα κατά της οθόνης – Lenia Major

(Ιανουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Μια χιουμοριστική και έξυπνη ιστορία για την κατάχρηση των οθονών από τα μικρά παιδιά. Η Ινές είναι απεγνωσμένη: Ο αδερφός της, ο Εμίλ, έχει τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη εδώ και βδομάδες! Δεν της μένει παρά μόνο μία λύση… Η ΕΟΟ: H Eιδική Ομάδα κατά της Οθόνης. Μια Ομάδα Κρούσης!

 

Αν είχες έναν δεινόσαυρο – Linda Bailey

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Από μηχανή του γκαζόν μέχρι χαρταετό, μπέιμπι σίτερ και ομπρέλα, αυτό το πρακτικό βιβλίο εξετάζει όλους τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσεις έναν δεινόσαυρο. Και ναι, υπάρχουν εκπληκτικές δυνατότητες! Η συγγραφέας Linda Bailey έχει τιμηθεί με τα βραβεία California Young Reader Medal, το Georgia Children’s Book Award, το Ontario Blue Spruce και το Silver Birch Awards. Η ίδια δηλώνει πως εάν είχε έναν δεινόσαυρο, θα τον χρησιμοποιούσε ως υποπόδιο την ώρα που γράφει.

 

Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος – Davide Calí

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή)

Ένας αφηγητής και ένας πεινασμένος λύκος κονταροχτυπιούνται σε αυτό το ξεκαρδιστικό παραμύθι με τους αριθμούς. Είτε είναι ένα γουρουνάκι για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, είτε 101 γουρουνάκια σε κινούμενα σχέδια, είτε πιο πολλά γουρουνάκια απ’ όσα θα μπορούσε να μετρήσει κανείς, το τέλος είναι το ίδιο. Θα πει ποτέ ο αφηγητής το παραμύθι που θέλουν να ακούσουν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αρέσει στα μικρά γουρουνάκια!

 

Μπόγκι ο βρομύλος – Aaron Blabey

(Μάρτιος, μετάφραση: Αρσέν)

Ο Μπόγκι δεν είναι μόνο το πιο γκρινιάρικο παγκ του κόσμου – είναι και το πιο ΒΡΟΜΙΑΡΙΚΟ! Όταν έρχεται η ώρα για μπάνιο, το βάζει στα πόδια. Και κάνει ζημιές!

Ένα υπερξεκαρδιστικό και υπερπενταβρόμικο βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey, στην απίθανη σειρά του Μπόγκι.

Ένα βιβλίο γεμάτο νερό και σαπούνι – ψέματα: ένα βιβλίο γεμάτο λέρα!

Δείτε όλη τη σειρά βιβλίων του Μπόγκι εδώ.

6-8 ετών

Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου… Βάλε τη ζώνη σου γιατί θα απογειωθείς! Έρχονται προσεχώς τα 2 επόμενα βιβλία της σειράς.

Αντέλ η τρομερή (τ.2) – Ποιους συμπαθώ: κανέναν! – Κύριος Ταν, Κυρία Πρίκλι

(Φεβρουάριος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

«Ο Αζάξ είναι το λιονταράκι μου. Φαίνεται λίγο γελοίος, αλλά το έχω ψάξει στο ίντερνετ και ξέρω πως όταν μεγαλώσει θα μπορέσει να φάει όσους μ’ εκνευρίζουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άλλοι τον περνάνε για γατάκι». 

Αντέλ η τρομερή (τ. 3) – Δεν φταίω εγώ – Κύριος Ταν, Κυρία Πρίκλι

(Απρίλιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

«Ξέρω πώς να κάνω δύσκολη τη ζωή των γύρω μου. Ούτε ο γάτος μου ο Αζάξ δεν τη γλιτώνει! Αλλά από εκεί που δεν το περίμενα, το υπερκινητικό χάμστερ – γκρίζλι αρκουδάκι μου, ο Φιζ, έχει αποφασίσει να μου δώσει να καταλάβω και θα γίνει χαμός!»

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς εδώ.

 

Minecraft fiction – Σπάσε τον κώδικα

(Μάιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Το πρώτο βιβλίο Minecraft λογοτεχνίας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις μας. 

 

Τα Τερατάκια: Πρώτη μέρα στο σχολείο – Travis Nichols

(Ιούνιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου)

Το πρώτο βιβλίο μας νέας, ξεκαρδιστικής σειράς του δημοφιλούς συγγραφέα Travis Nichols με ήρωες μικρά τερατάκια όπως βαμπίρ, μούμιες και χλαπάτσες, που ζουν όλα μαζί σε ένα νησί.

 

9+ ετών

Ο Mr. Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση – Δημήτρης Κουλουμάσης,  Χριστίνα Σαρηγιάννη

(Απρίλιος)

Μια παρέα εφήβων αποδέχεται την απόλυτη επιστημονική πρόκληση του Mr Chem! Ο Παντέλης, η Έλενα και ο Φίλιππος γίνονται ομάδα και προσπαθούν να υλοποιήσουν τα 10 πειράματα έκπληξη του αγαπημένου τους επιστήμονα. Ο χρόνος πάντα τους πιέζει, όπως και οι ανταγωνίστριες ομάδες που κυνηγούν το έπαθλο του διαγωνισμού! Η αξία της φιλίας και της συνεργασίας αναδύονται μέσα από το πιο πρωτότυπο επιστημονικό ταξίδι που έχει γίνει ποτέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

Σχολή κατασκόπων – Βρετανική εισβολή Stuart Gibbs

(Ιούνιος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου) 

Στο έβδομο βιβλίο της σειράς μπεστ σέλερ των New York Times Σχολή Κατασκόπων, ο Μπεν Ρίπλεϊ πρόκειται επιτέλους να καταστρέψει το SPYDER, μια για πάντα.

Καθηλωμένος στο Μεξικό αφού παραλίγο να αιχμαλωτίσει τους ηγέτες του SPYDER, ο δεκατριάχρονος Μπεν Ρίπλεϊ χρειάζεται απεγνωσμένα ένα ντους. Αλλά ακόμη περισσότερο, αυτός και οι φίλοι του κατάσκοποι στο σχολείο πρέπει να καταστρώσουν ένα νέο σχέδιο για να νικήσουν τους εχθρούς τους. Η μόνη τους ένδειξη είναι ένα κλειδί που ανοίγει… κάτι.

Η αποστολή: Θα πρέπει να ενωθούν με τη βρετανική MI6 για να εντοπίσουν τον αρχηγό της SPYDER, τον αινιγματικό κύριο Ε, και να καταρρίψουν μια για πάντα τη διαβολική οργάνωση. Μόνο που δεν θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αντίπαλες φατρίες του κακού, δόλιους διπλούς σταυρούς και να μάθουν να οδηγούν στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή: Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σπάσουν τον κώδικα στο SPYDER.

Δείτε όλη τη σειρά της Σχολής Κατασκόπων εδώ.

 

Σας ευχόμαστε καλές αναγνώσεις!

 

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος ιδρύθηκαν το 1985 και τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της Πληροφορικής και στις τεχνικές και επιστημονικές εκδόσεις, εδραιώνοντας την παρουσία τους στον ελληνικό εκδοτικό χώρο και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση της ελληνικής ορολογίας Πληροφορικής. Οι πρώτοι τίτλοι που εκδόθηκαν αφορούσαν αποκλειστικά τους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής και της Πληροφορικής, αλλά από τη δεκαετία του 1990 άρχισαν να επεκτείνονται και στους τομείς των οικονομικών επιστημών και της διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης και ανάπτυξης.
To top

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.