Ανάλυση κατασκευών - Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - 3η έκδοση

-10% Ανάλυση κατασκευών - Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - 3η έκδοση

Στην Ανάλυση κατασκευών περιγράφονται σύγχρονες μέθοδοι στατικής και δυναμικής ανάλυσης κατασκευών, με έμφαση στη χρήση υπολογιστών. Στόχος του συγγραφέα είναι το βιβλίο να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, αλλά και για τους επαγγελματίες μηχανικούς που θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης κατασκευών.

  • Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές και μεθόδους στατικής ανάλυσης των κατασκευών.

  • Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι μητρωικές μέθοδοι ευκαμψίας και δυσκαμψίας για τη στατική ανάλυση δικτυωμάτων και πλαισιακών κατασκευών.

  • Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται η δυναμική ανάλυση μονοβάθμιων και πολυβάθμιων συστημάτων και οι αναγνώστες εισάγονται στην τεχνολογία της σεισμικής μόνωσης κατασκευών και στις μεθόδους πεπερασμένων στοιχείων.

  • Στο τέταρτο μέρος παρουσιάζονται στοιχεία προγραμματισμού μεθόδων στατικής και δυναμικής ανάλυσης, και σχολιάζεται η χρήση λογισμικού ανάλυσης κατασκευών μέσω ενός ενδεικτικού παραδείγματος στο πρόγραμμα ανάλυσης κατασκευών SAP2000.

Στην παρούσα 3η έκδοση έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και χρήσιμες επεκτάσεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από μια δεκαετία χρήσης του βιβλίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε πανεπιστήμια της Ελλάδας. Τόσο τα παραδείγματα όσο και οι παρεχόμενες ασκήσεις προς επίλυση στο τέλος βασικών κεφαλαίων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τη δυναμική ανάλυση, έχουν επιλεκτικά εμπλουτιστεί, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί νέα, πιο ευκρινή σχήματα.

 

Ο Πέτρος Κωμοδρόμος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο οποίο εργάζεται από το 2003. Είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley. Οι ερευνητικές και διδακτικές του δραστηριότητες εστιάζονται στη στατική και δυναμική ανάλυση των κατασκευών με χρήση υπολογιστών, στη σύγχρονη αντισεισμική τεχνολογία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας της Πληροφορικής σε εφαρμογές Μηχανικής.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Πέτρος Κωμοδρόμος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 944
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 46068
  • ISBN : 978-960-461-860-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 57,00€
  • 51,30€

Ετικέτες: Ανάλυση κατασκευών - Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - 3η έκδοση