Άνθρωπος 4.0

-10% Άνθρωπος 4.0

Για μια σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης
 

Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Αφορά τη βιομηχανία των ανεπτυγμένων χωρών ή μήπως μας αφορά όλους; Τα ερωτήματα που δημιουργεί η έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι πολλά και δύσκολα, η απάντηση όμως είναι απλή. Η σοφή διαχείριση της γνώσης θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην επιτυχημένη εφαρμογή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ο άνθρωπος έχει φθάσει σε μια καμπή της εξελικτικής του πορείας και βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε σταυροδρόμι, όπου καλείται να διαμορφώσει το μέλλον του.

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Το Άνθρωπος 4.0 μας βοηθά να αποκτήσουμε τη μεγάλη εικόνα για την τεχνολογική εξέλιξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και να γίνουμε περισσότερο προνοητικοί και προδραστικοί για τις μελλοντικές αλλαγές στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή.»
Δημήτριος Μπουραντάς

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τεχνοανθρωπολογία –δηλαδή το πώς Λειτουργούν τα πράγματα για τους ανθρώπους. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη που με το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 με βοήθησε να έχω μια ολοκληρωμένη ματιά γύρω από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Μοιράζομαι κι εγώ την ίδια αισιοδοξία, ότι η τεχνολογία θα μας ελευθερώσει ώστε να εξελιχθούμε σε αυτό που ορίζει η μοναδική μας προέλευση. Το να είμαστε άνθρωποι.»
Peter Economides

 

Ο Δημήτριος Λακασάς γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1973 στον Κολινδρό Πιερίας. Είναι CEO της Olympia Electronics A.E. Το 2017 ανακηρύχτηκε «Καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς» στον διαγωνισμό της EY - ERNST & YOUNG. Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις στον οικονομικό και επιχειρηματικό Τύπο. Έχει πτυχίο Οικονομικών και Marketing από το City College – University Of Sheffield και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Μ.Β.Α.) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Sheffield. Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, έχει διατελέσει:

 • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), 2010 έως 2014
 • Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), 2013 έως 2015
 • Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΣΕΒ, 2004 έως 2019
 • Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕ), 1999 έως 2014
 • Ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Think Tank SEVE
 • Μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΗΔΕ ΑΠΘ)

 

Ο Δημήτρης Γούλιας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στον Βόλο. Από το 2017 εργάζεται ως Οικονομικός Αναλυτής στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και είναι Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ. Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (BSc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (Master in International Business) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

 

 

 

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Δημήτρης Λακασάς
Μετάφραση
Επιμέλεια Δημήτρης Γούλιας
Σελίδες 448
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 17/05/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Ματίνα Νταλλαρή - protothema.gr

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Εν τέλει, θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι στη νέα εποχή που έρχεται; Η μήπως αυτή η εποχή κιόλας ήρθε;

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Ευτέρπη Μουζακίτη - athensvoice.gr

Λόγω της κατάστασης, καθώς και της επαγγελματικής του ενασχόλησης, μέσω της οποίας βλέπει εδώ και χρόνια την επίδραση της τεχνολογίας στην παγκόσμια βιομηχανία, ο Δημήτριος Λακασάς αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

«Ωστόσο, πέρα από οποιαδήποτε τεχνολογία, ανακάλυψη και δημιουργία, στο επίκεντρο βρίσκεται και θα πρέπει να βρίσκεται ο άνθρωπος. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνολογική πρόοδος μάς δίνει σημαντικές δυνατότητες για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τη διαχειριστούμε με σοφία».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Λεμονιά Βασβάνη - typosthes.gr

Μια εύληπτη παρουσίαση των νέων τεχνολογιών και πόσο αυτές θα επηρεάσουν την ανθρωπότητα επιχειρεί ο CEO της Olympia Electronics A.E. κ. Δημήτρης Λακασάς μέσα από το βιβλίο του « Άνθρωπος 4.0» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Ο ίδιος μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση με αφορμή την υπογραφή του βιβλίου του στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είπε πως βρισκόμαστε σε αρχική φάση της, και πως στο μέλλον θα δούμε αρκετές αλλαγές.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Στέφανος Τσιτσόπουλος - athensvoice.gr

Οι έντονες κρίσεις που οδηγούν στις ριζικές καινοτομίες, τα άδυτα της τεχνολογικής εξέλιξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο πόλεμος των data, οι νέες ισορροπίες αλλά και το power game που παίζεται στην εν εξελίξει 4η Βιομηχανική Επανάσταση: στο «Άνθρωπος 4.0» ο Δημήτριος Λακασάς καταφέρνει να γκρουπάρει εύστοχα, εύληπτα και θαυμαστά όλα αυτά που σε πρώτο χρόνο, αυτή τη στιγμή, τώρα, δεν αλλάζουν μόνο το τι κάνουμε αλλά στην ουσία καθορίζουν το ποιοι είμαστε και πού πάμε. Όλοι;

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Ξένια Τούρκη - philenews.com
 

Πώς θα είναι η ζωή μας τα επόμενα χρόνια; Με ποιον τρόπο η τεχνολογία θα ανοίξει καινούργιους δρόμους και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες; Τι είναι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και πώς θα μας επηρεάσει; Απαντήσεις σε αυτά τα ενδιαφέροντα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Λακασάς, CEO της Olympia Electronics, με το βιβλίο του «Άνθρωπος 4.0» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, ο Δημήτρης Λακασάς επιχειρεί να μας μυήσει σε έναν κόσμο που έρχεται όλο και πιο κοντά και που μας αφορά άμεσα. Το βιβλίο «Άνθρωπος 4.0» απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες εξελίξεις μέσα από απτά παραδείγματα και ηθικά διδάγματα του παρελθόντος και του παρόντος.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 Μύρωνας Ζαχαράκης - bookpress.gr 


"Πόσο «συμβατή με τον άνθρωπο» είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη – Οι προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης"


Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.


 

 

 • Κωδικός Προϊόντος: 60035
 • ISBN : 978-960-645-171-3
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 18,80€
 • 16,92€

Βίντεο

 

 

 

 

 

Ετικέτες: Άνθρωπος 4.0