Μεθοδολογίες σχέσεων υπεροχής για τη λήψη αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια: Μέθοδοι και εφαρμογές

-10% Μεθοδολογίες σχέσεων υπεροχής για τη λήψη αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια: Μέθοδοι και εφαρμογές

Η πολυκριτήρια ανάλυση θεωρείται ως η πλέον ολοκληρωμένη μεθοδολογία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων (decision making) διότι οδηγεί σε ορθότερη και κοινωνικά δικαιότερη λήψη αποφάσεων για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αφού συνεκτιμά ποιοτικά δεδομένα.

Ο Bernard Roy, εμπνευστής της Ευρωπαϊκής Σχολής της Πολυκριτήριας Υποστήριξης Αποφάσεων, στο βιβλίο του Methodologie Μulticritere, αναπτύσσει τις βασικές έννοιες αυτού του γνωστικού πεδίου, με έμφαση στη διαδικασία της λήψης αποφάσεων και την υποστήριξή τους, τον ορισμό των κριτηρίων, την ανάλυση του πλαισίου στο οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, καθώς και τα βασικά στάδια μοντελοποίησης των προβλημάτων λήψης αποφάσεων.

Το εγχειρίδιο επικεντρώνεται σε μία από τις σημαντικότερες μεθοδολογίες στο πεδίο της πολυκριτήριας ανάλυσης: τη θεωρία των σχέσεων υπεροχής. Παρουσιάζει τις βασικές έννοιες και μεθόδους σχέσεων υπεροχής, καθώς και τις εφαρμογές τους σε διάφορα πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές διάφορων γνωστικών αντικειμένων. Επιπλέον, ενδιαφέρει μαθηματικούς, επιχειρησιακούς ερευνητές, ερευνητές από τα πεδία της διοίκησης, της οικονομίας και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης - Μιχάλης Δούμπος - Ευάγγελος Γρηγορούδης
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 296
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 41275
  • ISBN : 978-960-645-244-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€
  • 22,50€

Ετικέτες: Μεθοδολογίες σχέσεων υπεροχής για τη λήψη αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια: Μέθοδοι και εφαρμογές