Χρηματοοικονομική και Λογιστική Προσέγγιση του Μεταρρυθμιστικού Πλαισίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

-10% Χρηματοοικονομική και Λογιστική Προσέγγιση του  Μεταρρυθμιστικού Πλαισίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η αλλαγή του δημόσιου λογιστικού συστήματος αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας μεταρρυθμίσεων του δημόσιου τομέα σε πολλές χώρες. Η αξία αυτής της αλλαγής εντοπίζεται στην ουσιαστική συνεισφορά στη λήψη αποφάσεων, καθώς και στη μεγαλύτερη δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες για την κατανόηση των οικονομικών πληροφοριών. Χωρίς να αποτελεί τον πρωταρχικό σκοπό, η αλλαγή του δημόσιου λογιστικού συστήματος συνιστά ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.


Τα υπό διερεύνηση ζητήματα του βιβλίου αφορούν: α) την ανάγκη κατανόησης και ενίσχυσης των λογιστικών αλλαγών προς την κατεύθυνση της σύγκλισης με τα διεθνή πρότυπα, β) τη μέτρηση, αξιολόγηση και σύγκριση της οικονομικής θέσης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, που πρέπει να είναι συνεχείς εξαιτίας των μεγάλων και δυσεπίλυτων οικονομικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν, και γ) τη σημαντική έλλειψη αποδοτικότητας των δημόσιων οργανισμών και ιδιαίτερα των Δήμων, η οποία πρέπει να μετριέται και να αναλύεται συνεχώς. Στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λογοδοσία, αποτελεσματικότητα και οικονομική βιωσιμότητα, το λογιστικό σύστημα θα συνεχίσει να δέχεται πιέσεις ώστε να προσαρμοσθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις για αποδοτική διαχείριση των τοπικών δημόσιων πόρων, διαρκή και αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους, και διαμόρφωση αξιόπιστων δεικτών αξιολόγησης και επιδόσεων. Η ανάπτυξη πρακτικών χρηματοοικονομικής διοίκησης στους ΟΤΑ, βασισμένη στους δείκτες επιδόσεων, αποτελεί ίσως την αναγκαία ορθολογικοποίηση για την υποστήριξη της πολύ σημαντικής αποστολής που τους έχει εμπιστευτεί η σύγχρονη δημοκρατία.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για κάθε άτομο που ασκεί ή συμμετέχει στη διοίκηση των ΟΤΑ, αλλά και για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με κάθε πτυχή των ΟΤΑ.

                Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Πολυκριτήριας Ανάλυσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης, είν&a pha;ι Distinguised Research Professor στο Audencia Nantes, School of Management. Επιπροσθέτως, είναι Ακαδημαϊκός της Royal Academy of Economics and Financial Sciences της Ισπανίας. Είναι Editor-in-Chief στα ακόλουθα Διεθνή περιοδικά: Operational Research: An International Journal (Springer), International Journal of Multicriteria Decision Making (Inderscience), The International Journal of Financial Engineering and Risk Management (Inder-science), The Journal of Computation Optimization in Economics and Finance (Nova Publishers) και The Inter-national Journal of Corporate Finance and Accounting (IGI Global). Ακόμη, είναι Associate Editor στα περιοδικά New Mathematics and Natural Computation (World Scientific), Optimization Letters (Springer), International Journal of Banking, Accounting and Finance (Inderscience), International Journal of Data Analysis Techniques and Strategies (Inderscience) και European Journal of Operational Research (Elsevier). Από το 2012 είναι Πρόεδρος της Financial Engineering and Banking Society (FEBS).
    Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων: (1) Το 1996, το Διεθνές Ίδρυμα MOISIL (MOISIL International Foundation) του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο και Δίπλωμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών του Ανθρώπου για το ερευνητικό του έργο στην ανάπτυξη πολυκριτήριων ευφυών συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων και την εφαρμογή τους στον επιστημονικό χώρο του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ και της εκτίμησης των χρηματοοικονομικών κινδύνων. (2) Το 2000 του απονεμήθηκε το Βραβείο καλύτερης διεπιστημονικής εργασίας από το Decision Sciences Institute. (3) Το 2009 κέρδισε το βραβείο της Emerald Literati Network. (4) Το 2010 το Διεθνές Περιοδικό EJOR (Elsevier) τον βράβευσε ως Best Reviewer. (5) Το 2012 του απονεμήθηκε βραβείο για τη μακροχρόνια ερευνητική συνεισφορά του στον τομέα Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Λήψης Αποφάσεων από το Ecole Superieure de Commerce de Paris Europe.
    Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 0 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά στο χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ, χώροι στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις και μαθήματα ως Προσκεκλημένος Καθηγητής σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

                Ο Γιώργος Αρβανίτης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πα-νεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυ-χιακές σπουδές στην Οικονομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με αντικείμενο τη χρηματοοικονομι&ka

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Γεώργιος Α. Αρβανίτης - Χρυσοβαλάντης Π. Γαγάνης - Κωνσταντίνος Δ. Ζοπουνίδης
Σελίδες 368
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Κωσταντίνος Ζοπουνίδης στους 100.000 κορυφαίους στον κόσμο

 

Ο καθηγητής John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν όπως κάθε χρόνο λίστα  με τους 100.000 σπουδαιότερους επιστήμονες παγκοσμίως (Updated science-wide author databases of standardized citation indicators).

Τα στοιχεία είναι συνδυασμένα με τα ανάλογα επιστημονικά πεδία και πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες για όλες τις επιστήμες. Οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και το δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και τη σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες (μοναδικός, πρώτος, κύριος συγγραφέας).

Οι βιβλιομετρικοί δείκτες τυγχάνουν ευρείας χρήσης στην επιστημονική κοινότητα και σκοπός της δημοσίευσης είναι να επιτρέψει μια πιο ευκρινή, συστηματοποιημένη και λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα προσέγγιση. Παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες από όλους τους χώρους (μεταξύ 6.880.389 καταγραμμένων με δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια).


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 41241
  • ISBN : 978-960-461-540-7
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€
  • 22,50€

Ετικέτες: Χρηματοοικονομική και Λογιστική Προσέγγιση του Μεταρρυθμιστικού Πλαισίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ