Βασικές αρχές Φυσικής - Τόμος 2

-10% Βασικές αρχές Φυσικής - Τόμος 2

Ηλεκτρομαγνητισμός, οπτική, κβαντική μηχανική.

Σε αυτό το περιεκτικό βιβλίο, ο R. Shankar, ένας φυσικός με παιδαγωγικό χάρισμα, γνωστός για τον μεταδοτικό ενθουσιασμό του, εξηγεί με εύληπτο τρόπο τις θεμελιώδεις αρχές του ηλεκτρομαγνητισμού, της οπτικής και της κβαντικής μηχανικής. Το βιβλίο αποτελεί ιδανική εισαγωγή για προπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων Φυσικής, Χημείας και πολυτεχνικών σχολών, για προχωρημένους μαθητές λυκείου, καθώς και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στις επιστήμες. Ο αναγνώστης μπορεί επίσης να βρει στο Διαδίκτυο πλήθος ασκήσεων, αλλά και μια σειρά συναρπαστικών διαλέξεων του συγγραφέα που βασίζονται στην ύλη του βιβλίου..

«Η μελέτη της σύγχρονης Φυσικής με οδηγό τον Shankar γίνεται εύκολη υπόθεση. Ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται από σαφήνεια, χιούμορ, αλλά και βάθος.»
— David Gross, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Φυσικής, 2004

«Καλλιεργώντας με μαεστρία τις ικανότητες του φοιτητή σε θέματα διαστατικής ανάλυσης, συμμετρίας, αντίληψης φυσικών εννοιών και αυστηρής μαθηματικής συλλογιστικής, ο Shankar εξηγεί για μία ακόμα φορά  θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής με σαφήνεια και άνεση.»
— Daniel Arovas, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο

«Το βιβλίο αποτυπώνει στο χαρτί –και εμπλουτίζει– την εμπειρία του να βρίσκεσαι στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθείς τον Shankar να εξηγεί τις έννοιες. Έτσι ακριβώς πρέπει να διδάσκεται η Φυσική, απλά και διασκεδαστικά.»
— Alan Chodos, Ένωση Αμερικανών Φυσικών

«Ο Shankar, με αλληλεπιδραστικό τρόπο και χιούμορ, θέτει γερά θεμέλια για τη μελέτη της Φυσικής.»
— Igor Klebanov, Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

 

Ο R. Shankar είναι καθηγητής της έδρας John Randolph Huffman στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Γέιλ. Το 2009 τιμήθηκε με το βραβείο Lilienfeld της Ένωσης Αμερικανών Φυσικών. Είναι συγγραφέας άλλων δύο βιβλίων.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας R. Shankar
Μετάφραση Βασίλειος Ζιώγας
Επιμέλεια Χαράλαμπος Βάρβογλης
Σελίδες 544
Διαστάσεις 21 x 29 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 93087
  • ISBN : 978-960-645-016-7
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 43,50€
  • 39,15€

Ετικέτες: Βασικές αρχές Φυσικής - Τόμος 2 μηχανική, σχετικότητα, θερμοδυναμική