Τριάντα έξι ώρες βροχής

-10% Τριάντα έξι ώρες βροχής

Σιγοβρέχει.

―Ξημερώνει…

―Σ’ αγαπώ.

―Σςςςςςςςς.

―Εσύ δεν μ’ αγαπάς;

―Θα σ’ αγαπώ κάθε που το χώμα θα μυρίζει βροχή.

Ξεκίνησε βροχή. Έβρεχε ασταμάτητα. Τριάντα έξι ώρες βροχής. Αλλιώτικης βροχής. Όχι σαν εκείνη που είχε ενώσει κάποτε τη Φαίδρα με τον Θησέα. Ήταν άλλη βροχή αυτή. Τριάντα έξι ώρες βροχής, τριάντα έξι ώρες ενοχής.

Στις εκδοχές του μύθου της Φαίδρας και του Ιππόλυτου, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τους δημιουργούς της τέχνης, ο έρωτας παρουσιάστηκε μιαρός, ενοχικός, χωρίς ηθική. Έχει όμως ο έρωτας ηθική; Άραγε, έχει φτάσει ο καιρός να δικαιωθεί ο έρωτας της Φαίδρας; Σε ποιο δικαστήριο όμως και με ποιους δικαστές; Μέσα από μια ιστορία σύγχρονη τα πρόσωπα του μύθου ζωντανεύουν ξανά και μας παρασύρουν στη δίνη του έρωτά τους, που αν και απαγορευμένος είναι αμοιβαίος.

 

O Πασχάλης Πράντζιος γεννήθηκε στην Ανάβρα Καρδίτσας το 1971 και εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 2006. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Θεάτρου του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Α.Π.ΚΥ.), με ειδίκευση στην Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος. Παράλληλα με τη μυθιστοριογραφία ασχολείται με τη θεωρία λογοτεχνίας και θεάτρου, δημοσιεύοντας άρθρα και μελέτες του σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Το Τριάντα έξι ώρες βροχής είναι το έκτο μυθιστόρημά του.

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Πασχάλης Πράντζιος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 264
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha


Γιούλη Τσακάλου - fractalart.gr

Παρακολουθώ τη συγγραφική πορεία του Πράντζιου από το 2006 που εμφανίστηκε στον εκδοτικό χώρο με το βιβλίο του «Και πάντα με χείλη κόκκινα» και όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τις κριτικές που αγαπώ να γράφω, έχω εκφράσει την αδυναμία που τρέφω για τη λογοτεχνική του πένα. Υπήρξαν βιβλία του, όπως το «Περί ανέμων και γάτων» που δεν θα ξεχάσω ποτέ, αλλά και οι μετέπειτα δουλειές του μέσα από το «Λιωμένο μολύβι», «Η πόλη έχει ρεπό» και το «Ξανάγινε τρεις…» μου απέδειξαν πως ο Πράντζιος είναι ένας σοβαρός λογοτέχνης που δεν του αρέσει να επαναλαμβάνεται, που εκδίδει βιβλία μονάχα όταν έχει κάτι καινούριο να μας πει, ένας συγγραφέας που υπηρετεί τη γλώσσα με σεβασμό και χτίζει τη συγγραφική του πολιτεία αργά και σταθερά. Είναι ένας λογοτέχνης ξεχωριστός, γι’ αυτό είναι και ξεχωριστό και το καινούριο του βιβλίο που μας μιλά για τον έρωτα. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματεύεται το ζήτημα του έρωτα στο «Τριάντα έξι ώρες βροχής» ξεφεύγει από το πλαίσιο μίας ερωτικής ιστορίας, γιατί στις σελίδες του βιβλίου μπορεί μεν να υπάρχει μία ερωτική ιστορία εξαιρετικής πλοκής, ωστόσο, σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, ο υποψιασμένος αναγνώστης διακρίνει τη φιλοσοφία που διέπει τον έρωτα ως κυρίαρχο συναίσθημα της ζωής, και αντιλαμβάνεται ότι ο έρωτας είτε ιδωθεί ως ανταποδοτικός, ανεκπλήρωτος ή απαγορευμένος, εκδικητικός ή θανατηφόρος παραμένει αήττητος. Κι ακόμη και στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μπορεί να αποφασίσει αν η Φαίδρα είναι ένοχη ή αθώα, είναι γιατί, τελικά, στο βιβλίο αυτό τίθεται ως ζήτημα η ενοχή ή η αθωότητα της ίδιας της ανθρώπινης φύσης μέσα από το πρίσμα του έρωτα.

Διαβάστε το βιβλίο, είναι σύντομο, είναι φρέσκο και θα σας κάνει να γεμίσετε πολλά πολλά συναισθήματα. Βιβλία όπως το «Τριάντα έξι ώρες βροχής» ξεχωρίζουν μέσα στον συγγραφικό οργασμό της εποχής μας και είμαι βέβαιη πως ο χρόνος θα τα δικαιώσει.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

  • Κωδικός Προϊόντος: 84195
  • ISBN : 978-960-461-951-1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 13,30€
  • 11,97€

Ετικέτες: Τριάντα έξι ώρες βροχής