Το XeLaTeX για αρχάριους

-10% Το XeLaTeX για αρχάριους

Ένα βιβλίο για τον νέο χρήστη του XeLaTeX, μιας μοντέρνας έκδοσης του LaTeX με στόχο να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Η παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων γίνεται με απλό και εύληπτο τρόπο και συνοδεύεται από πολλά παραδείγματα. Γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα σύνταξης απλών κειμένων, επιστημονικών κειμένων και παρουσιάσεων ή αναρτήσεων σε συνέδρια (πόστερ). Αναπτύσσονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο νέος χρήστης του LaTeX σχετικά με τις γραμματοσειρές και τη στοιχειοθεσία κειμένου. Τέλος, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία δημιουργίας όμορφων και χρηστικών γραφικών με πλήθος παραδείγματα και εφαρμογές σε γραφικές παραστάσεις, πίνακες και σχήματα. Σκοπός του βιβλίου –με την αρωγή ενός εκτεταμένου ευρετηρίου όρων– είναι να διευκολύνει τον αναγνώστη και χρήστη να στοιχειοθετεί απλά κείμενα, εργασίες, παρουσιάσεις συνεδρίων ή σεμιναρίων, άρθρα, βιβλία, ακόμη και διδακτορικές διατριβές.

Το XeLaTeX δεν είναι απλώς ένας επεξεργαστής κειμένου. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα στοιχειοθεσίας. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Τα πηγαία αρχεία του γράφονται σε έναν απλό συντάκτη κειμένου, έχουν αντοχή στον χρόνο και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δυνατότητες, αρκεί να σκεφτούμε πόσα αρχεία μας έχουν «αδρανοποιηθεί» μετά από τις αλλαγές και αναβαθμίσεις γνωστών επεξεργαστών κειμένου.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία παραδειγμάτων του βιβλίου πατώντας εδώ:

Περιεχόμενα:

 • Εισαγωγή
 • Το ξεκίνημα
 • H βασική δομή ενός εγγράφου
 • Ρυθμίζουμε το έγγραφό μας
 • Συγγραφή επιστημονικού κειμένου
 • Πίνακες και εικόνες
 • Δημιουργία αφισών
 • Δημιουργία παρουσίασης
 • Δημιουργία σχημάτων
 • Βιβλιογραφία & ευρετήρια

 

Ο Απόστολος Συρόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου στη Φυσική, μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. στην Πληροφορική και PhD στη Θεωρητική Επιστήμη των H/Υ. Έχει συγγράψει ή συν-συγγράψει 10 βιβλία και πάνω από 60 επιστημονικές εργασίες και άρθρα. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής πολλών συνεδρίων.

Ο Αναστάσιος Δήμου είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά και ενός μεταπτυχιακού τίτλου MEd στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως φροντιστής και έχει συγγράψει δύο βιβλία Μαθηματικών για υποψηφίους ΑΕΙ. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως αξιολογητής εκπαιδευτικού λογισμικού στο πλαίσιο του Προγράμματος Κίρκη. 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Απόστολος Συρόπουλος - Αναστάσιος Δήμου
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 344
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 13/03/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Δρ. Ηλίας Αρ. Υφαντής Καθηγητής Ναυτικής Μηχανολογίας, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
 

Δεν είχα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εργαλείο παρά μόνο ελάχιστες φορές σε κοινές δημοσιεύσεις με συναδέλφους μαθηματικούς που το αγαπούν ιδιαίτερα. Η προσπάθεια και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά. Και εμφανής η διδακτική/εκπαιδευτική δεινότητα των συγγραφέων. Η πολύχρονη πείρα σου ως δασκάλου αναδεικνύει αβίαστα έναν δημιουργικό αυθορμητισμό, που συναντά κανείς μόνο σε σχολική τάξη και αίθουσα διδασκαλίας. Κατά κανόνα, τα εγχειρίδια λειτουργίας και χρήσης  αποπνέουν τη στενή προσέγγιση του συγγραφέα (όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται είτε ως "συνθέτης" του εργαλείου, είτε ως χρήστης) και, συνήθως, βοηθούν ελάχιστα. Η ανάγκη οδηγεί πολλούς σε tutorials που κυκλοφορούνται στο διαδίκτυο. Εκεί η προσέγγιση είναι (ίσως) καλύτερη αλλά παραμένει αποσπασματική και συμπτωματική. Το πόνημά σας έχει όλες τις αρετές και καμία αδυναμία από τις παραπάνω. Εύχομαι να είναι καλοταξιδο!

 

 • Κωδικός Προϊόντος: 58107
 • ISBN : 978-960-645-071-6
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
 • 22,00€
 • 19,80€

Ετικέτες: Το XeLaTeX για αρχάριους