Το σύνδρομο του κοινωνικού στάτους

Το σύνδρομο του κοινωνικού στάτους

Δείτε τον πίνακα περιεχομένων του βιβλίου

 

Πώς η κοινωνική θέση επηρεάζει την υγεία και τη μακροζωία μας

Σε αυτό το βιβλίο-ορόσημο, ο επιδημιολόγος Michael Marmot συγκεντρώνει στοιχεία από έρευνες σχεδόν τριάντα χρόνων για να δείξει ότι η κοινωνική θέση δεν αποτελεί υποσημείωση για τα αίτια της κακής υγείας – είναι η κύρια αιτία. Αυτό το φαινόμενο το αποκαλεί σύνδρομο του κοινωνικού στάτους.

Το σύνδρομο του κοινωνικού στάτους είναι διάχυτο: με την αποφοίτησή μας από κάποια ανώτατη σχολή αυξάνουμε τη διάρκεια της ζωής μας• ο συνάδελφός μας που έχει μια λίγο καλύτερη θέση ή ο γείτονάς μας που έχει ένα λίγο καλύτερο σπίτι είναι πιθανό να ζήσουν μια πιο υγιεινή ζωή.

Το σύνδρομο του κοινωνικού στάτους καθορίζει τις πιθανότητες να γίνουμε θύματα καρδιακής πάθησης, εγκεφαλικού, καρκίνου, μολυσματικής νόσου, ακόμη και αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας.

Το πρόβλημα, όπως αποδεικνύει ο Marmot, δεν οφείλεται απλώς στο εισόδημα ή στον τρόπο ζωής. Αυτό που επηρεάζει βαθιά την υγεία μας είναι η ψυχολογική εμπειρία της ανισότητας – πόσο έλεγχο ασκούμε και τι ευκαιρίες έχουμε για πλήρη κοινωνική συμμετοχή.

Το Σύνδρομο του Κοινωνικού Στάτους θα αλλάξει από τα θεμέλια τον τρόπο σκέψης σας για την υγεία και τον τρόπο ζωής σας.

Ο Michael Marmot είναι καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στο University College του Λονδίνου, όπου είναι επίσης διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Υγεία και την Κοινωνία. Υπηρετεί ως σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δίνει διαλέξεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Michael Marmot
Σελίδες 432
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 41099
  • ISBN : 978-960-461-356-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 6,00€

Ετικέτες: Το σύνδρομο του κοινωνικού στάτους ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ