Συμμαχίες και Ρήξεις

-10% Συμμαχίες και Ρήξεις

Το 2020, χρονιά που σημαδεύτηκε από τον Covid-19 και την κατάρρευση της αγοράς πετρελαίου, έλαβαν χώρα πλήθος ανατροπών από τη Μέση Ανατολή έως και τις ευρωπαϊκές συνοικίες. Στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη υπήρξε μια τομή: από τη μια πλευρά, δημιουργήθηκε μια συμμαχία που φέρει το όνομα του προφήτη Αβραάμ και απλώνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το Άμπου Ντάμπι, το Μαρόκο και το Σουδάν, περνώντας από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Αραβία, και η οποία εποφθαλμιά το Ιράκ· από την άλλη πλευρά, «ο άξονας Αδελφών και σιιτών» που καλύπτει τη Γάζα, το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν, υποστηριζόμενος, περιστασιακά, από τη Ρωσία.

Μέσα σε αυτές τις τεκτονικές αναταράξεις, η Βηρυτός ανατινάχθηκε, πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εξακολουθούν να συρρέουν μαζικά στην Ευρώπη και οι ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. Τέλος, η τρομοκρατία χτύπησε και πάλι, στη Γαλλία και την Αυστρία, κάτω από μια νέα μορφή δράσης μιας τζιχάντ που δεν έχει πια ένα διοικητικό κέντρο αλλά διαθέτει διάσπαρτες εστίες στον μουσουλμανικό κόσμο. Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των συμμάχων της Αμερικής.

Συνεχίζοντας τον προβληματισμό που ανέπτυξε στο best seller του Έξοδος από το χάος – Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Gilles Kepel παρουσιάζει, με τη βοήθεια χαρτών και ενός εκτεταμένου χρονολογίου, την αναγκαία ευρεία θεώρηση της επικαιρότητας, προκειμένου να κατανοήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται στο εγγύς μέλλον.

*Οι χάρτες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι του Fabrice Balanche, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Lyon II.

 

Έγραψαν για το Έξοδος από το χάος

«Ο Ζιλ Κεπέλ, βαθύς γνώστης της περιοχής, αναλύει σε βάθος το περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον της περιφέρειας που έχει στο επίκεντρό της την Ανατολική Μεσόγειο.»
–Βασίλης Νέδος, Η Καθημερινή

«Μια εμπεριστατωμένη και πλήρης ανάλυση της γέννησης και της ανάπτυξης του ισλαμικού εξτρεμισμού. Η μετάφραση είχε να αντιμετωπίσει ένα σύνολο δύσκολων όρων και ονομάτων και έναν βομβαρδισμό από πληροφορίες και ιστορικά γεγονότα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αναγνωστική σύγχυση, αλλά, παρόλα αυτά, διατηρεί την ενότητα του κειμένου κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.»
–Γιώργος Σιακαντάρης, www.bookpress.gr

«Ο Κεπέλ έχει το προνόμιο να συναντά τους ηγέτες της υφηλίου και να συνομιλεί μαζί τους απευθείας.»
–Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, sputniknews.gr

 

Ο Ζιλ Κεπέλ είναι Καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, προβεβλημένος μελετητής του αραβικού κόσμου, με πλούσιο συγγραφικό έργο και πυκνή αρθρογραφία, από τους βασικότερους συντελεστές του δημόσιου διαλόγου στη Γαλλία για το θέμα του ισλαμισμού, της τζιχάντ και της τρομοκρατίας. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το Έξοδος από το χάος, το οποίο έχει ήδη μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Gilles Kepel
Μετάφραση Αριστέα Κομνηνέλλη
Επιμέλεια
Σελίδες 368
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 22/09/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Γιώργος Ρομπόλας - oneman.gr

Ζούμε άραγε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης; Ο Gilles Kepel μας ξενάγησε στον δύσκολο κόσμο των γεωπολιτικών παιχνιδιών ρίχνοντας στην πορεία φως σε κρίσιμα ζητήματα: τις αλλαγές στο Αφγανιστάν, την ισλαμιστική τρομοκρατία, τις σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, τη συμφωνία AUKUS, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη


Νικόλας Ζηργάνος - efsyn.gr

Ο Ζιλ Κεπέλ είναι διαπρεπής μελετητής και βαθύς γνώστης του αραβικού και ισλαμικού κόσμου, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, με πλούσιο συγγραφικό έργο και πυκνή αρθρογραφία, από τους βασικότερους συντελεστές του δημόσιου διαλόγου στη Γαλλία για το θέμα του ισλαμισμού, του τζιχάντ και της τρομοκρατίας. Ο καθηγητής Κεπέλ ήταν μέλος της γαλλικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο EUΜED 9 ως στενός συνεργάτης του προέδρου Μακρόν και επισκέφθηκε την Αθήνα και με την ευκαιρία της έκδοσης, στα ελληνικά, του τελευταίου του βιβλίου «Συμμαχίες και ρήξεις», το οποίο ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος». Στο «Συμμαχίες και ρήξεις», ο συγγραφέας περιγράφει τη βαθιά επίδραση της πανδημίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις ανατροπές που προκάλεσε η πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη


Απόστολος Μαγγηριάδης - kathimerini.gr

Ο σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν, συγγραφέας Ζιλ Κεπέλ, δηλώνει στην «Κ» ότι η Ευρώπη οφείλει να στήσει άμεσα έναν μηχανισμό αμυντικής αυτονομίας, αφού οι ΗΠΑ έχουν στρέψει αλλού την προσοχή τους. Στο τελευταίο βιβλίο του «Συμμαχίες και Ρήξεις» (εκδ. Κλειδάριθμος) ο κορυφαίος μελετητής του Ισλάμ εξηγεί πως οι Συμφωνίες Αβραάμ αλλάζουν εντελώς τον χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και θεωρεί πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα περιθωριοποιηθεί λόγω της πολιτικής του.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη

 Νίκος Χριστοφής - oanagnostis.gr

"Ο Ζιλ Κεπέλ, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον κόσμο για το πολιτικό Ισλάμ, προσφέρει μέσα από το έργο του Συμμαχίες και ρήξεις ακόμη μια καινοτόμο ανάλυση για την τρέχουσα κρίση στη Μέση Ανατολή. Το βιβλίο αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης μελέτης του, Έξοδος από το χάος, επίσης από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, το οποίο κάλυπτε την περίοδο από τη δεκαετία του 1970 μέχρι και το 2018, την περίοδο δηλαδή του πολέμου στη Συρία, χρονιά από την οποία ο Κεπέλ πιάνει το νήμα στο νέο του βιβλίο."


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο. 

 Απόστολος Σπυράκης - diastixo.gr

"Μέσα από την ανάλυσή του ο Κεπέλ μάς βοηθά να προσδιορίσουμε τις τάσεις που αναπτύσσονται τόσο στη Γαλλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη στην αυγή μιας καινούριας δεκαετίας, ενώ η Γηραιά ήπειρος προσπαθεί να προσδιορίσει την ταυτότητα και την προοπτική της."

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το άρθρο.

  • Κωδικός Προϊόντος: 60039
  • ISBN : 978-960-645-195-9
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 17,70€
  • 15,93€

Ο Ζιλ Κεπέλ μιλά για το βιβλίο του

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: Συμμαχίες και Ρήξεις