Σχεδίαση Μηχανισμών και Κατασκευών με το FreeCAD

-10% Σχεδίαση Μηχανισμών και Κατασκευών με το FreeCAD

Το FreeCAD είναι ένα λογισμικό παραμετρικής σχεδίασης που προσφέρεται δωρεάν ακόμα και για εμπορική χρήση. Το βιβλίο αυτό παρέχει μια γενική παρουσίαση των δυνατοτήτων του προγράμματος σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως σχεδίαση 2D, σχεδίαση 3D, μηχανολογικό σχέδιο, αρχιτεκτονικό σχέδιο, κ.λπ. Οπωσδήποτε δεν είναι εξαντλητική, αλλά παρέχει τις βάσεις και τις κατευθύνσεις για κάποιον που θέλει να εμβαθύνει περισσότερο. Τα διάφορα θέματα παρουσιάζονται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα αυξανόμενης δυσκολίας, τα οποία ξεκινούν από απλά διδιάστατα σχέδια και φθάνουν μέχρι την κίνηση στον τριδιάστατο χώρο. Τα παραδείγματα λύνονται βήμα-βήμα και με πολλές επεξηγήσεις, ώστε ο νέος σχεδιαστής να μη μαθαίνει απλώς τι πρέπει να κάνει, αλλά και γιατί το κάνει.


Το βιβλίο γράφηκε για μια συγκεκριμένη έκδοση του FreeCAD, όμως ο τρόπος εργασίας και τα παραδείγματα επιλέχτηκαν προσεκτικά, ώστε η παρουσιαζόμενη μεθοδολογία να εφαρμόζεται και σε μελλοντικές εκδόσεις του προγράμματος. Στην πραγματικότητα, η ίδια μεθοδολογία (σχέδιο 2D--- αντικείμενο 3D--- Συναρμολόγηση--- Αλληλεπίδραση αντικειμένων--- Κίνηση) εφαρμόζεται σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα παραμετρικής σχεδίασης, πιθανόν με διαφορε-τικά ονόματα στις εντολές, αλλά πάντα με την ίδια φιλοσοφία.

Συνεπώς, η χρήση του παρόντος βιβλίου δεν περιορίζει τον νέο σχεδιαστή στη χρήση του FreeCAD. Αντίθετα, του δίνει τη δυνατότητα να πάρει τις βασικές γνώσεις της παραμετρικής σχεδίασης χωρίς κανένα οικονομικό ρίσκο –αφού το FreeCAD είναι δωρεάν– και στη συνέχεια να επεκταθεί σε πιο προηγμένες τεχνικές, είτε με το FreeCAD είτε με κάποιο άλλο λογισμικό.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Θεοδόσης Θεοδοσίου
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 224
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 17/05/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 55095
  • ISBN : 978-960-645-173-7
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€
  • 13,50€

Ετικέτες: Σχεδίαση Μηχανισμών και Κατασκευών με το FreeCAD