Στον λαβύρινθο της πανδημίας

-10% Στον λαβύρινθο της πανδημίας

Η πανδημία ως καταλύτης μεγάλων αλλαγών.

Ο Γιώργος Κύρτσος προειδοποίησε πρώτος, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ότι η πανδημία του Covid-19 θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερες συνέπειες απ’ ό,τι εκτιμούσαν οι περισσότεροι ειδικοί και παράγοντες του δημόσιου βίου. Θεώρησε πως έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά σύνθετη πρόκληση η οποία θα ακολουθούσε την παράδοση πανδημιών του παρελθόντος και θα εξελισσόταν σε κοσμοϊστορικό γεγονός.

Αξιοποιώντας τις ακαδημαϊκές γνώσεις του, την επαγγελματική του εμπειρία, το δημοσιογραφικό και πολιτικό του κριτήριο, και την καλή διεθνή διασύνδεσή του, ο Γιώργος Κύρτσος επιχειρεί σε αυτό το βιβλίο την πρώτη ολοκληρωμένη ανάλυση του φαινομένου της πανδημίας.

Εξηγεί πώς επηρεάζει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και τι ανατροπές μπορεί να φέρει, σε επίπεδο Κίνας, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε περιοχές στρατηγικής σημασίας.

Παρουσιάζει αναλυτικά τις επιπτώσεις στην κατάσταση και στην προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πανδημία προστέθηκε σε άλλες ευρω-κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέδειξε τα τεράστια κενά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό και κοινωνικό κόστος  του Covid-19 για την Ελλάδα αποφεύγοντας τις ωραιοποιήσεις και την κινδυνολογία. Επισημαίνει, επίσης, τις επιπτώσεις του σε ενεργειακά θέματα, στο μεταναστευτικό και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Αναλύει την πανδημία ως καταλύτη μεγάλων αλλαγών, από την οργάνωση της εργασίας μέχρι τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και το ψηφιακό άλμα στο μέλλον.

Τα 122 συμπεράσματα που βγάζει ο συγγραφέας στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου αποδίδουν τον δυναμικό, σύνθετο και απρόβλεπτο χαρακτήρα της πανδημίας που μοιάζει με σύγχρονο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ.

 

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι ευρωβουλευτής  (ΝΔ – ΕΛΚ) από το 2014. Σπούδασε διοίκηση βιομηχανικών επιχειρήσεων στο ΜΙΤ, πήρε το Master του στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο LSE  και έλαβε PhD στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αρχισυντάκτης του Οικονομικού Ταχυδρόμου, βασικός συνεργάτης του Α. Βουδούρη, ιδρυτή του Ελεύθερου Τύπου, διευθυντής στον Τύπο της Κυριακής από το 1988 έως το 2002 και γενικός διευθυντής και εκδότης στο συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου από το 1997 έως το 2002. Εξέδιδε κατά την περίοδο 2004 – 2013 την ημερήσια δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα City Press και μέχρι το 2014, οπότε ασχολήθηκε με την πολιτική, την σαββατοκυριακάτικη Free Sunday.

Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων. 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Γιώργος Κύρτσος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 405
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 14/10/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

 

Αγγελική Μπιρμπίλη - athensvoice.gr

Νέο βιβλίο από τον Γιώργο Κύρτσο; Επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος της εκδοτικής σας επιτυχίας του 2003-2004 «Ο μυστικός πόλεμος των εξουσιών»;
Όχι ακριβώς. Τότε ήμουν πιο νέος και δυναμικός και κυρίως οργισμένος από το τέλος της περιόδου κατά την οποία ήμουν διευθυντής και εκδότης στο ισχυρό συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου. Στο βιβλίο εκείνο παρουσίασα με βάση την εμπειρία μου στον εκδοτικό χώρο τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ της ΝΔ, ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων και την προσπάθεια ελέγχου του Ελεύθερου Τύπου εκ μέρους τους. Ήταν μία μεγάλη εκδοτική επιτυχία γιατί μίλησα με γεγονότα και κυρίως διευθύνσεις και ονόματα. Κόντεψα να πέσω θύμα της επιτυχίας μου γιατί κόπηκαν γέφυρες και χρειάστηκε να διασχίσω την επαγγελματική και πολιτική έρημο. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα σε προσωπικό επίπεδο αλλά πιο δύσκολα σε συλλογικό. Στις 405 σελίδες του βιβλίου μου «Στον λαβύρινθο της πανδημίας» προσπαθώ να αναλύσω τον κορωνοϊό σαν κοσμοϊστορικό γεγονός που επηρεάζει τις εξελίξεις και την ισορροπία δυνάμεων.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη
 Free Sunday 1/11/2020-Β
 Free Sunday 1/11/2020-ΑΤΑ ΝΕΑ - 24/10/2020Free Sunday 25/10/2020
 


Ελεύθερος Τύπος 25/10/2020

 

 

  • Κωδικός Προϊόντος: 60034
  • ISBN : 978-960-645-129-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 16,60€
  • 14,94€

Ετικέτες: Στον λαβύρινθο της πανδημίας