Πλανήτης SOS

-10% Πλανήτης SOS

22 σύγχρονα τέρατα που απειλούν το περιβάλλον μας

Ένα ευφάνταστο παιδικό βιβλίο που παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές απειλές ως μυθικά τέρατα, μας εξηγεί γιατί και με ποιους τρόπους μας απειλούν και μας προτείνει τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο Πλανήτης SOS είναι ένας από τους πλέον πρωτότυπους παιδικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει πάνω στη θεματική της προστασίας του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένα απαραίτητο βιβλίο για κάθε σύγχρονη σχολική και παιδική βιβλιοθήκη.

Από τον Ατμοσφαιροδράκο που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι τον Νεφόσαυρο που ρυπαίνει τον αέρα, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν πως τα αληθινά τέρατα του περιβάλλοντος είναι παντού, ανακαλύπτουν πώς επιβιώνουν, μαθαίνουν τις αδυναμίες τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του πλανήτη.

Ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο που μας προτρέπει να δράσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρήσιμο για παιδιά κάθε ηλικίας που θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

 

Περιέχει γλωσσάρι, πηγές και ευρετήριο.

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Ένα βιβλίο που παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις με ευφάνταστο τρόπο, για τους μικρούς υπερασπιστές της οικολογίας»
–kirkusreviews.com       

«Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση η συγγραφέας παίρνει τη μορφή καθενός από τα 22 «τέρατα» των περιβαλλοντικών κινδύνων, εξηγώντας μας πώς καθένα από αυτά απειλεί τον πλανήτη.»
–publishersweekly.com

 

Η Marie G. Rohde είναι εικονογράφος και κατάγεται από τη Σουηδία. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ SOS είναι το πρώτο της βιβλίο, προϊόν του μεγάλου ενδιαφέροντός της για το περιβάλλον και τους μύθους

Παιδικά
Συγγραφέας Marie G. Rohde
Εικονογράφηση Marie G. Rohde
Μετάφραση Αυγή Δαφερέρα
Επιμέλεια
Σελίδες 60
Διαστάσεις 24,5 x 31 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 10/06/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Μαρίζα Ντεκάστρο - oanagnostis.gr

 

Πλανήτης SOS: Αστικός Εξαπλώσαυρος, Πλαστικράκεν, Πετρελαιοκηλιδιάθαν, Πυρηνικά Τζίνι, Γκόλεμ των Ηλεκτρονικών αποβλήτων, Σκουπιδοκόνγκ, Πνεύματα της Όξινης βροχής, Νεφόσαυρος, Θορυβοπούλι, είναι μερικά από τα περιβαλλοντικά τέρατα που απειλούν τον πλανήτη.

Μ’ αυτό τον ευφάνταστο τρόπο, και με εξαιρετικό γλωσσοπλαστικό παιχνίδι η απόδοση των ονομάτων τους από τη μεταφράστρια Αυγή Δαφερέρα, η συγγραφέας Marie Rohde παρουσιάζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα στο βιβλίο της Πλανήτης SOS: ως πλάσματα μιας φανταστικής τερατολογίας, η οποία εμπνέεται από τις μυθολογίες των λαών (Βίκινγκς, Κινέζοι, Σκανδιναβοί, Αφρικανοί, Αζτέκοι, κ.ά.) και την ποπ κουλτούρα (Κινγκ Κονγκ).


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 86049
  • ISBN : 978-960-645-073-0
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 17,70€
  • 15,93€

Ετικέτες: Πλανήτης SOS