Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεράιδα

-10% Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεράιδα

Μια διαφορετική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας, ένα παραμύθι για τη φιλία που είναι πιο δυνατή από την αναπηρία.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας λύκος που δεν είχε πολύ κοφτερό μυαλό. Στο δάσος συνάντησε μια μικρή κόκκινη νεράιδα που δεν μπορούσε να δει… Μια διαφορετική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας, ένα παραμύθι για τη φιλία που είναι πιο δυνατή από την αναπηρία. Η καλλιτεχνική, ασπρόμαυρη με κόκκινα στοιχεία, εικονογράφηση αναδεικνύει τα ευαίσθητα μηνύματα της ιστορίας και το μετατρέπει σε ένα βιβλιοδώρο για μικρούς και μεγάλους.

Ένα πρωτότυπο παραμύθι που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και ενισχύει τη συμπερίληψη.

Κυκλοφορεί σε Γαλλία και  Κορέα

 

H Βερονίκ Κοσί εργαζόταν στο διεθνές εμπόριο προτού ανακαλύψει το ισχυρό πάθος της για την παιδική λογοτεχνία. Το πρώτο βιβλίο της κυκλοφόρησε το 2007 από τη Circonflexe και τιμήθηκε με το βραβείο Croq’livres το 2008. Ζει στο Λανγκτόκ της Γαλλίας με την οικογένειά της.

Παιδικά
Συγγραφέας Véronique Cauchy - Rebecca Galera
Εικονογράφηση
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 32
Διαστάσεις 22,5 x 30 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 20/01/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Σόνια Βλάντη - debop.gr

 

Ένας λύκος πολύ δυνατός, πολύ μεγάλος μένει ακόμα με τη μαμά του γιατί το μυαλό του παίρνει τόσο αργές στροφές που μερικές φορές σταματά να λειτουργεί. Δεν έχει πολλούς φίλους. Τα διπλανά αλεπουδάκια τον περιγελούν και η μαμά λύκαινα αποθαρρύνει αυτή τη σχέση.

Ένα τυφλό κοριτσάκι με κόκκινη σκούφια και τόσο αδύναμη φωνή που προκαλεί λύπη έχει χάσει το ραβδί της. Κάτι παλιόπαδα της το πήραν και τώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στη μαμά της.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Εφημερίδα Θεσσαλία - kosvoice.gr
 

Η «Κοκκινοσκουφίτσα» είναι ένα παραμύθι, δημοφιλές και αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, που αρκετοί συγγραφείς και εικονογράφοι επιθυμούν να «πειράξουν» λίγο και να δώσουν την δική τους εκδοχή. Και πραγματικά πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι πετυχημένο. Όπως ακριβώς και στη συγκεκριμένη εκδοχή των V. Cauchy και R. Galera, όπου έχουμε μια πραγματική ανατροπή. Σχεδόν τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Και αυτό φαίνεται από την αρχή. Η μαμά λύκαινα στέλνει το λυκάκι στο σπίτι του παππού λύκου, οι δυο κεντρικοί ήρωες είναι άτομα με αναπηρία – η Κοκκινοσκουφίτσα είναι τυφλή ενώ ο λύκος έχει νοητική στέρηση, στο μονοπάτι περπατάνε και οι δυο μαζί και δεν χωρίζουν παρά μονάχα όταν δώσουν υπόσχεση πως θα ξανασυναντηθούν.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


happylearningseeds.blogspot.com

Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι, μια διαφορετική εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας για τη φιλία που είναι πιο δυνατή από την αναπηρία. Η συγγραφέας Βερονίκ Κοσί, μας δείχνει μια άλλη οπτική της κλασικής ιστορίας με το λύκο να ξεκινάει να βρει τον άρρωστο παππού του και στο δρόμο του συναντάει την Κοκκινοσκουφίτσα. Και εδώ οι ομοιότητες με το κλασικό παραμύθι σταματούν και αναλαμβάνει η συγγραφέας να μας μιλήσει για την ουσία. Για τους χαρακτήρες, απαλλαγμένους από τις ταμπέλες. Ο λύκος με την αθωότητα της σκέψης του, δεν φοβήθηκε τον άνθρωπο, και η Κοκκινοσκουφίτσα εφόσον δεν έβλεπε δεν φοβήθηκε από τα χαρακτηριστικά του καθώς δεν τον αναγνώρισε. Έτσι έδωσαν περισσότερο σημασία και βάση στις λέξεις και στις πράξεις. Σε αυτά που έχουν πραγματικά αξία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Κατερίνα Χατζηανδρέου - elniplex.com

Η Βερονίκ Κοσί στο κείμενο και η Ρεμπέκα Γκαλέρα στην εικονογράφηση, πήραν τους δύο βασικούς ήρωες, κράτησαν το δάσος ως βασικό φόντο, μα άλλαξαν όλα τα άλλα. Ο λύκος δεν είναι μοχθηρός, κακός, πονηρός. Είναι μάλλον τα ακριβώς αντίθετα: μένει με τη μαμά του, είναι αγαθός, θα πάει μέλι στον παππού του, δέχεται μπούλινγκ από τους άλλους λύκους λόγω της βραδύνοιάς του. Συναντά ένα κορίτσι με κόκκινη κάπα και σκούφο. Το κορίτσι είναι τυφλό. Δεν ξέρει τον φόβο, δεν τον βλέπει.  Οι δυο τους θα βαδίσουν μέσα στο χιονισμένο δάσος αναζητώντας ένα δικό του τέλος (σκοπό) ο καθένας. Το κορίτσι να φτάσει στο χωριό που μένει, ο λύκος να φτάσει στον παππού του δίχως να πέσει σε χέρια ανθρώπων. Κι αυτό θα είναι το διαβατήριό τους για μια νέα φιλία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


Κατερίνα Ζαμαρία - avgi.gr

Η διακειμενικότητα επιτρέπει στα λογοτεχνικά κείμενα να δημιουργούν επιγόνους. Η αρχική ιστορία «μεταμφιέζεται» και ενσωματώνει τα, συνεχώς μεταβαλλόμενα, κοινωνικά δεδομένα.

Τον αρχετυπικό μύθο της Κοκκινοσκουφίτσας αξιοποιεί και η ιστορία του βιβλίου της Cauchy.  Ένα βιβλίο που μιλά για την ενσυναίσθηση, τη συμπερίληψη και τη φιλία.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Ελένη Μπετεινάκη - cretalive.gr

Συγκινητικό, διαφορετικό και ελπιδοφόρο το μήνυμα αυτού του πολύ ιδιαίτερου βιβλίου της Veronique Cauchy. Η ιστορία μιας διαφορετικής Κοκκινοσκουφίτσας που μας παρουσιάζει μια άλλη οπτική γωνία των πραγμάτων Ένας λύκος που δεν έχει πολύ κοφτερό μυαλό και μια «κοκκινοσκουφίτσα» που δεν βλέπει είναι κι οι δυο πλάσματα που δεν χαίρουν και πολύ μεγάλης αποδοχής. Δύσκολο να τους καταλάβουν οι άλλοι και συχνά πέφτουν θύματα εκφοβισμού και αδιαφορίας. Ωστόσο με την υπέροχη αυτή ιστορία καταλαβαίνουμε πως  όλοι μπορούν κάποια στιγμή στη ζωή τους να συναντήσουν άλλους ανθρώπους που θα μπορούν να μοιραστούν τα όνειρα, τις σκέψεις, τα παιχνίδια και το χρόνο τους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 

  • Κωδικός Προϊόντος: 86059
  • ISBN : 978-960-645-110-2
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,20€
  • 10,98€

Ετικέτες: Ο μεγάλος λύκος και η κόκκινη νεράιδα