Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει; - Μεγάλες ιδέες

-10% Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει; - Μεγάλες ιδέες

Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες ιδέες προσεγγίζει με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα.

Η μοναδική εικονογραφημένη προσέγγιση και το έξυπνα οργανωμένο κείμενο σας διευκολύνουν στην κατανόηση των πολύπλοκων εννοιών και σας δίνουν όλα όσα χρειάζεστε για να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει βελτιώσει τη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Ωστόσο, μήπως όσο η τεχνολογία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην προσωπική μας ζωή μάς βλάπτει περισσότερο απ’ ό,τι μας ευεργετεί;

Μήπως γινόμαστε αγχώδεις, καταθλιπτικοί και κοινωνικά απομονωμένοι, Αυτό το βιβλίο εξετάζει με διεισδυτική και διορατική ματιά τις συνέπειες της καθημερινής αλληλεπίδρασής μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές και του υπερβολικού χρόνου που αναλώνουμε μπροστά στις οθόνες τους –τις συνέπειες στις προσωπικές επιλογές, τις σχέσεις, και την ψυχική και σωματική υγεία μας– και προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα.

Επιμέλεια σειράς: Matthew Taylor

 

Ο Ian Douglas αρθρογραφεί για την επιστήμη, την τεχνολογία, την υγεία, τη διαπαιδαγώγηση και για τους τρόπους που όλα αυτά αλληλοεπιδρούν. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Telegraph ως αρθρογράφος των παραπάνω θεμάτων και επιμελητής ψηφιακής έκδοσης. Επίσης, εργάστηκε ως διαχειριστής του   ιστότοπου της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και ως διευθυντής του ψηφιακού τμήματος στον Spectator. Έχει μιλήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς BBC Radio 4 και NPR, και σε αρκετές διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές για πολλά θέματα, από τη χρήση επιστημονικών μεθόδων στην ανατροφή των παιδιών μέχρι την αποκρυπτογράφηση των κωδικών στο Μπλέτσλεϊ Παρκ.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Ian Douglas
Μετάφραση Μιχάλης Μικέδης
Επιμέλεια Matthew Taylor
Σελίδες 144
Διαστάσεις 15 x 23 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 23/09/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Διονύσης Νεόφυτος - sciencebehind.gr

 

Ο ψηφιακός κόσμος διαδραματίζει όλο και σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινότητα του ατόμου. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, ακόμα και πλατφόρμες εύρεσης συντρόφου προσφέρουν στον μέσο χρήστη τα κατάλληλα κίνητρα, καθηλώνοντάς τον μπροστά από την οθόνη. Φυσικά, ο Ian Douglas όταν αναφέρεται στην τεχνολογία, δεν κάνει λόγο μόνο για τα παραπάνω, καθώς η τηλεργασία και η ανάπτυξη εφαρμογών βασισμένων αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης είναι πλέον πραγματικότητα.

Η ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας αδιαμφισβήτητα βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί πλέον, χρησιμοποιώντας τα αγαθά που του παρέχει απλόχερα η τεχνολογία, να έχει πρόσβαση σε απεριόριστες πηγές πληροφοριών, να εργάζεται, να επικοινωνεί, αλλά και να διεκπεραιώνει πολλές από τις καθημερινές του εργασίες εύκολα και γρήγορα.

Υπάρχουν, όμως, αρνητικές συνέπειες των ανωτέρω;


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Γιάννης Γορανίτης - insidestory.gr

Μας κάνει η τεχνολογία πιο χαζούς ή πιο έξυπνους;

Πιθανότατα γι’ αυτό και ο συγγραφέας σπεύδει να προτάξει τη ρήση του Στιβ Τζομπς ότι το διαδίκτυο είναι «ποδήλατο για το μυαλό», υπονοώντας την άμεση διασύνδεση του ιστού και της υπολογιστικής με τη γνώση και την ενίσχυση της ανθρώπινης ευφυΐας.

«Ατομικά, εξαρτώμαστε από τις τεχνολογίες περισσότερο από ποτέ, αλλά μπορούμε να κάνουμε και περισσότερα από ποτέ» σημειώνειIs technology making us dumber or smarter? Yes | The Conversation ο καθηγητής ιστορίας Τζόναθαν Κούπερσμιθ. «Συλλογικά, η τεχνολογία μας έκανε πιο έξυπνους, πιο ικανούς και πιο παραγωγικούς. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει η τεχνολογία είναι να μας κάνει σοφότερους».


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 85069
  • ISBN : 978-960-645-078-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 13,30€
  • 11,97€

Ετικέτες: Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει; Μεγάλες ιδέες