Λειτουργικός κίνδυνος πιστωτικών ιδρυμάτων και αποτελεσματική διαχείριση

-10% Λειτουργικός κίνδυνος πιστωτικών ιδρυμάτων και αποτελεσματική διαχείριση

Αντικείμενο του παρόντος βιβλίου είναι ο Λειτουργικός Κίνδυνος (Λ.Κ.) στα Πιστωτικά Ιδρύματα (Π.Ι.) και η αυξανόμενη σημασία και η σπουδαιότητα της διαχείρισής του, σύμφωνα και με τις διατά-ξεις του συμφώνου της Βασιλείας ΙΙ.
Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο καλύπτονται τα ακόλουθα:
προσδιορίζεται η έννοια του Λ.Κ. και παρουσιάζονται οι διάφοροι τύποι Λ.Κ. που υπάρχουν σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ενός πιστωτικού οργανισμού.
αναλύονται οι μέθοδοι υπολογισμού των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων που απαιτούνται για την κάλυψη έναντι του Λ.Κ. υπό το πρίσμα της Βασιλείας ΙΙ, καθώς και οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί για την εφαρμογή της κάθε μεθόδου. Ακόμη, αναλύονται τα στατιστικά μοντέλα και οι στατιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του Λ.Κ.
περιγράφονται οι πρακτικές που ακολουθούν τα πιστωτικά ιδρύματα για τη διαχείριση του Λ.Κ.
πραγματοποιείται μια καινοτόμα προσέγγιση σε θέματα καταγραφής και ποσοτικοποίησης συμβά-ντων Λ.Κ., μέσα από μια σύγχρονη στατιστική θεώρηση, χρησιμοποιώντας μοντέλα κατανομών για μοντελοποίηση των απωλειών σε Λ.Κ.
πραγματοποιείται εκτενής αναφορά σε θέματα Απάτης και πρόκλησής της.
πραγματοποιείται αναφορά στα Πληροφοριακά Συστήματα (Π.Σ.) των Π.Ι. και τη σχέση τους με τα συμβάντα Λ.Κ. Γίνεται ανάλυση των στοιχείων που απαρτίζουν τα λάθη, τις αποτυχίες και τις απώ-λειες των Π.Σ. στο πλαίσιο λειτουργίας των Π.Ι.
αναφέρονται οι κυριότερες προϋποθέσεις για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών των Π.Ι. από την υιο-θέτηση του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙ, καθώς και τα θέματα προβληματισμού σχετικά με το νέο εποπτικό πλαίσιο.
Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό: ανώτερα τραπεζικά στελέχη, στελέχη διαχείρισης κινδύνων, εσωτερικούς ελεγκτές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Χρήστος Λεμονάκης
Σελίδες 208
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Κωσταντίνος Ζοπουνίδης στους 100.000 κορυφαίους στον κόσμο

 

Ο καθηγητής John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν όπως κάθε χρόνο λίστα  με τους 100.000 σπουδαιότερους επιστήμονες παγκοσμίως (Updated science-wide author databases of standardized citation indicators).

Τα στοιχεία είναι συνδυασμένα με τα ανάλογα επιστημονικά πεδία και πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες για όλες τις επιστήμες. Οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και το δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και τη σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες (μοναδικός, πρώτος, κύριος συγγραφέας).

Οι βιβλιομετρικοί δείκτες τυγχάνουν ευρείας χρήσης στην επιστημονική κοινότητα και σκοπός της δημοσίευσης είναι να επιτρέψει μια πιο ευκρινή, συστηματοποιημένη και λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα προσέγγιση. Παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες από όλους τους χώρους (μεταξύ 6.880.389 καταγραμμένων με δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια).


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 41236
  • ISBN : 978-960-461-415-8
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,00€
  • 22,50€

Ετικέτες: Λειτουργικός κίνδυνος πιστωτικών ιδρυμάτων και αποτελεσματική διαχείριση ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ