Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Euro Cost

Δείτε τον πίνακα περιεχομένων και ενδεικτικές σελίδες του βιβλίου

 

Το βιβλίο αυτό περιέχει όλες τις βασικές θεωρητικές έννοιες οι οποίες απαιτούνται για την εργασία της Κοστολόγησης.

Οι έννοιες αυτές έχουν καθορισθεί από την υπάρχουσα δεοντολογία, όσο και από την υπάρχουσα Νομοθεσία, τη σχετική με το αντικείμενο της Κοστολόγησης. Το βιβλίο αυτό έχει ως αντικειμενικό σκοπό να συνδέσει την Οικονομική θεωρία και τη σχετική Νομοθεσία περί την Κοστολόγηση με την Εκτέλεση του προγράμματος Eurocost, το οποίο αποτελεί το εργαλείο υλοποίησης της θεωρίας και της Νομοθεσίας στην πράξη.

To βιβλίο

  •  Περιγράφει διεξοδικά τις Μεθόδους και τα Συστήματα της Κοστολόγησης (Μεθοδος προτυπου κόστους, Μεθοδος Λογιστικου κόστους), με Διαδοχικές περιόδους κοστολόγησης, με Προοδευτικές περιόδους κοστολόγησης.
  •  Παρουσιάζει την υπάρχουσα Νομοθεσία την σχετική με την λειτουργία των Αποθηκών, τις Τεχνικες προδιαγραφές των προϊόντων, τις Αναλώσεις των Πρώτων και Βοηθητικών υλων, και τις Αποκλισεις των αναλώσεων των Αποθηκών από τις αναλώσεις των παραχθεντων προϊόντων βάση των Τεχνικών προδιαγραφών των προϊόντων, τις έγγραφες της Αναλυτικής Λογιστικης.
  •  Παραθέτει την Ορολογία την σχετική με την Κοστολόγηση και Περιγράφει με ακρίβεια όλες τις σχετικές με την Κοστολόγηση Οικονομικές έννοιες.
  •  Περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα Euro cost και τις μεθόδους με τις οποίες γίνεται υλοποίηση στην πράξη η Κοστολόγηση, με την Μέθοδο του προτυπου κόστους, με την Μέθοδο του Λογιστικου κόστους, η με ενδιάμεση μέθοδο, ενώ περιγράφεται με κάθε μέθοδο, ο προσδιορισμός του κόστους των παραχθεντων προϊόντων, ο προσδιορισμός του κόστους των πωληθέντων προϊόντων και ο προσδιορισμός των Αποτελεσμάτων και των Αποκλισεων από τα πρότυπα μεγέθη.
  •  Περιγράφεται η δυνατότητα την οποία έχει το πρόγραμμα να εκτελέσει την ονομαζόμενη ‘’Αντίστροφη κοστολόγηση”, δηλαδή από τις Ποσοτητες των πωληθέντων προϊόντων, να προσδιορίζει τις αναγκαίες και ικανές Ποσοτητες των παραχθεντων προϊόντων και στη συνεχεία μέσω των Τεχνικών π amp;rho;οδιαγραφών των προϊόντων, να προσδιορίζει τις Αναλώσεις των Πρώτων και Βοηθητικών υλων οι οποίες απαιτούνται για την συμφωνία των Αποθηκών.

To πρόγραμμα Eurocost
 Βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος Eurocost , είναι:

α) η δυνατότητα επικοινωνίας με όλα τα Εμπορικά προγράμματα της αγοράς, για να μεταφέρονται από αυτά, τα δεδομένα των Αρχείων των Αποθηκών

β) ο υπολογισμός του Κοστολογίου γίνεται ανάλογα με το Βάθος των Πρότυπων Τεχνικών Προδιαγραφών των Έτοιμων και Ημιετοιμων προϊόντων

γ) η επικοινωνία των παραγόμενων Πινάκων του Eurocost με το Excel, στο οποίο μεταφέρονται τα Αποτελέσματα του Κοστολογίου και οι Έγγραφες για την Αναλυτική Λογιστική

δ) η δυνατότητα προσθήκης σε κάθε περίπτωση νέων στηλών στους Πίνακες και ταυτόχρονα η δημιουργία των αντίστοιχων Παραμέτρων (drivers) υπολογισμού των στηλών των Πινάκων, από τον υπεύθυνο συστημάτων της Επιχείρησης

ε) η δυνατότητα αλλαγής της Μεθόδου υπολογισμού κατά την πρόοδο της εκτέλεσης του προγράμματος. Από την Μέθοδο υπολογισμού με βάση το Πρότυπο Κόστος γίνεται μετάβαση στην Μέθοδο υπολογισμού με βάση το Λογιστικό κόστος.
 

Το πρόγραμμα Eurocost, καλύπτει όλες τις Βιομηχανικές, Βιοτεχνικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις με την ευρεία έννοια, καθώς και τις Epsilon;πιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών. Το πρόγραμμα Eurocost, έχει την δυνατότητα να εργάζεται με την Μέθοδο του Πρότυπου(προϋπολογισμένου) κόστους όσο και με την Μέθοδο του Λογιστικού ή Πραγματικού ή Ιστορικού κόστους. Το πρόγραμμα εργάζεται είτε με Διαδοχικές, είτε με Προοδευτικές κοστολογικές περιόδους. Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως και την Κοστολόγηση των προϊόντων της Υποσυσκευασιας με την δημιουργία και ενημέρωση Ενδιάμεσων λογαριασμών αναλώσεων.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Εμμανουήλ Μητσοτάκης
Επιμέλεια
Σελίδες 208

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 41061
  • ISBN : 960-209-703-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 50,00€
  • 45,00€

Ετικέτες: Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Euro Cost ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EURO COST