Η βίβλος των τακτικών στο σκάκι - Magnum Opus

-10% Η βίβλος των τακτικών στο σκάκι - Magnum Opus

Το νέο βιβλίο του Grandmaster Στράτου Γρίβα


Η Βίβλος των Τακτικών στο Σκάκι – Magnum Opus αποτελεί την κορυφαία ταξινομημένη συλλογή όλων των τύπων ματ στο σκάκι.  Πρόκειται για έναν γοητευτικό κόσμο τακτικών, θεμάτων και μηχανισμών που διέπουν το σύγχρονο σκάκι, ο οποίος προσφέρει στον αναγνώστη πολύτιμη γνώση στην πορεία του προς τη σκακιστική καταξίωση.


Ο συγγραφέας παρουσιάζει και αναλύει μια εξαιρετικά εκτενή ύλη από τακτικές δομές, μαζί με το ιστορικό τους υπόβαθρο. Το βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στην αγγλική γλώσσα στις αρχές του 2019 και ήδη θεωρείται από τις κορυφαίες εκδόσεις του έτους –ένα διαχρονικό έργο που αναμένεται ότι θα αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια. Οπλισμένοι με τη γνώση των εικόνων ματ, οι παίκτες μπορούν να εντοπίζουν ευκαιρίες για γρήγορη ολοκλήρωση των παρτίδων τους ή να αποτρέπουν την καταστροφή αν βρεθούν οι ίδιοι κάτω από μια τέτοια πίεση.


Ο Στράτος Γρίβας, Grandmaster και κορυφαίος προπονητής, είναι μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο ελληνικό και παγκόσμιο σκάκι τα τελευταία χρόνια. Αφού συγκέντρωσε –αρχικά ως ταλαντούχος νέος και μετά ως νέος, αλλά σκακιστικά ώριμος Grandmaster– όλους τους ατομικούς και ομαδικούς τίτλους πρωταθλητή στην Ελλάδα,  καταξιώθηκε κερδίζοντας όλες τους δυνατούς παγκόσμιους τίτλους (Grandmaster, FIDE Senior Trainer, International Arbiter, International Organizer) τους οποίους απονέμει βάσει κριτηρίων η Διεθνής Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE). Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη σκακιστική εκπαίδευση και προπόνηση, σημαντικό μέρος των οποίων αποτελεί και η συγγραφή ειδικών εγχειριδίων και δοκιμίων

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Στράτος Γρίβας
Μετάφραση Φώτης Σκουλαρίκης
Επιμέλεια
Σελίδες 336
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 43011
  • ISBN : 978-960-461-968-9
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 22,00€
  • 19,80€

Ετικέτες: Η βίβλος των τακτικών στο σκάκι - Magnum Opus