Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε

-10% Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε

Βερολίνο 1932. Ο 34χρονος γιατρός Έριχ Μίε φεύγει από το σπίτι τα µεσάνυχτα της 13ης Ιουνίου για µια έκτακτη επίσκεψη και δεν ξαναγυρίζει ποτέ. Οι πρώτες υποθέσεις για πιθανή αυτοκτονία του γιατρού καταρρίπτονται γρήγορα, καθώς οι ανακρίσεις φέρνουν στο φως αντιφατικά στοιχεία:

O Μίε άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς λίγο πριν εξαφανιστεί

O Μίε είχε (έγκυο;) φιλενάδα

O Μίε είχε κάνει τον τελευταίο χρόνο δύο ασφάλειες ζωής

O Μίε είχε πάρε δώσε µε άτοµα του υποκόσμου

O Μίε συνεργαζόταν µε µια κακόφηµη κλινική και διενεργούσε εκτρώσεις

Πρόκειται για ασφαλιστική απάτη; Μήπως ο Μίε σκηνοθέτησε τον θάνατό του; Μήπως ο Μίε δεν είναι θύµα αλλά θύτης;

Πρόκειται για µια αληθινή ανεξιχνίαστη υπόθεση, τον φάκελο της οποίας ανακάλυψε ο συγγραφέας τυχαία κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας. Το βιβλίο εξιστορεί µε συναρπαστικό και ευφυή τρόπο την προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί η αλήθεια και, µε αυτή την αφορµή, καταπιάνεται µε τα σκοτεινά µυστικά της αστικής ζωής τις παραµονές της δικτατορίας του Χίτλερ, τότε που ένα απειλητικό πέπλο απλώθηκε στη γερµανική κοινωνία και ο φόβος σφράγισε τα στόµατα των ανθρώπων.

 

Έγραψαν για βιβλίο :

«Φέρει αποχρώσεις από την αστυνοµική σειρά “Babylon Berlin” (Το βρεγµένο ψάρι). Το σκηνικό µιας καταδικασµένης κοινωνίας σε µια σκοτεινή εποχή.»
–Die Welt am Sonntag

«Ο Όλιβερ Χίλµες κατάφερε να δηµιουργήσει ένα συναρπαστικό αστυνοµικό αφήγηµα, που ακολουθεί την ιστορική διαδροµή του τέλους της ∆ηµοκρατίας της Βαϊµάρης.»
–Stern Crime

«Βουτώντας µέσα στη ζοφερή ατµόσφαιρα του Βερολίνου της δεκαετίας του ’30, ο Χίλµες κατάφερε να δηµιουργήσει  ένα υπέροχο νουάρ που θα σας απορροφήσει.»
–Grazia

 

Ο Όλιβερ Χίλµες γεννήθηκε το 1971 και σπούδασε ιστορία, πολιτικές επιστήµες και ψυχολογία. Εργάζεται από το 2002 στο Ίδρυµα της Φιλαρµονικής του Βερολίνου και ασχολείται ιδιαίτερα µε ιστορικές βιογραφίες. Τα βιβλία του έχουν γνωρίσει µεγάλη εµπορική επιτυχία.

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Oliver Hilmes
Μετάφραση Βασίλης Τσαλής
Επιμέλεια
Σελίδες
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 19/01/2022

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 84285
  • ISBN : 978-960-645-253-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,50€
  • 13,95€

Ετικέτες: Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε