Φυσική περιβάλλοντος

-10% Φυσική περιβάλλοντος

Το αναγκαίο συμπλήρωμα στην ελληνική βιβλιογραφία για τη Φυσική  περιβάλλοντος

Η Φυσική περιβάλλοντος έρχεται να καλύψει το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο όπως διδάσκεται σε πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια, καθώς η διαθέσιμη ενημερωμένη ελληνόγλωσση βιβλιογραφία είναι σχετικά περιορισμένη. Ο συγγραφέας διδάσκει το αντικείμενο επί 17 έτη, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, και το βιβλίο έχει βασιστεί στις σημειώσεις διδασκαλίας και την ανταπόκριση των φοιτητών σε αυτές.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές των τμημάτων Φυσικής και Χημείας των σχολών θετικών επιστημών των Πανεπιστημίων, αλλά και σε φοιτητές Πολυτεχνικών Σχολών και των αντίστοιχων τμημάτων των ΤΕΙ, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τα θέματα αυτά.

Στο βιβλίο αυτό:

  • Παρουσιάζονται ορισμένα σημαντικά κεφάλαια από τη Φυσική του Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, υπό το πρίσμα της επίδρασης των ατμοσφαιρικών διεργασιών στη διασπορά και διάχυση των ατμοσφαιρικών ρυπαντών οι οποίοι προέρχονται από διάφορες πηγές.

  • Εξετάζονται στοιχεία από τη φυσική του εδάφους και των υδάτων, καθώς και θέματα που αφορούν τα ηχητικά κύματα, τον θόρυβο και τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, ιονίζουσες και μη.

  • Ένα χωριστό κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στο επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής μεταβολής, με όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ γίνεται αναφορά και στην επίδραση του περιβάλλοντος στην υγεία.

 

Κάθε επιμέρους κεφάλαιο συνοδεύεται από σχετικές ασκήσεις και ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία.

 

Ο Παύλος Κασσωμένος είναι Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διδάσκει το μάθημα της Φυσικής Περιβάλλοντος από το 2000. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και το King's College του Λονδίνου. Το έτος 1999 δίδαξε το μάθημα της Περιβαλλοντικής Μετεωρολογίας στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.  

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Παύλος Κασσωμένος
Σελίδες 456
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 93080
  • ISBN : 978-960-461-790-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 29,00€
  • 26,10€

Ετικέτες: Φυσική περιβάλλοντος