Ευτυχισμένη Οικογένεια - Σύγχρονη ανατροφή των παιδιών με τις αρχές του Ρούντολφ Ντράικωρς

-10% Ευτυχισμένη Οικογένεια - Σύγχρονη ανατροφή των παιδιών με τις αρχές του Ρούντολφ Ντράικωρς

Σύγχρονη ανατροφή των παιδιών με τις αρχές του Ρούντολφ Ντράικωρς

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα μιας οικογένειας –οι αταξίες των παιδιών, οι υπερβολικές ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση, οι αρμοδιότητες μέσα στο σπίτι, οι καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια, οι ώρες ύπνου και οι ώρες επιστροφής στο σπίτι– δεν είναι άλυτα.

 Ο μεγαλοφυής ψυχολόγος και παιδαγωγός Ρούντολφ Ντράικωρς (Rudolf Dreikurs, 1897-1972), ένας από τους γνωστότερους παγκοσμίως παιδοψυχολόγος και μία από της μεγαλύτερες προσωπικότητες της εποχής μας στον χώρο της διαπαιδαγώγησης, ανακάλυψε ένα απλό μοντέλο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα μιας οικογένειας, και η αποτελεσματικότητα αυτού του μοντέλου αποδεικνύεται συνεχώς στην πράξη. Το μυστικό του βρίσκεται στην πεποίθηση ότι το παιδί θέλει να είναι ισότιμο άτομο, να το αναγνωρίζουν, να του επιτρέπουν να προσφέρει στην οικογένεια και το σχολείο του, να μπορεί να αισθάνεται μέρος της κοινότητας μέσα στην οποία ζει.

 Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, ο Τεό Σενάκερ (μαθητής και φίλος του Ρούντολφ Ντράικωρς), η παιδαγωγός σύζυγός του Γιουλίττα Σενάκερ και ο Τζον Μ. Πλατ (επίσης μαθητής του Ντράικωρς), μας εισάγουν στην πράξη της διαπαιδαγώγησης με έναν τρόπο ιδιαίτερα ζωντανό και κατανοητό –αλλά και συγκεκριμένο ταυτόχρονα. 

 Οι συγγραφείς, με πολλά παραδείγματα που αντλούν από την καθημερινότητα της σημερινής οικογένειας, δείχνουν πώς μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα πρεσβεύουν. Με τις συγκεκριμένες συμβουλές που δίνουν, βοηθούν αποτελεσματικά τους γονείς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ανατροφή των παιδιών τους.

 Ο Theo Schoenaker υπήρξε μαθητής του Rudolf Dreikurs και πρωτοστάτησε σε διάφορες πρωτοβουλίες εξάπλωσης των αρχών της ατομικής ψυχολογίας στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Εδώ και πολλά χρόνια διευθύνει το Ινστιτούτο Ρούντολφ Ντράικωρς για θέματα κοινωνικής ισοτιμίας, με έδρα στην κοινότητα του Ζίννταλ-Τσούντερσμπαχ, στο κρατίδιο της Έσσης.

Η Julitta Schoenaker είναι παιδαγωγός, διπλωματούχος κοινωνική λειτουργός και σύμβουλος ατομικής ψυχολογίας.

Ο John M. Platt υπήρξε μαθητής του Ρούντολφ Ντράικωρς και διέδωσε τη φιλοσοφία του στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία, και τη Νέα Ζηλανδία. 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Theo Schoenaker, Julitta Schoenaker, John M. Platt
Μετάφραση Παναγιώτα Κεχαγιά
Επιμέλεια Παναγιώτης Δρεπανιώτης
Σελίδες 208
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 61062
  • ISBN : 978-960-461-476-9
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,90€
  • 11,61€

Ετικέτες: Ευτυχισμένη Οικογένεια Σύγχρονη ανατροφή των παιδιών με τις αρχές του Ρούντολφ Ντράικωρς ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ ΝΤΡΑΙΚΩΡΣ