Ευρυγνωσία

-10% Ευρυγνωσία

Πόσο σημαντική είναι σε έναν κόσμο που επιδιώκει την εξειδίκευση.

Ενώ οι πάντες σπεύδουν να εξειδικευτούν, εσείς αναπτύξτε ευρέα ενδιαφέροντα και ικανότητες για να επιτύχετε σε οποιονδήποτε τομέα.

Σε αυτό το βιβλίο-ορόσημο, ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μας δείχνει ότι ο τρόπος για να πετύχουμε είναι να δοκιμάζουμε διαφορετικούς τομείς, να αποκτούμε ευρείες εμπειρίες, να λοξοδρομούμε, να πειραματιζόμαστε αδιάκοπα, να καταγινόμαστε με πολλά, ποικίλα ενδιαφέροντα –με άλλα λόγια, να αναπτύσσουμε ευρυγνωσία.

Ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μελέτησε τους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικούς, εφευρέτες, προγνώστες και επιστήμονες. Ανακάλυψε πως στους περισσότερους τομείς –ιδίως αυτούς που είναι περιπλοκότεροι και πιο απρόβλεπτοι– οι άνθρωποι που διαθέτουν τα φόντα για να διαπρέψουν είναι οι γενικοί γνώστες και όχι οι ειδικοί. Επίσης είναι πιο δημιουργικοί, περισσότερο ευέλικτοι και ικανοί να κάνουν πιο πολλούς συσχετισμούς από ό,τι οι πιο εξειδικευμένοι συνάδερφοί τους.

Αιρετικό, αναλυτικό, καθηλωτικό, το βιβλίο υποστηρίζει μια συναρπαστική άποψη: να είμαστε θετικοί στην αναποτελεσματικότητα. Η αποτυχία μας σε ένα τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε. Αυτοί που τα παρατούν συχνά καταλήγουν να κάνουν το επάγγελμα που τους γεμίζει περισσότερο. Οι πιο επιδραστικοί εφευρέτες αλλάζουν τομείς, αντί να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα μόνο πεδίο. Ενώ οι ειδικοί θα επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στο αντικείμενο τους και οι υπολογιστές θα αποκτούν περισσότερες δεξιότητες, εκείνοι που διαθέτουν ευρεία σκέψη και επιδιώκουν να κερδίζουν ποικίλες εμπειρίες, θα γνωρίσουν την επιτυχία.   

 

YΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ FINANCIAL TIMES/MCKINSEY BUSINESS BOOK OF THE YEAR ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ESSENTIAL READS 2019 ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

 

Είπαν για το βιβλίο:

 «Το σημαντικότερο βιβλίο της χρονιάς για τους επιχειρηματίες – και τους γονείς».
–Forbes

«Κρίσιμο και σημαντικό... ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβαστεί από διευθυντές, γονείς, προπονητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη βελτίωση των επιδόσεων».
–Daniel H. Pink

«Για λόγους που αδυνατώ να εξηγήσω, ο Ντέιβιντ Έπσταϊν κατάφερε να απολαύσω ιδιαιτέρως την εμπειρία της διαπίστωσης πως όλα όσα πίστευα ήταν λάθος. Το λάτρεψα».
–Malcolm Gladwell

Ο Ντέιβιντ Έπσταϊν είναι New York Times μπεστ σέλερ συγγραφέας. Τα βιβλία του έχουν προτιμηθεί όχι μόνο από το ευρύ κοινό αλλά και από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος σε επιστημονικές και αθλητικές στήλες. Έχει βραβευτεί για τα άρθρα του από οργανισμούς, εθνικές ακαδημίες επιστημών, την ένωση επαγγελματιών δημοσιογράφων αλλά και συμπεριληφθεί στην ανθολογία των καλύτερων Αμερικανών κειμενογράφων σε θέματα επιστημών. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σε Περιβαλλοντολογικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία. Παραδίδει συχνά ομιλίες για επιστημονικά θέματα στο ευρύ κοινό.  Συγκεκριμένα, η TeD ομιλία του έχει συγκεντρώσει 8.5 εκατομμύρια θεάσεις και μοιραστεί από τον Μπιλ Γκέιτς. Το βιβλίο Ευρυγνωσία κυκλοφορεί σε 30 χώρες.

Λογοτεχνία
Συγγραφέας David Epstein
Μετάφραση Όλγα Γκαρτζονίκα
Επιμέλεια
Σελίδες 424
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 06/04/2022

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 63217
  • ISBN : 978-960-645-266-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 18,80€
  • 16,92€

Ετικέτες: Ευρυγνωσία