Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη

-10% Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη

Μια μελέτη που αναδεικνύει με σαφή και περιεκτικό τρόπο τον κομβικό ρόλο της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών.

Η νέα πλανητική τάξη ανέδειξε την οικονομική ανάπτυξη σε μοναδική πρόκληση. Οι χώρες ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προκειμένου να αυξήσουν την αξία της εθνικής εικόνας και της φήμης τους, με τελικό σκοπό την απόκτηση κάποιου κυριαρχικού συγκριτικού πλεονεκτήματος. Στο βιβλίο αναδεικνύεται με σαφή και περιεκτικό τρόπο ο κομβικός ρόλος της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών ως ακαταμάχητο κεφαλαιουχικό δημόσιο αγαθό που αυξάνει την αξία τους και ως στρατηγικό εργαλείο μόχλευσης και πολλαπλασιαστής οικονομικής και διεθνοπολιτικής  ισχύος. Η εθνική εικόνα εξετάζεται ως νοηματική κατασκευή που συντίθεται από τα γνωσιακά, αντιληπτικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά στοιχεία των εγχώριων και ξένων ακροατηρίων, τα οποία αντλούνται από τα δομικά συστατικά της εθνικής ταυτότητας.

Το βιβλίο συμπυκνώνει τις διαχρονικές απόψεις των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων και Φιλελλήνων διανοητών και αγωνιστών του 1821 για την ταυτότητα του Νεοέλληνα και την εικόνα της νεότερης Ελλάδας και προτείνει δομικές λύσεις αναβάθμισης της τελευταίας. Είναι ένα βιβλίο για την εθνική ταυτότητα και εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που στοχεύει στον εμπλουτισμό της εθνικής αυτογνωσίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης και σημαδεύει το μέλλον.

 

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Πώς συνδέεται η εθνική εικόνα με την εθνική ταυτότητα;
  • Ποια είναι τα στοιχεία και τα κριτήρια που προσδίδουν ελκυστικότητα και στιβαρότητα σε μια εθνική εικόνα;
  • Με ποιες μεθόδους μετράται η αξία της εικόνας των χωρών;
  • Πώς αξιολογείται η εθνική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας από Έλληνες και ξένους;
  • Έχει προοπτικές βελτίωσης η εικόνα της Ελλάδας και εάν ναι ποιες είναι αυτές;

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Το βιβλίο είναι ένα θαυμάσιο κείμενο εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος, χρήσιμο σε κάθε αναγνώστη.»
– Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος  ΚΕΠΕ

«Η πρωτοτυπία του περιεχομένου και οι πολύπλευρες πληροφορίες για επίκαιρα θέματα που παρέχει, καθιστούν το βιβλίο ιδιαίτερα ευχάριστο ανάγνωσμα, ωφέλιμο για τον καθένα.»
– Χρήστος Δόγας, Διευθυντής Σύνταξης του Οικονομικού Ταχυδρόμου

 

Ο Δρ Ανδρέας Μήλιος είναι διδάκτορας Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και οικονομολόγος με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και συγγραφέας 9 βιβλίων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο Επικοινωνιακό Μάρκετινγκ και στην οργάνωση και λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας. Δίδαξε και διδάσκει για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε ιδιωτικά κολλέγια. Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολλές επιχειρήσεις. Διετέλεσε Εθνικός Εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ταμείου ασφάλισης ΤΑΥΤΕΚΩ, Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Δρ Ανδρέας Μήλιος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 248
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 16/2/2022

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 60042
  • ISBN : 978-960-645-255-0
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 18,80€
  • 16,92€

Ετικέτες: Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη