Επιχείρηση και Μάνατζμεντ

-10% Επιχείρηση και Μάνατζμεντ

Το παρόν εγχειρίδιο αποσκοπεί στην παρουσίαση των βασικών εννοιών και λειτουργιών της επιχείρησης και του τρόπου διοίκησής της.
Αρχικά, αναφέρονται οι 100 βασικές λέξεις για μια επιχείρηση και οι 100 για το μάνατζμεντ. Στη συνέχεια αναπτύσονται σύγχρονες έννοιες για την επιχείρηση όπως, ο νέος ρόλος της, η νέα ασφαλής αξία, η ηθική και τα συναισθήματα που στοχεύουν σε νέες μορφές δεξιοτήτων και επιδόσεων. Το μάνατζμεντ και αυτό αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και ενσωματώνει στα κλασικά του εργαλεία έννοιες από τις νευροεπιστήμες, την τεχνητή νοημοσύνη, τα big data, κ.α. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω οδηγεί σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία μπορούν να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως αυτή μιας πανδημίας.
Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τις επιστήμες του μάνατζμεντ, αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

Επιμέλεια:  
Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός
Πολυτεχνείο Κρήτης & Audencia Business School  

 

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής και Αν. Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι επίσης Διευθυντής των Εργαστηρίων Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης του ίδιου Πολυτεχνείου και, από το 2012, Distinguished Research Professor στο Audencia Business School (Γαλλία). Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές διεθνείς τιμητικές διακρίσεις. Το 2018, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον ανακήρυξε Επίτιμο Διδάκτορα για το έργο του στην Πολυκριτήρια Ανάλυση και τις Χρηματοοικονομικές Αποφάσεις. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει 95 βιβλία που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά, στους τομείς της επιχειρησιακής έρευνας, της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, της πολυκριτήριας ανάλυσης και του χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ –τομείς στους οποίους επικεντρώνονται τα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Συλλογικό
Μετάφραση
Επιμέλεια Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης
Σελίδες 152
Διαστάσεις 17x24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

newideas.gr

Το εγχειρίδιο αναφέρεται επίσης σε θεμελιώδεις έννοιες όπως: στρατηγικές, θεωρία οργανώσεων, διακυβέρνηση και εταιρική κοινωνική ευθύνη. Είναι ένας συγκερασμός παλαιών και νέων όρων που έχουν ως στόχο την πιο αποτελεσματική διοίκηση της επιχείρησης.

Τέλος, ο συγγραφέας κάνει αναφορά σε πολύ μοντέρνες έννοιες της διαχείρισης κινδύνων, της τεχνολογικής διάσπασης, των νευροεπιστημών και της τεχνητής νοημοσύνης. Ο στόχος είναι να επινοηθούν επιχειρηματικά μοντέλα του μέλλοντος. Ακόμη, λόγω και της πανδημίας από την αρχή του έτους, γίνεται αναφορά σε ποια οικονομική ανάκαμψη ελπίζουμε ότι θα έχουμε μετά την κρίση του κορωνοϊού.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


europeanbusiness.gr

Το παρόν εγχειρίδιο αναφέρεται στις βασικές έννοιες και λειτουργίες της επιχείρησης και του τρόπου διοίκησής της.

Αρχικά αναφέρονται οι 100 βασικές λέξεις για την επιχείρηση και οι 100 για το μάνατζμεντ. Στηριζόμενος σε βασικά βιβλία αναφοράς, ο συγγραφέας περιγράφει τί είναι επιχείρηση, τους στόχους της, τα μέσα που διαθέτει, τους συμμετέχοντες στη ζωή της, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η παρουσίαση της έννοιας του μάνατζμεντ. Η αποστολή του είναι καθολική. Πρόκειται για τον αρμονικό συνδυασμό της ενέργειας πολλών προσώπων για την εξασφάλιση μιας συλλογικής επίδοσης. Ο καθηγητής Ζοπουνίδης υπενθυμίζει ότι, επειδή το μάνατζμεντ ενσαρκώνεται από άτομα, διοικώ είναι πρώτα ενεργώ και συμπεριφέρομαι. Δίνει επίσης τα κλειδιά για το μάνατζμεντ με ευφία.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 

Ο καθηγητής-ακαδημαϊκός Κωσταντίνος Ζοπουνίδης στους 100.000 κορυφαίους στον κόσμο

 

Ο καθηγητής John P.A. Ioannidis από το Stanford University και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν όπως κάθε χρόνο λίστα  με τους 100.000 σπουδαιότερους επιστήμονες παγκοσμίως (Updated science-wide author databases of standardized citation indicators).

Τα στοιχεία είναι συνδυασμένα με τα ανάλογα επιστημονικά πεδία και πολλαπλούς βιβλιομετρικούς δείκτες για όλες τις επιστήμες. Οι βιβλιομετρικοί δείκτες που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν όχι μόνο τις συνολικές αναφορές και το δείκτη h-index, αλλά επιπλέον και τη σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής hm-index και τη θέση του συγγραφέα στις εργασίες (μοναδικός, πρώτος, κύριος συγγραφέας).

Οι βιβλιομετρικοί δείκτες τυγχάνουν ευρείας χρήσης στην επιστημονική κοινότητα και σκοπός της δημοσίευσης είναι να επιτρέψει μια πιο ευκρινή, συστηματοποιημένη και λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα προσέγγιση. Παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες από όλους τους χώρους (μεταξύ 6.880.389 καταγραμμένων με δραστηριότητα τα τελευταία πέντε χρόνια).


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 41264
  • ISBN : 978-960-645-126-3
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€
  • 13,50€

Ετικέτες: Επιχείρηση και Μάνατζμεντ