Εννοιολογικές και εργαλειακές διαδρομές με συνδεόμενες οπτικές ενεργές αναπαραστάσεις στο Geometer's Sketchpad

Νέο -10% Εννοιολογικές και εργαλειακές διαδρομές με συνδεόμενες οπτικές ενεργές αναπαραστάσεις στο Geometer's Sketchpad

Το παρόν σύγγραμμα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διδασκαλία, την έρευνα και τη μάθηση της μαθηματικής επιστήμης. Ένας από τους βασικούς του στόχους είναι να συνεισφέρει στη διαδικασία ποιοτικής αναβάθμισης της διδακτικής των μαθηματικών, συνδέοντας με επιτυχία εννοιολογικά και εργαλειακά μονοπάτια των μαθηματικών με χρήση του λογισμικού δυναμικής γεωμετρίας Geometer's Sketchpad.
Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σχολών Θετικών Επιστημών και Παιδαγωγικών σχολών, σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε μαθητές. Η θεματολογία του υπερβαίνει εκείνης των σχολικών εγχειριδίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαμόρφωση δυναμικών διδακτικών κύκλων των μαθηματικών. Σε όλα τα κεφάλαια παρουσιάζονται δυναμικοί μετασχηματισμοί μαθηματικών αντικειμένων, οι οποίοι αποτελούν τη βασική υποδομή για την κατανόηση και τη λεπτομερειακή διερεύνηση εννοιών της άλγεβρας, της γεωμετρίας και του λογισμού.
Στα εισαγωγικά σημειώματα των κεφαλαίων περιέχονται οι πλέον σύγχρονες θεωρίες που αφορούν τη διδασκαλία και μάθηση μαθηματικών εννοιών με χρήση λογισμικού δυναμικής γεωμετρίας, αποτελέσματα θεωρητικών ερευνών στον τομέα της διδακτικής και ψυχολογίας των μαθηματικών, έτσι ώστε να γίνεται με επιτυχία σύνδεση της θεωρίας με την πράξη: ποιος είναι ο ρόλος των αλληλεπιδράσεων και πώς θα επιτευχθούν νοητικές συνδέσεις μέσα από τις αλληλεπιδράσεις με συνδεόμενες οπτικές ενεργές αναπαραστάσεις του λογισμικού.

«Το βιβλίο της Δρος Πατσιομίτου αναζωπυρώνει την ιδέα της χρήσης λογισμικού ως εργαλείου για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στα μαθηματικά και την ενεργή εμπλοκή των μαθητών. Δεν αποτελεί μόνο έναν περιεκτικό οδηγό που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να αποκτήσει επιδεξιότητα στο Sketchpad, αλλά ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στη θεωρία, δίνοντας έμφαση στο τι σημαίνει να μαθαίνεις γεωμετρία, άλγεβρα και λογισμό με το Sketchpad.»
–Απόσπασμα από τον Πρόλογο του Daniel Scher, Senior Academic Designer, McGraw Hill Education

Η Σταυρούλα Πατσιομίτου είναι Μαθηματικός, Διδάκτωρ Διδακτικής των Μαθηματικών (PhD) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ερευνήτρια. Δίδαξε «Διδακτική των Μαθηματικών», «Χρήση Νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία των μαθηματικών», «Πρακτική Άσκηση» στο τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπ. Κρήτης και συνεργάστηκε με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εποπτεία φοιτητών στο μάθημα της Πρακτικής Άσκησης. Είναι συγγραφέας οκτώ μονογραφιών στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, 55 άρθρων σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές (12 στην αγγλική γλώσσα) και 37 άρθρων σε περιοδικά με κριτές (14 ξενόγλωσσα). Διετέλεσε μέλος επιστημονικής επιτροπής και επιτροπής κριτών πολλών ελληνικών συνεδρίων, καθώς και του ΡΜΕ (International Group for the Psychology of Mathematics Education), και έχει συμβάλει στη διαδικασία εξελληνισμού του Geometer's Sketchpad v4 ως σύμβουλος της μεταφραστικής ομάδας. Σήμερα διερευνά σε μεταδιδακτορικό επίπεδο ζητήματα της διδακτικής των μαθηματικών με χρήση λογισμικού –με σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία– στην εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Σταυρούλα Πατσιομίτου
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 464
Διαστάσεις 21 x 29 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 30/6/2022

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 44157
  • ISBN : 978-960-645-302-1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 37,00€
  • 33,30€

Ετικέτες: Εννοιολογικές και εργαλειακές διαδρομές με συνδεόμενες οπτικές ενεργές αναπαραστάσεις στο Geometer's Sketchpad