Εκτροπή

-10% Εκτροπή

Ένα αυτοβιογραφικό ντοκουµέντο διείσδυσης στο Νταχάου

Μια αφοσιωμένη φασίστρια αλλάζει γνώμη και ζωή αφού γίνει η ίδια μάρτυρας της Φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Η Λουτσία είναι µια νεαρή γυναίκα µε αστική καταγωγή, κόρη υφυπουργού της ∆ηµοκρατίας του Σαλό, η οποία µεγάλωσε µέσα στους µύθους του φασισµού και είναι απολύτως πεπεισµένη πως οι αγριότητες στα στρατόπεδα εργασίας είναι ψέµατα. Αποφασίζει να το διαπιστώσει προσωπικά και µπαίνει εθελοντικά στο Νταχάου, σίγουρη ότι µπορεί να διαψεύσει αυτές που θεωρεί συκοφαντίες για τους τρόπους αντιµετώπισης των «εργατών» από το µεγάλο Ράιχ του Χίτλερ. Θα ακολουθήσει µια κατάβαση στα τάρταρα, περίπλοκη και βίαιη, όπου η Λουτσία βιώνει τη φρίκη –την κάνει δική της κυριολεκτικά σαν να «εκτίει την ποινή της».

Η Λούτσε ντ’ Έραµο, ως Λουτσία, διατρέχει µια ολότελα δική της διαδροµή προς την ωριµότητα και τη διάπλαση του χαρακτήρα της, η οποία ηχεί ως περιπέτεια της συνείδησης, πειστήριο και κραυγή συναγερµού. Η Εκτροπή είναι µια ιστορία για τον κόπο που απαιτείται προκειµένου να πετάξεις από πάνω σου τα ψέµατα, µε τα οποία η µνήµη, ατοµική και συλλογική, διηγείται το παρελθόν της. Θίγει την πλάνη των ιδεολογιών και περιγράφει το µαρτύριο µε απώτερο σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας. Όταν κυκλοφόρησε το 1979, η Εκτροπή γνώρισε αµέσως τεράστια επιτυχία και εκδόθηκε σε όλον τον κόσµο.

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Η Εκτροπή εγείρει ζωτικά ερωτήµατα για την παραλυτική επίδραση των πεποιθήσεων που έχουν οι άνθρωποι και τη δυσκολία να ξεφύγουν από αυτές.»
–Financial Times

«Ένα βιβλίο άξιο έκδοσης… Σπάνια συναντά κανείς µια τόσο καταιγιστική και εκκεντρική περιγραφή των στρατοπέδων συγκέντρωσης.»
–Telegraph

«Μια δυσάρεστη αλλά και εξαιρετικά αµφίσηµη εξερεύνηση της σκοτεινότερης εποχής της ανθρωπότητας.»
–Booklist

Η Λούτσε ντ’ Έραµο (Ρενς, Γαλλία, 1925 – Ρώµη, 2001) ήταν Ιταλίδα συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Έχουν εκδοθεί δώδεκα µυθιστορήµατα και συλλογές διηγηµάτων της, καθώς και έξι µονογραφίες της. Το 1993 τιµήθηκε µε το βραβείο Premio Napoli για το βιβλίο της Ultima Luna. Το πιο γνωστό της βιβλίο είναι το Deviazione (Εκτροπή).

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Luce D’ Eramo
Μετάφραση Άννα Παπασταύρου
Επιμέλεια
Σελίδες 584
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 22/03/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Λεύκη Σαραντινού - fractalart.gr


Η “Εκτροπή” (Deviazione)της Luce d’ Eramo, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση από αυτά που έχουν γραφτεί για τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα. Κατ’ αρχήν αποτελεί μέρος της πολύ πρώιμης βιβλιογραφίας για το συγκεκριμένο θέμα, αφού γράφτηκε εν έτει 1979, στο τέλος δηλαδή της δεκαετίας που είχε αρχίσει να εντείνεται το ενδιαφέρον για το Ολοκαύτωμα και τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Εκτροπή είναι ένα από τα γνωστότερα βιβλία για το θέμα αυτό, το οποίο έκανε μεγάλη αίσθηση όταν πρωτοβγήκε.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Ιωάννα Δημητσάνου - pastafloramag.gr

 

Η «Εκτροπή» της Λούτσε ντ’ Έραµο είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα σπουδαία ιταλικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν τον εικοστό αιώνα και χρειάστηκε περίπου τριάντα χρόνια για να ολοκληρωθεί από το 1945. 

Η γραφή αυτού του ιδιαίτερου βιβλίου δεν θα μπορούσε να είναι ρομαντική ή απλοϊκή. Είναι βάναυση, σκληρή, περίπλοκη και διακατέχεται από μία απόκοσμη σκοτεινή γοητεία. Φυσικά οι εικόνες που περιγράφονται στο βιβλίο αποτελούν ένα γνώριμο σκηνικό για όποιον έχει μελετήσει τις εγκληματικές ενέργειες των Ναζί.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 84262
  • ISBN : 978-960-645-146-1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 17,70€
  • 15,93€

Ετικέτες: Εκτροπή