Εισαγωγή στην Οικοτοξικολογία

-10% Εισαγωγή στην Οικοτοξικολογία

4η Αμερικανική Έκδοση

Το βιβλίο Εισαγωγή στην οικοτοξικολογία, στην τέταρτη πλέον έκδοσή του, ξεπερνά τα παραδσιακά όρια των επιστημονικών κλάδων και προσφέρει στους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη θεώρηση της οικοτοξικολογίας από τα μόρια έως τα οικοσυστήματα. Αυτή η νέα έκδοση του καθιερωμένου εκπαιδευτικού συγγράμματος συνεχίζει να δίνει έμφαση στις αρχές αντί στην πρακτική, παρέχοντας τη διεπιστημονική προοπτική και τις βάσεις που απαιτούνται για την έρευνα.

Το κείμενο είναι οργανωμένο σε τρεις ενότητες, όπου αρχικά περιγράφονται οι μοριακές δομές, οι ιδιότητες και η τύχη των ρύπων στο περιβάλλον. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στις επιδράσεις των ρύπων στους ζωντανούς οργανισμούς σε μοριακό, κυτταρικό και ατομικό επίπεδο. Και στο τρίτο μέρος του βιβλίου που αφορά τη βιολογία πληθυσμών και τη γενετική πληθυσμών, τίθεται ένα ερώτημα με μεγάλο ενδιαφέρον για τους οικολόγους: Τι είδους επιδράσεις έχουν οι ρύποι σε επίπεδο πληθυσμού, κοινοτήτων, αλλά και ολόκληρου του οικοσυστήματος;

Εξετάζεται επίσης ο τρόπος χρήσης της οικοτοξικολογίας στη βιοπαρακολούθηση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στη διερεύνηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, στη διεξαγωγή μελετών πεδίου, στη μελέτη της ανάπτυξης ανθεκτικότητας και στον αναπτυσσόμενο τομέα των εκτιμήσεων της περιβαλλοντικής επικινδυνότητας. Σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου υπάρχουν παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης που εξηγούν τις αρχές.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει νέα ύλη που αφορά τη ρύπανση με νανοσωματίδια, τη βιοσυσσώρευση, τους βιοδείκτες και τον χημικό πόλεμο στη φύση, καθώς και ένα νέο κεφάλαιο σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις της οικοτοξικολογίας. Πρόκειται για ένα περιεκτικό σύγγραμμα, το οποίο απευθύνεται και σε όσους ήδη εξασκούν την οικοτοξικολογία παρέχοντας μια στέρεη βάση για την κατανόηση των όσων συμβαίνουν στις χημικές ουσίες στον πραγματικό κόσμο, πού πηγαίνουν, πώς αποικοδομούνται τελικά και πώς επηρεάζουν τους μεμονωμένους οργανισμούς και τους πληθυσμούς που εκτίθενται σε αυτές.

Περιεχόμενα: Ενότητα 1: Οι ρύποι και η τύχη τους στο οικοσύστημα, Ενότητα 2: Eπιδράσεις των ρύπων σε μεμονωμένους οργανισμούς, Ενότητα 3: Επιδράσεις των ρύπων σε πληθυσμούς και κοινότητες  Γλωσσάρι, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο

 

Είπαν για το βιβλίο:

«Μια θαυμάσια, νέα έκδοση ενός από τα καλύτερα εγχειρίδια οικοτοξικολογίας. Γραμμένο από επιστήμονες που συγκαταλέγονται στους καλύτερους του είδους, αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη κάθε σοβαρού περιβαλλοντολόγου.»
—Michael C. Newman, College of William & Mary – Virginia Institute of Marine Science, ΗΠΑ

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας C.H. Walker, R.M. Sibly, S.P. Hopkin, D.B. Peakall
Μετάφραση Αναστασία Βροντελή
Επιμέλεια Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή
Σελίδες 528
Διαστάσεις 17x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 93088
  • ISBN : 978-960-645-017-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 28,00€
  • 25,20€

Ετικέτες: Εισαγωγή στην Οικοτοξικολογία