Εισαγωγή στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων

-10% Εισαγωγή στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων

Γνωρίστε τη 2η ενημερωμένη αγγλική έκδοση!

Η δεύτερη αγγλική έκδοση αυτού του διδακτικού συγγράμματος που έχει τύχει παγκόσμιας αναγνώρισης είναι πλήρως ενημερωμένη, ώστε να περιλαμβάνει την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs και άλλες πρόσφατες εξελίξεις και να προσφέρει για πρώτη φορά στους προπτυχιακούς σπουδαστές μια πλήρη περιγραφή των βασικών στοιχείων του Καθιερωμένου Προτύπου της Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων.

Στο βιβλίο δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη φυσική και λιγότερο στη μαθηματική πληρότητα, έτσι ώστε η ύλη να είναι βατή και για τους σπουδαστές που δεν διαθέτουν γνώσεις περί των στοιχειωδών σωματιδίων.

Επιπλέον, επισημαίνονται τα σημαντικά πειράματα και η θεωρία που σχετίζεται με αυτά, ώστε να είναι ευκολότερο για τους σπουδαστές να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκαν οι σημαντικές ιδέες στον κλάδο.

Το κεφάλαιο που διαπραγματεύεται τη Φυσική των Νετρίνων έχει αναθεωρηθεί πλήρως, ενώ στο τελευταίο κεφάλαιο συνοψίζονται τα όρια του Καθιερωμένου Προτύπου και παρουσιάζονται τα θέματα που δεν καλύπτονται από αυτό.

Το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερα από 250 προβλήματα, προκειμένου να δοθεί στους σπουδαστές η ευκαιρία να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη, καθώς και συνοπτικές λύσεις σε επιλεγμένα προβλήματα.

 

Ο Alessandro Bettini είναι Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβας, στην Ιταλία, όπου διδάσκει Πειραματική, Γενική και Σωματιδιακή Φυσική εδώ και σαράντα χρόνια. Πραγματοποιεί έρευνα στην Φυσική των Υποατομικών Σωματιδίων για το Ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής και είναι ο Διευθυντής του υπόγειου εργαστηρίου Κανφράνκ στην Ισπανία.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Alessandro Bettini
Μετάφραση Χαράλαμπος Βάρβογλης
Επιμέλεια Χρήστος Ελευθεριάδης
Σελίδες 504
Διαστάσεις 21 x 29 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 93079
  • ISBN : 978-960-461-782-1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 41,00€
  • 36,90€

Ετικέτες: Εισαγωγή στη Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων