Ειδικά θέματα οικονομετρίας

-10% Ειδικά θέματα οικονομετρίας

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των διδακτικών βιβλίων και των μελετών στο επιστημονικό πεδίο της οικονομετρίας ολοένα και αυξάνεται σε διεθνές επίπεδο. Ο βασικός στόχος του βιβλίου Ειδικά θέματα οικονομετρίας είναι να δώσει στους αναγνώστες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις στα θέματα της ανάλυσης δεδομένων χρονολογικών σειρών. Τα θέματα των χρονολογικών σειρών συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις επιστημονικές περιοχές των εφαρμοσμένων οικονομικών, της εφαρμοσμένης χρηματοοικονομικής, της εφαρμοσμένης λογιστικής, της μηχανικής, της φυσικής, αλλά και πολλών άλλων επιστημονικών πεδίων.

Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ύλης των χρονολογικών σειρών συνδυάζοντας τη θεωρία με πρακτικές εφαρμογές. Ειδικότερα, δίνεται έμφαση στους ελέγχους μοναδιαίας ρίζας πρώτης και δεύτερης γενεάς, στα αυτοπαλίνδρομα διανύσματα και στους ελέγχους συνολοκλήρωσης, καθώς και στις τεχνικές με δεδομένα πάνελ που αποτελούν τα πιο σύγχρονα εργαλεία των χρονολογικών σειρών. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει πλήθος παραδειγμάτων, με στόχο τον προσανατολισμό του αναγνώστη στην πρακτική εφαρμογή, καθώς η επίλυσή τους στηρίζεται στη θεωρία που έχει παρουσιαστεί.

Η διάρθρωση της ύλης σε όλα τα κεφάλαια αποτελεί ένα «πάντρεμα» της θεωρίας με πρακτικές εφαρμογές και παραδείγματα, τα οποία αναλύονται σε κάθε κεφάλαιο μέσω του οικονομετρικού λογισμικού EViews. Επιπλέον, παρέχονται προχωρημένες γνώσεις στους φοιτητές που θέλουν να εξοικειωθούν με τις πιο πρόσφατες τεχνικές ανάλυσης χρονολογικών σειρών, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν στις πτυχιακές και διπλωματικές τους εργασίες αλλά και σε μελλοντικές τους έρευνες.

Το βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές των Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Σχολών, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και σε όσους ασχολούνται με την ανάλυση δεδομένων και την οικονομετρική μεθοδολογία, είτε στις σπουδές είτε στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Περιεχόμενα βιβλίου

Ανάλυση των χρονολογικών σειρών •Στασιμότητα •Μοναδιαία ρίζα •Πολυμεταβλητά υποδείγματα διανυσματικών αυτοπαλινδρομήσεων •Συνολοκλήρωση •Υποδείγματα με δεδομένα πάνελ

 

Η Χάιδω Ν. Δριτσάκη είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Νίκος Ε. Δριτσάκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το 1992.

Η Μελίνα Ν. Δριτσάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Senior Health Economist της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Χάιδω Ν. Δριτσάκη – Νίκος Ε.Δριτσάκης – Μελίνα Ν. Δριτσάκη
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 536
Διαστάσεις 17x24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 16/12/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 41272
  • ISBN : 978-960-645-189-8
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 35,00€
  • 31,50€

Ετικέτες: Ειδικά θέματα οικονομετρίας