Εδαφομηχανική - Αρχές και εφαρμογές - 3η αγγλική έκδοση

-10% Εδαφομηχανική - Αρχές και εφαρμογές - 3η αγγλική έκδοση

Αυτό το διαχρονικό πλέον σύγγραμμα του Graham Barnes είναι εύληπτο, εξαιρετικά ευανάγνωστο, αλλά και αναλυτικό, ιδανικό τόσο για τα μαθήματα Εδαφομηχανικής των σχολών Πολιτικών Μηχανικών όσο και για τους επαγγελματίες μηχανικούς.

Η πλήρως αναθεωρημένη 3η αγγλική έκδοση:

  • Είναι απολύτως συμβατή με τους Ευρωκώδικες, και διαθέτει ένα νέο κεφάλαιο αφιερωμένο στους γεωτεχνικούς Ευρωκώδικες.
  • Περιέχει λυμένα παραδείγματα με βάση τις αρχές της οριακής κατάστασης σχεδιασμού των Ευρωκωδίκων, που δίνουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους νέους κώδικες με αυτοπεποίθηση.
  • Περιλαμβάνει μια σειρά από μελέτες πραγματικών περιπτώσεων (case studies), με χαρακτηριστικά προβλήματα που ανέκυψαν στην πράξη και τους τρόπους με τους οποίους τα αντιμετώπισαν οι μηχανικοί.
  • Χρησιμοποιεί παντού σαφή διαγράμματα για την παρουσίαση κρίσιμων ζητημάτων της Εδαφομηχανικής, καθώς και φωτογραφίες που βοηθούν στην κατανόηση.

 

Στο βιβλίο καλύπτονται τα εξής:

Σχηματισμός και φύση του εδάφους – Περιγραφή και κατάταξη των εδαφών – Διαπερατότητα και διήθηση – Ενεργός τάση και πίεση πόρων – Πίεση επαφής και κατανομή των τάσεων – Συμπιεστότητα και στερεοποίηση – Διατμητική αντοχή –  Γεωτεχνικοί Ευρωκώδικες – Αβαθείς θεμελιώσεις: ευστάθεια – Αβαθείς θεμελιώσεις: καθιζήσεις – Θεμελιώσεις με πασσάλους – Ωθήσεις γαιών και κατασκευές αντιστήριξης – Ευστάθεια πρανών – Χωματουργικές εργασίες και συμπύκνωση εδάφους – Εδαφοτεχνική έρευνα.

 

Ο Graham Barnes έχει διδάξει Εδαφομηχανική και Γεωτεχνική Μηχανική τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ως επαγγελματίας μηχανικός έχει συνεργαστεί με ειδικούς στην εδαφοτεχνική έρευνα, εργολήπτες τεχνικών έργων, και συμβούλους μηχανικούς. Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος και ερευνητής.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Graham Barnes
Επιμέλεια Κώστας Καρανικολός
Σελίδες 584
Διαστάσεις 21 x 29 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 46063
  • ISBN : 978-960-461-578-0
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 47,50€
  • 42,75€

Ετικέτες: Εδαφομηχανική, κατασκευές, εφαρμογές