Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου

-10% Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου

Ένας τοίχος διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου. Αλλά τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται κίνδυνος στην πλευρά που υποτίθεται πως είναι ασφαλής;

 Όταν ένα τούβλο πέφτει από τον τοίχο, ένας χαρωπός ιππότης καταφτάνει από την πίσω πλευρά για να το επισκευάσει. Στην άλλη πλευρά του τοίχου κάποια θυμωμένα ζώα, ένας ρινόκερος, μια τίγρης και ένας γορίλας έρχονται για να διερευνήσουν την κατάσταση. Ο ιππότης πληροφορεί τους αναγνώστες ότι στη δική του πλευρά υπάρχει ασφάλεια. Αλλά σιγά σιγά η εικονογράφηση του βιβλίου αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα.

Το παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Τζον Εϊτζί μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή. Ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα και μας δείχνει ότι από φόβο για τις εξωτερικές απειλές, συχνά δεν βλέπουμε αυτές που προέρχονται από μέσα.  

Διακρίσεις του βιβλίου:

  • Publishers Weekly Best Books of 2018
  • Boston Globe Best Children’s Books 2018
  • Chicago Tribune Best Children’s Books of 2018
  • People Magazine Best Gift Books for Kids 2018
  • CCBC Choices List 2019

BOLOGNARAGAZZI AWARD 2020

Τα βραβεία BolognaRagazzi θεσπίστηκαν το 1996 και θεωρούνται από τα πλέον τιμητικά διεθνή βραβεία που μπορεί να λάβει ένα παιδικό βιβλίο. Στοχεύουν κάθε χρόνο στη συγκέντρωση των πιο αξιόλογων εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων, ενώ οι διακρίσεις τους τιμούν τις καλύτερες παραγωγές με βάσει την εικονογράφηση και τα κείμενα.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή: «Οι εικόνες διαψεύδουν το κείμενο σε αυτό το έξυπνο, πνευματώδες και δυνατό εικονογραφημένο βιβλίο, στο οποίο ένας μικροσκοπικός λευκός ιππότης πιστεύει πως ο τοίχος που υψώνεται σε κάθε σελίδα θα τον προστατεύσει από τους κινδύνους της άλλης πλευράς. Οι χαρακτήρες, που θυμίζουν καρτούν, ανατρέπουν με τις κινήσεις του σώματός τους όσα είχε αντιληφθεί λανθασμένα ο μικρός ιππότης.»

 

Μεταφράστηκε σε 13 γλώσσες

Είπαν για το βιβλίο:

«Μια ευγενική υπενθύμιση πως οι προκατειλημμένες αντιλήψεις σχετικά με πρόσωπα ή πράγματα, είναι συχνά εντελώς λανθασμένες»
–publishersweekly.com

«Το ξεκάθαρο μήνυμα του βιβλίου ότι η ασφάλεια δεν συνίσταται στο να υψώνουμε τείχη, περνάει στον αναγνώστη με χιουμοριστικό και ευχάριστο τρόπο. Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.»
–firstthursdaybookreviews.wordpress.com

 

Ο Τζον Εϊτζί είναι δημιουργός πολλών βραβευμένων παιδικών βιβλίων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα Life on Mars, It’s only Stanley, Little Santa, Milo’s Hat Trick και Lion Lessons. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο JonAgee.com

Παιδικά
Συγγραφέας Jon Agee
Εικονογράφηση Jon Agee
Μετάφραση Ηλιάνα Αγγελή
Επιμέλεια
Σελίδες 48
Διαστάσεις 21,5 x 29 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 22/01/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Δάφνη Παπαδούδη - oanagnostis.gr

 

Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου, του Jon Agee. Πρώτη ανάγνωση. Η Μαμά και ο Γιωργής ανοίγουν το βιβλίο. Υπάρχει ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου. Σε κάθε σελίδα, από την αρχή μέχρι το τέλος −σχεδόν. Αριστερά βλέπουμε έναν μικρό ιππότη, κουβαλάει μια σκάλα και την τοποθετεί στον τοίχο. Θέλει να ανέβει να τον φτιάξει γιατί έχει ξεκολλήσει ένα τούβλο. Ο μικρός ιππότης λέει για τον τοίχο και πόσο καλό είναι που υπάρχει γιατί τον προστατεύει από τον γίγαντα που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του βιβλίου.

Παράλληλα με την αφήγηση του μικρού ιππότη, αυτή η πλευρά του βιβλίου σιγά σιγά γεμίζει νερό. Δεξιά βλέπουμε κάποια άγρια ζώα που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τον τοίχο, αλλά δεν τα καταφέρνουν και φεύγουν. Μετά εμφανίζεται ο γίγαντας· είναι αγέλαστος με παχιά φρύδια, έντονο βλέμμα και μεγάλο ρόπαλο. Στο μεταξύ, ο ιππότης είναι σκαρφαλωμένος στη σκάλα, ενώ από κάτω η στάθμη ανεβαίνει όλο και περισσότερο και αρχίζουν να εμφανίζονται περίεργα θαλάσσια είδη. Ο γίγαντας προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά ακουμπώντας το αυτί του στον τοίχο. Η αριστερή πλευρά γεμίζει μέχρι πάνω νερό, ο μικρός ιππότης τρομάζει και πέφτει μέσα. Ο γίγαντας σκαρφαλώνει στο ρόπαλό του για να δει πίσω από τον τοίχο και ξαφνικά μια χερούκλα βοηθείας σώζει τον μικρό ιππότη.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθροΒραβείο Bologna Ragazzi Award 2020 στο βιβλίο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου»

diastixo.gr

Μια μεγάλη τιμητική διάκριση, το βραβείο Bologna Ragazzi Award 2020, απέσπασε το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου του Jon Agee, που έχει μόλις κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, σε μετάφραση Ηλιάνας Αγγελή.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που φέρει ένα διαχρονικό και επίκαιρο μήνυμα κατά των προκαταλήψεων, τονίζοντας πως η ασφάλειά μας δεν εξασφαλίζεται με το να υψώνουμε τείχη. Το πρωτότυπο παιχνίδι του συγγραφέα και εικονογράφου Jon Agee μεταξύ των εικόνων και του κειμένου προκαλεί τους αναγνώστες να αμφισβητήσουν την ειλικρίνεια του αφηγητή.

Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή: «Οι εικόνες διαψεύδουν το κείμενο σε αυτό το έξυπνο, πνευματώδες και δυνατό εικονογραφημένο βιβλίο, στο οποίο ένας μικροσκοπικός λευκός ιππότης πιστεύει πως ο τοίχος που υψώνεται σε κάθε σελίδα θα τον προστατεύσει από τους κινδύνους της άλλης πλευράς. Οι χαρακτήρες, που θυμίζουν καρτούν, ανατρέπουν με τις κινήσεις του σώματός τους όσα είχε αντιληφθεί λανθασμένα ο μικρός ιππότης».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

 


BolognaRagazzi Awards: 32 βιβλία που ξεχώρισαν από 1.888 από όλο τον κόσμο.

Από το 1966 που θεσπίστηκε το Βραβείο BolognaRagazzi έχουν περάσει 54 χρόνια. Και κάθε χρόνο το εν λόγω βραβείο ενισχύει την απήχησή του ως ένα από τα πιο σημαντικά και διεθνώς αναγνωρισμένα βραβεία στον τομέα των παιδικών βιβλίων, στοχεύοντας να αναδείξει τα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία.

Τα BolognaRagazzi Awards ανακοινώνονται κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα περίπου μήνα πριν την διεξαγωγή της περίφημης Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

Εύφημος μνεία δόθηκε στα βιβλία «Le Roi de la Lune» της Bérengère Cournut και του Donatien Mary (Éditions 2024, Γαλλία 2019), στο «Le grand serpent» του Adrien Parlange (Albin Michel Jeunesse, Γαλλία 2019) και στο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» (The Wall in the Middle of the Book») του καταπληκτικού Jon Agee που κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
 


ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ;

της Μαρίας Σούμπερτ - www.theathinai.com

Τι είναι αυτό που μας κάνει να σηκώνουμε τοίχους;
      
Ποιο τραύμα μας εμποδίζει να εμπιστευτούμε, να ανοιχτούμε, να επενδύσουμε –με όλο το ρίσκο που αυτό περιλαμβάνει- ώστε να σχετιστούμε με τους άλλους; Κυρίως όταν οι άλλοι μας φαίνονται τόσο διαφορετικοί και τόσο ξένοι; Όταν μοιάζουν με άγρια θηρία και γίγαντες;
           
Οι τοίχοι που σηκώνουμε τις περισσότερες φορές έρχονται καταρχήν για να μας προστατεύσουν. Μία απώλεια, μια ματαίωση, μια απογοήτευση που κινδυνεύει να μας οδηγήσει στην κατάρρευση συχνά οδηγούν στην ανύψωση του τοίχους. Τότε που οι Άλλοι μοιάζουν επικίνδυνοι και απειλητικοί, όταν εμείς στη μοναξιά μας νιώθουμε ασφαλείς. Άλλωστε εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στον εαυτό μας.
           
Ο Αμερικανός συγγραφέας και εικονογράφος Jon Agee μοιάζει να αναρωτιέται κι εκείνος πάνω στην ίδια προβληματική, μόνο που προχωράει το σκεπτικό του ένα βήμα παραπέρα. Ο Τοίχος θα μας κρατήσει ασφαλείς από τους Άλλους, αλλά δεν θα επιτρέψει και σε κανέναν να το διαπεράσει όταν εμείς κινδυνεύσουμε πίσω από αυτό. Γιατί τα τείχη που σηκώνουμε μπορεί να μας ανακουφίζουν σιγά σιγά, με τον καιρό όμως μας απομονώνουν, μας εγκλωβίζουν και εντέλει κινδυνεύουμε να μας εξοντώσουν χωρίς κανείς να το καταλάβει.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο:


 


 

 

Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου: Το βιβλίο του Jon Agee για το οποίο μιλούν όλοι.

www.4moms.gr

Το βιβλίο του Jon Agee με τις πολλές διακρίσεις και τις διθυραμβικές κριτικές, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Το «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» είναι ένα βιβλίο για τον φόβο που θα μεταδώσει ένα σημαντικό μήνυμα στο παιδί σου.

Ένας τοίχος διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου. Αλλά τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται κίνδυνος στην πλευρά που υποτίθεται πως είναι ασφαλής;

 Όταν ένα τούβλο πέφτει από τον τοίχο, ένας χαρωπός ιππότης καταφτάνει από την πίσω πλευρά για να το επισκευάσει. Στην άλλη πλευρά του τοίχου κάποια θυμωμένα ζώα, ένας ρινόκερος, μια τίγρης και ένας γορίλας έρχονται για να διερευνήσουν την κατάσταση. Ο ιππότης πληροφορεί τους αναγνώστες ότι στη δική του πλευρά υπάρχει ασφάλεια. Αλλά σιγά σιγά η εικονογράφηση του βιβλίου αποκαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:


 γράφει η Ελένη Μπετεινάκη - cretalive.gr
 

Στα δύσκολα, τις μαύρες μέρες πάντα υπάρχει μια μικρή ηλιαχτίδα, πάντα έρχεται το χρώμα της χαράς αρκεί να δούμε πέρα από τους τοίχους που συχνά όλοι μας υψώνουμε μπροστά στα ίδια μας τα μάτια.

Δύναμη, προτροπή και πίστη στον εαυτό μας. Ακολουθούμε το ένστικτο, την καρδιά μας, και με τόλμη και θάρρος φτάνουμε ακόμα κι εκεί που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Στα δύσκολα, τις μαύρες μέρες πάντα υπάρχει μια μικρή ηλιαχτίδα, πάντα έρχεται το χρώμα της χαράς αρκεί να δούμε πέρα από τους τοίχους που συχνά όλοι μας υψώνουμε μπροστά στα ίδια μας τα μάτια.

Να διαβάζετε βιβλίο στα παιδια, κι εσείς για τον εαυτό σας .Μην το ξεχνάτε πως μόνο έτσι ανοίγονται οι ορίζοντές μας…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:


 paidikavivlia.blogspot.com


Λοιπόν, αυτό το βιβλίο είναι σίγουρα ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ βιβλίο!
Από πολλές απόψεις. Έχει έξυπνο στήσιμο, με τον τοίχο ακριβώς ανάμεσα στην αριστερή και δεξιά σελίδα του βιβλίου, να το χωρίζει στα δυο, σε δύο κόσμους, που μοιάζουν διαφορετικοί. Είναι όμως στ' αλήθεια...
Έχει μικρό, κοφτό κείμενο, που λέγεται από τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, έναν μικρό ιππότη, με τρόπο που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Ή μήπως όχι...
Έχει καταπληκτική εικονογράφηση. Πρακτικά η εικονογράφηση είναι η μισή ιστορία. 
Έχει γίγαντες και κροκόδειλους και τίγρεις και ρινόκερους και μοχθηρά ψάρια και γορίλες και έναν τρομερό γίγαντα, α, και ένα ποντίκι!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

 


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΝΑΣ ΤΟΙΧΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»

Γράφει η  Πελιώ Παπαδιά

Υπάρχει ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου. Ένας τοίχος που διαχωρίζει τις δύο πλευρές του βιβλίου κι ένας ιππότης που είναι σίγουρος ότι είναι προστατευμένος. Ο τοίχος στη μέση αυτού του βιβλίου υποτίθεται ότι προστατεύει τη μια πλευρά του βιβλίου από την άλλη. Υποτίθεται…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
 

  • Κωδικός Προϊόντος: 86040
  • ISBN : 978-960-645-034-1
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 12,20€
  • 10,98€

Ετικέτες: Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου