Περιγραφή
«Αυτό το βιβλίο έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια (τέσσερις αμερικανικές εκδόσεις) ώστε να συμβαδίζει με τις εξελίξεις, αλλά η αξία του παραμένει το ίδιο μεγάλη όπως και στην πρώτη του έκδοση. Οι συγγραφείς σάς παρέχουν τα δεδομένα που χρειάζεστε, και τα τοποθετούν στο ευρύτερο πλαίσιο, έτσι ώστε η γνώση που θα αποκομίσετε να έχει αξία ακόμη και όταν αλλάζουν οι λεπτομέρειες. Η μελέτη αυτού του βιβλίου θα σας πληροφορήσει για το σήμερα και θα σας προετοιμάσει για το αύριο.»
— Από τον πρόλογο του David Clark, Πανεπιστήμιο ΜΙΤ
«Οι Peterson και Davie προσφέρουν στους αναγνώστες το υπόβαθρο που απαιτείται για να κατανοήσουν τις βασικές αρχές των δικτύων, ένα πλαίσιο εργασίας για τη μοντελοποίηση των δικτύων, και μια διεισδυτική θεώρηση των αρχιτεκτονικών επιπλοκών των πολύ μεγάλων συστημάτων. Οι φοιτητές που διδάσκονται την προσέγγιση των συστημάτων από αυτό το βιβλίο είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δικτύων του μέλλοντος.»
— Susan Scheer Aoki, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας Συστημάτων, Cisco Systems, Inc.
ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Εκτενής κάλυψη των θεμάτων που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για τους σημερινούς φοιτητές και επαγγελματίες της δικτύωσης υπολογιστών
Μεγαλύτερη εστίαση στα ζητήματα υψηλότερων επιπέδων, όπου αυτή τη στιγμή συντελείται έντονη, πρωτοποριακή, και συναρπαστική δραστηριότητα στους τομείς της έρευνας και του σχεδιασμού
Πλήρως ενημερωμένο με νέα ειδικά πλαίσια όπου αναλύονται οι επιτυχίες και οι αποτυχίες των προηγούμενων δικτύων που αναπτύχθηκαν
Παρέχονται δωρεάν για «κατέβασμα»: το λογισμικό εξομοίωσης δικτύου OPNET και ένα εγχειρίδιο εργαστηριακών πειραμάτων (στα Αγγλικά)
Οι συγγραφείς
Ο Larry L. Peterson είναι Καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Princeton. Είναι Διευθυντής του PlanetLab Consortium που έχει έδρα στο Princeton και επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού για την πρωτοβουλία GENI του ιδρύματος NSF. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δικτυωμένων συστημάτων. Ο Peterson, που πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Purdue το 1985, είναι επίσης μέλος του ACM.
Ο Bruce S. Davie άρχισε να εργάζεται στη Cisco Systems το 1995, και το 1998 του απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος Cisco Fellow. Είναι επικεφαλής μιας ομάδας αρχιτεκτονικής που έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη δυνατοτήτων Μεταγωγής Πολλαπλών Πρωτοκόλλων (MPLS) και Ποιότητας Υπηρεσιών (QoS) για δίκτυα ΙΡ. Έχει περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη βιομηχανία της δικτύωσης και των επικοινωνιών. Πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και δίπλωμα Β.Ε. από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Περιεχόμενα του βιβλίου:
•Θεμελίωση
•Δίκτυα άμεσου συνδέσμου
•Μεταγωγή πακέτων
•Διαδικτύωση
•Πρωτόκολλο από άκρο σε άκρο
•Έλεγχος συμφόρησης και κατανομή πόρων
•Δεδομένα από άκρο σε άκρο
•Ασφάλεια δικτύου
•Εφαρμογές
Την επιστημονική επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης πραγματοποίησε ο Β. Τσαουσίδης, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Δίκτυα υπολογιστών – Μια προσέγγιση από τη σκοπιά των συστημάτων – 4η αμερικανική έκδοση”