" /> Η Χειρουργός της Πάλμα – Βιβλίο της Παρέας – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Η Χειρουργός της Πάλμα – Βιβλίο της Παρέας

Διαβάστε την άποψη της Ευας Νάτση και της Χριστίνας Μπίνου για το βιβλίο μας «Η Χειρουργός της Πάλμα» της Lea Velez

http://vivliopareas.blogspot.gr/2016/05/lea-velez.html

 

Τάνα Ντε Αγιούσο. Μια δυναμική γυναίκα (με έφεση στην εξερεύνηση υποθέσεων φόνων), – σύζυγος του ιατροδικαστη του νησιου Πάλμα. Μια γυνάικα ατρόμιτη η οποία παρασυρόμενη απο την γοητεια ενος αξιοθαυμαστου κτηριου στο νησι, ενος πετρινου και επιβλητικου αρχοντικου, ζηταει να μεινει σαυτο. Τι μυστικα κρύβει ομως αυτο το αρχοντικο? Γιατι ολοι οι κάτοικοι το αποφευγουν ακομα και να περασουν απεξω? Ποιος είναι υπεύθυνος για το διπλό φονικό που συνέβη σ’αυτό χρόνια πριν;
Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να αναλάβει καλύτερα το ρόλο του ντετέκτιβ που προσπαθεί να εξιχνιάσει το άλυτο αυτο μυστήριο πέρα απο την γοητευτική Τανα.

Η χειρουργός της Παλμα, ειναι ενα δυνατο μυθιστόρημα αστυνομικό αλλα και με πολυ ερωτική ατμόσφαιρα. Το παθος αλληλοσυγκρουεται με το μυστήριο και ενας λαβύρινθος ιστορικών στοιχειων περιπλέκεται με τα γεγονότα της εποχής εκεινης κατα την οποια οι γυναίκες δεν μπορουσαν να υψώσουν το ανάστημά τους και ακομα χειρότερα να εισακουστει η φωνη τους.
Η μαγική πενα της Velez, σε παρασυρει σε ενα υπεροχο ταξίδι γεμάτο απο χρώματα και περιγραφές γεμάτα απο το ρομαντισμό της εποχής. Η λυρική της γραφη σε συνδυασμό με την πλούσια λογοτεχνική γλαφηρότητα θα συνεπαρουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Ψάχνοντας να βρει την λυση για το φονικό η ιστορία περιπλέκεται πιο πολυ και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με αποκορύφωμα την Τανα να ζει ενα απαγορευμένο έρωτα σε μια κοινωνία που έχει υποβιβάσει την γυναικεία υπόσταση.

Η συγγραφέας καταφέρνει να γοητεύσει κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο έπακρο. Ενα υπεροχα δομημένο εργο που σε καθηλώνει.

Ευα Νάτση – Χριστίνα Μπίνου

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα