" /> Τολμάς να σβήσεις το φως; – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Τολμάς να σβήσεις το φως;

Τολμάς να σβήσεις το φως;

Tρομακτικές ιστορίες, γλυκά, στολές και… κολοκύθες έχουν την τιμητική τους στις 31 Οκτωβρίου!

Ποια είναι όμως η ιστορία του Χάλογουιν;

Σύμφωνα με τις παραδόσεις, την ημέρα αυτή, την παραμονή δηλαδή της νύχτας των Αγίων Πάντων (All Hallows’ Eve ή αλλιώς Halloween), τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν στη γη και ψάχνουν την… αθανασία. Έτσι λοιπόν οι… ζωντανοί ντυμένοι με τρομακτικά κοστούμια και κάνοντας θόρυβο, προσπαθούν να διώξουν τα πνεύματα.
Σήμα κατατεθέν; Οι κολοκύθες… και πού αποσκοπούν; Στο να φωτίσουν τη νύχτα και να ξορκίσουν το κακό οδηγώντας τα βήματα των ζωντανών στο σκοτάδι.

Τη γιορτή, που σχετίζεται με την κελτική λατρεία των Δρυίδων, έφεραν στην Αμερική Iρλανδοί μετανάστες στα μέσα του 19ου αιώνα και σήμερα ο τζίρος σε γλυκά και ζαχαρωτά ξεπερνάει τον αντίστοιχο των Χριστουγέννων, του Αγίου Βαλεντίνου και του Πάσχα!
Η γιορτή του Χάλογουιν δεν γινόταν να μην εμπνεύσει ταινίες, βιβλία, μέχρι και τη μουσική. Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσει να δοκιμάζει πού και πού αυτή την αίσθηση της ανατριχίλας, το μυρμήγκιασμα στον αυχένα;

Παρακάτω λοιπόν σου έχουμε μερικές ιδέες βασισμένες στα… βασικά στοιχεία του Χάλογουιν για να μπεις στο πνεύμα με ένα βιβλίο!

 

Οι… βρυκόλακες

Στο Σάλεμς Λοτ, ο μοναδικός Stephen King, ζωντανεύει τον παλιό τρομακτικό θρύλο του Δράκουλα, μεταφέροντάς τον από την Τρανσυλβανία σε ένα μικρό αμερικανικό χωριό. Ο βρυκόλακας Μπάρλοου έχει κατακτήσει επάξια τη δική του ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των τρομακτικών ηρώων.

 

 

 

 

Ο Carlos Fuentes με τη γραφή του φροντίζει να δημιουργεί σκηνές ανατριχιαστικές, δίνοντας μία άκρως τρομακτική και απόκοσμη μορφή στον Kόμη Βλάντ. Η ιστορία τοποθετείται στην σύγχρονη Πόλη του Μεξικού και όσο για τον τρόμο, περιέχει τον χειρότερο: αυτόν που κρύβεται σε κάθε σελίδα…

 

 

 

 

Το υπερφυσικό

Μια ανθολογία φαντασίας και υπερφυσικού τρόμου με ορισμένες από τις καλύτερες και πιο κλασικές ιστορίες του 19ου αιώνα. Καλογραμμένες και προσεκτικά επιλεγμένες από τον Leslie S. Klinger, αποτελούν ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο ικανό να ανασύρει τους πιο καλά κρυμμένους φόβους σου.

 

 

 

 

Το Νεκρωταφίο Ζώων, ένα ίσως από τα πιο τρομακτικά βιβλία του Βασιλιά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Μια ιστορία που πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος, το πένθος και η διαχείρισή του και που ίσως κανείς και τίποτα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το αίσθημα του τρόμου που θα σου προκαλέσει.

 

 

 

 

Η γεύση της ανατριχίλας

Η πένα της C.J. Tudor σε παρασύρει εκεί που το παρελθόν και το παρόν αναμετρώνται, εκεί που το ψέμα και η αλήθεια μπερδεύονται.
Μια ανατριχιαστική παγωνιά διαπερνά τις 380 σελίδες του βιβλίου και, όσο υποψιασμένος και αν είσαι, η έκβασή του σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

 

 

 

Η ατμόσφαιρα μυστήριου που σκεπάζει το Χάλογουιν είναι η καλύτερη αφορμή για μια δυνατή αστυνομική ιστορία. Μικρές αλήθειες της ζωής και του θανάτου κρύβονται σε κάθε γωνιά αυτού του βιβλίου της Ruth Ware, το οποίο  σε καθηλώνει μέχρι την τελευταία του σελίδα.

 

 

 

 

Η αίσθηση του φόβου

Και επειδή ο τρόμος ο σωστός ξεκινάει από το εξώφυλλο, ρίξε μια ματιά στα Ξεχασμένα κορίτσια της Δανής «βασίλισσας του εγκλήματος» Sara Blaedel.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ένα βιβλίο σου προκαλεί τόση ταραχή, από τις πρώτες σελίδες κιόλας!

 

 

 

 

Extra tip:
Πάρε ζαχαρωτά, σβήσε όλα τα φώτα και… άναψε ένα κερί! Μπουυυυ!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα