" /> Το τραγούδι της σελήνης – bookcity.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Το τραγούδι της σελήνης – bookcity.gr

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου

Υπάρχουν ορισμένοι συγγραφείς που έχουν το μαγικό χάρισμα να προκαλούν, με την πένα και τις ιστορίες τους, μια πληθώρα συναισθημάτων στον αναγνώστη· η Nina George είναι μια τέτοια συγγραφέας και το «Τραγούδι της σελήνης» είναι ένα τέτοιο βιβλίο.

Κεντρική ηρωίδα η Μαριάνε, μια εξηντάρα Γερμανίδα που νιώθει πως η ζωή της έχει τελειώσει και αποφασίζει να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στον Σηκουάνα. Όμως τελικά δεν τα καταφέρνει και τότε συνειδητοποιεί πως η ζωή τής δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι αποφασίζει να αφήσει πίσω της τον εδώ και χρόνια αποτυχημένο γάμο της, τον σύζυγό της που πάντα αδιαφορούσε για την ίδια και τις ανάγκες της και τη μίζερη καθημερινότητά της και να ακολουθήσει τις επιταγές της καρδιάς της. Σπρωγμένη από το ένστικτό της κι από ένα ζωγραφισμένο τουριστικό πλακάκι με ένα μικρό ψαροχώρι της Βρετάνης, αποφασίζει πως πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε το μέρος εκείνο.

Πραγματικά, δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω γι’ αυτό το υπέροχο βιβλίο! Ξεχειλίζει ολόκληρο από εικόνες και συναισθήματα. Οι περιγραφές των τοπίων είναι απλά μαγευτικές· έχεις την αίσθηση πως η συγγραφέας σε παίρνει από το χέρι και σε οδηγεί βήμα βήμα σε ολόκληρη τη διαδρομή από το Παρίσι ως το Κερντρίκ. Η Βρετάνη είναι, ούτως ή άλλως, ένα μέρος ιδιαίτερο, γραφικό, πανέμορφο – το ιδανικό σκηνικό για να ξυπνήσει στην ηρωίδα μια νέα θέληση για ζωή, με την ομορφιά του να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να αναζητήσει και εκείνη με τη σειρά της την εσωτερική ομορφιά που κρύβεται μέσα της. Κάθε αναφορά στην εξοχή, τη θάλασσα, τον ουρανό -τη φύση, γενικότερα- ενισχύει ολοένα περισσότερο την πεποίθηση της Μαριάνε πως αυτό το μέρος παίζει καρμικό ρόλο στη ζωή της.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα