" /> Τέλος Βάρδιας – artharbour.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Τέλος Βάρδιας – artharbour.gr

Γράφει ο Χάρης Κανελλόπουλος

Ο Stephen King με την τριλογία του Κύριου Μερσέντες απέδειξε ό,τι και στην αστυνομική του εκδοχή είναι απολαυστικός. Μετά τα καθορόαιμα αστυνομικά γεμάτα αγωνία μυθιστορήματά του στον επίκαιρο και ρεαλιστικό κόσμο της κρίσης, έρχεται πλέον το τελευταίο μέρος της τριλογίας το Τέλος Βάρδιας, το οποίο θα ξεφύγει από τον ρεαλισμό που είχαν τα δύο πρώτα βιβλία: Ο Κύριος Μερσέντες & Ό,τι βρεις, δικό σου. Ο γήινα παρανοικός και ψυχοπαθής δολοφόνος, αλλά και εύθραυστος Μπρέιντι Γουίλσον Χάρτσφιλντ – ή αλλιώς Κύριος Μερσέντες – επιστρέφει και μαζί του επιστρέφουν και οι αυτοκτονίες που ανέκαθεν τον γοήτευαν.

Ο Μπρέιντι είχε παραθέσει μια φράση του Αλμπέρ Καμί, ο οποίος είχε πει: «Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα αληθινά σοβαρό φιλοσοφικό πρόβλημα, το πρόβλημα της αυτοκτονίας». Ο συμπαθέστατος ήρωας του βιβλίου είναι ένας πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας στο τμήμα ανθρωποκτονιών, ο Μπιλ Χότζες, που μαζί με την Χόλι Γκίμπνι και τον Τζερόμ Ρόμπινσον είχαν σταματήσει τον Μπρέιντι, όταν αποπειράθηκε να ανατιναχθεί σε μια συναυλία στο αμφιθέατρο Μίνγκο με την πρόθεση να σκοτώσει χιλιάδες νέους, που είχαν πάει εκεί για να διασκεδάσουν.

Η Χόλι την τελευταία στιγμή συνέθλιψε το κρανίο του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε άγρυπνο κώμα. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό να τον σταματήσει, καθώς νέοι νευρώνες άρχισαν να δημιουργούνται στον εγκέφαλό του και έξι χρόνια μετά η ιδέα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και να ωθήσει τους εφήβους που είχαν βρεθεί στη συναυλία των ‘Round Here σε αυτοκτονία, του φαινόταν θαυμάσια.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα