" /> Διαβάζουμε περισσότερο, κοιμόμαστε καλύτερα! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Διαβάζουμε περισσότερο, κοιμόμαστε καλύτερα!

Διαβάζουμε περισσότερο, κοιμόμαστε καλύτερα!
Ξέρατε ότι 5 λεπτά διαβάσματος αρκούν για να μας χαρίσουν
όνειρα γλυκά;

Έρευνες δείχνουν ότι λίγα λεπτά ανάγνωσης το βράδυ μας βοηθούν να αποβάλουμε το άγχος της ημέρας, να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας και άρα να κοιμηθούμε καλύτερα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να κλείσουμε την ημέρα μας με το πιο απροσδόκητα αισιόδοξο βιβλίο; Ο Rutger Bregman στο νέο του βιβλίο με τίτλο Aνθρωπότητα μας δείχνει πώς το να πιστεύουµε στην ανθρώπινη καλοσύνη και στον αλτρουισµό µπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόµαστε –και να αποτελέσει το θεµέλιο για να αλλάξουµε πραγµατικά την κοινωνία µας. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα μας βοηθήσει να δούμε με νέα μάτια την ανθρώπινη φύση.


Η βραδινή ανάγνωση μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως η αρχή του ταξιδιού μας προς Μια Υπέροχη Ζωή. Ο Frank Martela στο βιβλίο του συγκεντρώνει μερικές από τις πιο συναρπαστικές ιδέες της Ιστορίας, της Φιλοσοφίας και της Ψυχολογίας και δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Σύμφωνα με τον συγγραφέα οι τέσσερις πηγές νοήματος, το να μένουμε σε επαφή με τον εαυτό μας, το να αναζητούμε μέρη για να αναπτυχθούμε και να αξιοποιούμε τις γνώσεις μας, το να συνδεόμαστε με άλλους ανθρώπους καλλιεργώντας στενές σχέσεις αλλά και το να κάνουμε μια καλή πράξη, μπορεί να μην ακούγονται τόσο επαναστατικές, αλλά εκεί ακριβώς είναι η δύναμή τους.


Ο ύπνος πέραν των άλλων είναι απαραίτητος για την καλή υγεία και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η τεχνολογία μπορεί να τον διαταράξει. Όπως τονίζει ο Ian Douglas στο βιβλίο του Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει, «παρατηρείται σημαντική μείωση του στρες σε όσους αποφασίζουν να μη χρησιμοποιούν το κινητό στην κρεβατοκάμαρα». Αν ψάχνετε για μια πιο τεκμηριωμένη θεώρηση του πώς η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας, ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο αυτό. Οι εικόνες και η δομή του βιβλίου με τις αυξομειώσεις στις γραμματοσειρές του κειμένου άλλωστε προσφέρονται για ολιγόλεπτη ανάγνωση.


Επειδή όσο πιο γλυκιά η ιστορία τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες για ένα όμορφο όνειρο, η επόμενη πρότασή μας αφορά ένα βιβλίο σχεδόν παραμυθένιο. Τα φώτα του νότου, το νέο βιβλίο της Νina George είναι παρηγορητικό, είναι γλυκό, είναι ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα σαν περίπατος στο φως του νότου. Μια ιστορία βγαλμένη από τις σελίδες του Μικρού Παριζιάνικου Βιβλιοπωλείου, που υπόσχεται να σας κρατήσει συντροφιά και να σας παρασύρει στη μαγεία της ζωής.


Όταν είμαστε κοντά στη θάλασσα, ο ύπνος μας είναι ελαφρύς, ξεκούραστος και χαλαρωτικός. Τι λέτε λοιπόν για μια ιστορία εν πλω; Γραμμένο σε μια περίοδο είκοσι ετών και βασισμένο στο ημερολόγιο της Katherine Anne Porter κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου ταξιδιού, Το πλοίο των τρελών αποτελεί ένα αριστούργημα της αμερικανικής λογοτεχνίας και ένα πανόραμα της ίδιας της ζωής. Παραμένει εξίσου γοητευτικό και επίκαιρο σήμερα όσο όταν πρωτοεκδόθηκε, πριν από περισσότερο από μισό αιώνα.

Για μικρούς αναγνώστες και μικρές αναγνώστριες

 


Το κουνελάκι που ήθελε να κοιμηθεί και Η ελεφαντίτσα που ήθελε να κοιμηθεί, τα δύο διεθνή best seller βιβλία του Carl-Johan Forssén Ehrlin, παρουσιάζουν έναν νέο, εντελώς πρωτοποριακό τρόπο για να… κοιμίζετε τα μικρά σας. Επιστρατεύοντας πρωτοποριακές και εξελιγμένες ψυχολογικές τεχνικές βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώνουν, και να κοιμούνται όλο και πιο ήρεμα.


Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε με τους μικρούς αρνητές του ύπνου να μετρήσετε… ελεφαντάκια! Αυτό φαίνεται πως κάνουν και τα μικρά προβατάκια σύμφωνα με τη γιαγιά κότα στο βιβλίο Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Η συγγραφέας παιδικών ιστοριών Christine Beigel και ο εικονογράφος Hervé Le Goff μας προτείνουν τη σειρά Τα παραμύθια της γιαγιάς κότας, με όμορφα μικρά παραμύθια για παιδιά από 3 ετών.

Τι περιμένετε λοιπόν; Διαλέξτε το επόμενο βιβλίο και τοποθετήστε το στο κομοδίνο!

Καλές αναγνώσεις!
Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα