" /> Η πυξίδα της διατροφής – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Η πυξίδα της διατροφής

Η πυξίδα της διατροφής

Τι να φάω; Μια απλή ερώτηση που σήμερα έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη.

Πώς μπορώ να κάνω την υγιεινή διατροφή σταθερή συνήθεια;

Να ακολουθήσω την «παλαιολιθική» (Paleo) δίαιτα ή, καλύτερα, τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων; Μήπως τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών; Την αυστηρή χορτοφαγία; Την κατανάλωση τροφίμων χωρίς γλουτένη;

Ο Bas Kast, συγγραφέας και δημοσιογράφος ειδικευμένος σε επιστημονικά θέματα, βάζει τάξη στο χάος που επικρατεί στις δίαιτες και μας βοηθά να προσανατολιστούμε καλύτερα στη γιγάντια ζούγκλα της διατροφικής πληροφόρησης. Πέρα από μοντέρνες τάσεις και ιδεολογίες, ασχολείται με το τι είναι πραγματικά υγιεινό.

Τι συνηθίζουν να τρώνε οι λαοί που ζουν πολλά χρόνια; Πώς χάνει κανείς αποτελεσματικά βάρος; Γιατί είναι παραπλανητικές ακόμα και οι «επίσημες» διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές;

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος «Η σωματική μου κατάρρευση, που ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι φανταζόμουν, με ανάγκασε να σκεφτώ. Να σκεφτώ πώς είχα ζήσει μέχρι τότε και κυρίως να σκεφτώ τι κατάπινα άκριτα μέχρι τότε […] Βούτηξα στον πολύπλοκο και συγχρόνως γοητευτικό κόσμο της έρευνας για τη διατροφή και την παχυσαρκία, της βιοχημείας του μεταβολισμού, της διατροφολογίας, καθώς και της γεροντολογίας […] Μάζευα τις έρευνες για αυτή τη θεματική σαν μανιακός, σαν να κρεμόταν η ζωή μου από αυτές, πράγμα που ίσχυε εξάλλου κατά κάποιον τρόπο. Μελετούσα τα αποτελέσματα των ερευνών όχι κατά κύριο λόγο από πνευματική περιέργεια, αλλά για καθαρά ζωτικούς λόγους.»
Μετά από την επισκόπηση χιλιάδων διατροφικών μελετών από τη σύγχρονη ιατρική, την έρευνα του μεταβολισμού και την έρευνα της γήρανσης, ο Bas Kast στο βιβλίο του Η Πυξίδα της Διατροφής εξερευνά τον κόσμο της διατροφής και της σχέσης της με τη γήρανση. O Kast συνθέτει μια ενιαία, κατανοητή εικόνα από τα ευρήματα ερευνών σε εργαστήρια, κλινικές, πειράματα αλλά και μέσω της παρατήρησης λαών με μεγάλο προσδόκιμο ζωής.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες εδώ.

Στην ουσία, το βιβλίο καταγράφει όλες τις αρχές μιας διατροφής που μειώνει τον κίνδυνο για τις σοβαρές γεροντικές ασθένειες της εποχής μας και καθυστερεί την ίδια τη διαδικασία της γήρανσης.

Μη φοβάστε! Η Πυξίδα της Διατροφής δεν θα σας υπαγορεύσει κάποιο αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας το οποίο θα πρέπει να τηρείτε ευλαβικά. Ούτε βέβαια να υπολογίζετε τις θερμίδες ή άλλους πόντους. Το φαγητό είναι και παραμένει απόλαυση!

Αντίθετα, η Πυξίδα της Διατροφής παρουσιάζει τα τρόφιμα τα οποία συστήνεται να καταναλώνετε και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγετε. Ξεκινώντας από αυτόν τον βασικό σκελετό μπορείτε μετά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, να κάνετε τα δικά σας πειράματα και τις δικές σας δοκιμές. Με τις πληροφορίες που θα βρείτε συγκεντρωμένες έχετε τα κατάλληλα εφόδια για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας τρόπο διατροφής –σε σοβαρή γνωστική βάση, μακριά από αμφίβολες μόδες και μύθους περί δίαιτας.

Μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να ακούμε το σώμα μας και να τηρούμε το πρόγραμμά μας χωρίς να υπερβάλλουμε.

Καλή επιτυχία!

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα