" /> Προσεχώς νέα βιβλία των Naomi Klein, Stephen King, Edna O’Brien, Kristin Hannah και πολλών άλλων! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Προσεχώς νέα βιβλία των Naomi Klein, Stephen King, Edna O’Brien, Kristin Hannah και πολλών άλλων!

Προσεχώς νέα βιβλία των Naomi Klein, Stephen King, Edna O’Brien, Kristin Hannah και πολλών άλλων!

Μετρώντας ήδη τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς προετοιμαζόμαστε δυναμικά για την κυκλοφορία μυθιστορημάτων αγαπημένων Ελλήνων και σπουδαίων ξένων συγγραφέων, βιβλίων προσωπικής βελτίωσης με διαχρονική αξία, αλλά και προσεκτικά επιλεγμένων βιβλίων για τους μικρούς μας αναγνώστες. Νέα βιβλία έρχονται των Naomi Klein, Stephen King, Edna O’Brien, Kristin Hannah και πολλών άλλων έρχονται από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2020. Βιβλία που σίγουρα αξίζουν τον χρόνο σας! Πάρτε μια γεύση παρακάτω:

Ελληνική λογοτεχνία

Στα ήδη αγαπημένα μυθιστορήματα που φέρουν ελληνική υπογραφή, έρχεται να προστεθεί τον Μάρτιο το νέο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη συγγραφέα του Κάποτε στον Πειραιά, ενώ τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της νουάρ τριλογίας Τρεις βαθμοί μυωπίας του Ηρακλή Γεωργαντή με τίτλο Ναταλία. Νέο βιβλίο περιμένουμε τον Μάιο και από τη Νάγια Δαλακούρα, συγγραφέα του μυθιστορήματος Το λιμάνι των χαμένων γυναικών, το οποίο υπόσχεται να σας ταξιδέψει.

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Νέα μυθιστορήματα ξένων συγγραφέων, αστυνομικές περιπέτειες και δυνατά θρίλερ διεκδικούν μiα θέση στη βιβλιοθήκη μας από τον Ιανουάριο. Στις 22 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει το νέο ασθματικό θρίλερ των Greer Hendricks και Sarah Pekkanen, συγγραφέων του New York Times best seller Η σύζυγος ανάμεσά μας, με τίτλο ΑΝΩΝΥΜΗ #52, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 40.000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads.

Τον Φεβρουάριο έρχονται Οι Αλτρουιστές του Andrew Ridker, a New York Times Editors’ Choice και το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «Καλύτερο Βιβλίο» από διάφορα έντυπα όπως τα People, The Times, Vanity Fair και The New York Post. Τον ίδιο μήνα θα κυκλοφορήσει και η Άγρια θάλασσα της Vanessa de Haan μια ιστορία θάρρους και αγάπης, ένα χρονικό της ταραχώδους εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τον Μάρτιο, το ράφι του Stephen King εμπλουτίζεται με την επανακυκλοφορία του μετά-αποκαλυπτικού έργου Το Κοράκι. Μαζί με την επανέκδοση του ίσως εκτενέστερου έργου του Βασιλιά έρχονται Η ηχώ του Παρισιού του Sebastian Faulks, ένα συναρπαστικό κοινωνικό μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές δύο αγνώστους στο Παρίσι που ανακαλύπτουν περισσότερα για την ιστορία του τόπου αλλά κυρίως για τον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και Η βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς του Toni Iturbe, μια συνταρακτική ιστορία βασισμένη στην πραγματική ιστορία ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού που δημιούργησε μια μικρή βιβλιοθήκη στο μπλοκ 31 του Άουσβιτς.

Ο Απρίλιος μας φέρνει το νέο βιβλίο της μεγάλης κυρίας της σύγχρονης αγγλόφωνης λογοτεχνίας, Edna OBrien με τίτλο Μαριάμ – Το κορίτσι της Μπόκο Χαράμ, αλλά και του πρωτοεμφανιζόμενου Gunnar Kaiser με τίτλο Κάτω από το δέρμα και πρωταγωνιστή έναν… δολοφόνο παθιασμένο με τα βιβλία. Τις κυκλοφορίες της ξένης λογοτεχνίας του Απριλίου συμπληρώνει το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Trudi Kanter Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ, που ξεκινά λίγο πριν από την προσάρτηση της Αυστρίας από τη ναζιστική Γερμανία και περιγράφει τον αγώνα της να διαφύγει από τη χώρα μαζί με τον σύζυγό της.

Πολλές και ενδιαφέρουσες αφίξεις μας περιμένουν τον Μάιο στον χώρο της μεταφρασμένης λογοτεχνίας με νέα βιβλία αγαπημένων και βραβευμένων συγγραφέων, όπως Η ιστορία του νερού, το δεύτερο βιβλίο της Τετραλογίας του Κλίματος της Maja Lunde Το δίκτυο της Aλίς της Kate Quin, που βρέθηκε στις λίστες best seller των ΝΥ Times και USA Today, επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Reese Witherspoon και έχει ξεπεράσει τις 1.000.000 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, το Σκοτεινό νερό, η τρίτη κατά σειρά περιπέτεια της υπαστυνόμου Έρικα Φόστερ, του Robert Bryndza, αλλά και το νέο εθιστικό θρίλερ του Guillame Musso, Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Επίσης, τον ίδιο μήνα θα κυκλοφορήσει το πέμπτο βιβλίο της Νο 1 New York Times bestselling συγγραφέως, Ruth Ware με τίτλο Το κλειδί αλλά και νέο βιβλίο από την αγαπημένη Kristin Hannah με τίτλο Πυγολαμπίδες, ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και της οικογένειας. Το δεύτερο βιβλίο του Καταλανού συγγραφέα Rafel Nadal, Ο γιος του Ιταλού, έρχεται επίσης τον Μάιο και θα μας μεταφέρει στα χρόνια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου.

Το πλοίο των τρελών της Katherine Anne Porter, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 100 καλύτερα της αμερικανικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τους Times, έρχεται τον Ιούνιο, όπως και Η μπλε περίοδος του Luke Jerod Kummer, όπου ο συγγραφέας έχοντας συλλέξει με σχολαστικότητα βιογραφικά στοιχεία από τη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο τους προσδίδει μια ιδιαίτερη μυθιστορηματική χροιά. Τον ίδιο μήνα θα κυκλοφορήσουν επίσης το κοινωνικό, ρομαντικό μυθιστόρημα της Heddi Goodrich Χαμένοι στη Νάπολη, το τρίτο βιβλίο της μοναδικής C. J. Tudor Οι άλλοι άνθρωποι αλλά και η επανέκδοση του θρυλικού έργου του μετρ του τρόμου Stephen King Λάμψη.

Δοκίμια, μελέτες, βιβλία προσωπικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης

 

Η άλγεβρα της ευτυχίας, το διεθνές best seller του Scott Galloway, έρχεται σε λίγες μέρες και μας υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες για μια ευτυχισμένη ζωή, ενώ το Από στόμα σε στόμα του Jonah Berger, που θα κυκλοφορήσει την ίδια ημερομηνία μας δείχνει τον τρόπο για να καταφέρουμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας με επιτυχία. Για τους λάτρεις των οικονομικών θεωριών αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να τις γνωρίσουν έρχεται η Οικονομία με απλά λόγια, το νέο βιβλίο της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς της DK, Μεγάλες ιδέες με απλά λόγια ενώ για όσους αναρωτιούνται πώς θα είναι Ο άνθρωπος του μέλλοντος, ο Mark O’ Connell, στο ομώνυμο βιβλίο του, δίνει όλες τις απαντήσεις.

Το νέο βιβλίο του ειδικού σε θέματα ηγεσίας John Maxwell με τίτλο Ηγεσία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο ενώ αν συνήθως ψάχνεις τα κατάλληλα λόγια την κατάλληλη στιγμή, ο Philip M. Jones στο βιβλίο του Τι ακριβώς να πεις σου προσφέρει χρήσιμα παραδείγματα για να νιώσεις αυτοπεποίθηση σε κάθε συζήτηση.

Από αρχές από αρχές Μαρτίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία η αναθεωρημένη πρωτότυπη έκδοση του κλασικού πλέον βιβλίου του Napoleon Hill Σκέψου και πλούτισε. Τον ίδιο μήνα θα κυκλοφορήσει και το πολυαναμενόμενο Τόλμησε να ηγηθείς της Brené Brown. Όπως δήλωσε η ίδια «Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της καριέρας μου είναι ότι η τολμηρή ηγεσία είναι μια σύνθεση από δεξιότητες και πρακτικές που οποιοσδήποτε μπορεί να διδαχθεί. Η μάθηση και η αλλαγή είναι που απαιτούν από εμάς θάρρος, δύσκολες συζητήσεις και ουσιαστική δέσμευση».

Πάρε το ρίσκο σου, μας συμβουλεύει τον Μάιο ο φημισμένος δοκιμιογράφος Nassim Nicholas Taleb, που ειδικεύεται στους κινδύνους απρόβλεπτων σπάνιων γεγονότων, ενώ ο Malcolm Gladwell στο βιβλίο του Μιλώντας σε αγνώστους που έχει γίνει ήδη παγκόσμιο best seller, μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.

Τον ίδιο μήνα έρχεται στα βιβλιοπωλεία και το νέο βιβλίο της Naomi Klein Στις φλόγες, που πραγματεύεται το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Το έργο της Naomi Klein πάντα με παρακινούσε και με καθοδηγούσε», δηλώνει η Greta Thunberg. «Είναι μια εξαιρετική χρονογράφος της εποχής της κλιματικής αλλαγής που εμπνέει γενεές και γενεές.»

Παιδικά βιβλία

Δύο νέες περιπέτειες των Νικ & Τέσλα περιμένουν τους αναγνώστες από 9 ετών αυτόν τον μήνα. Ένα μυστήριο με ανιματρονικά, μακιγιάζ εξωγήινων, κάμερες, εξαρτήματα και άλλα κινηματογραφικά μαγικά καλούνται να λύσουν τα δύο αδέρφια στα Φαντασμαγορικά εφέ ενώ στην Ηλιακή δύναμη, το 6ο βιβλίο της σειράς, πρέπει να επιστρατεύσουν όλη την εξυπνάδα τους, τη βοήθεια του εκκεντρικού θείου Νιουτ και πάμπολλες συσκευές που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια προκειμένου να βρουν τους γονείς τους!

Τους μικρούς αναγνώστες από 3 ετών περιμένει στο τέλος του τρέχοντος μήνα Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου, που υποτίθεται ότι προστατεύει τη μια πλευρά του βιβλίου από την άλλη και τους δείχνει πώς να αντιμετωπίζουν τις προκαταλήψεις και τις φοβίες.

Τον Φεβρουάριο, νέα βιβλία προστίθενται στη σειρά βιβλίων που φέρουν τη σφραγίδα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο Όλες μου ρίγες ο Ζέιν, μια αρσενική νεαρή ζέβρα με μια κόκκινη ρίγα, μαθαίνει με τη βοήθεια της μαμάς του πως ο αυτισμός είναι μία από τις πολλές ιδιότητες που τον κάνουν ξεχωριστό ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του, ενώ στο βιβλίο Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα, ο Έκτορας, ένα σκαντζοχοιράκι που αρνείται να βγει έξω να παίξει με τους φίλους του γιατί φοβάται πως όλα θα πάνε στραβά καταλάβει πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί τόσο και ξεκινά επιτέλους να απολαμβάνει το παιχνίδι με τους φίλους του! Στο τρίτο βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας με τίτλο Τρία πουλάκια κάθονται, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση λέγοντας ένα ψέμα που όμως σύντομα θα πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τον ίδιο μήνα θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία και οι δύο περιπέτειες των Κερασάκη Κοράκη και Φουντουκάκη Σκιουράκη, H Τούρτα και O Μπαμπούλας, που θα βοηθήσουν τους λιλιπούτειους φίλους μας να καταλάβουν τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα ψέματα και πώς να αντιμετωπίζουν τις φοβίες τους αντίστοιχα.

Τον Μάρτιο τα παιδιά θα μπορούν να γνωρίσουν όλα τα ζουζούνια του κόσμου, να μάθουν πώς τρώνε, πώς κυνηγούν αλλά και άλλες συναρπαστικές πληροφορίες, να παίξουν, να μετρήσουν και να κολλήσουν όσα περισσότερα αυτοκόλλητα μπορούν με Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών και Το μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών με αυτοκόλλητα.

Δύο νέα βιβλία θα προστεθούν τον Μάιο στη σειρά Τα παραμύθια της γιαγιάς κότας. Ο χαμαιλέοντας που έψαχνε τη μαμά του και Το πρόβατο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί θα μας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ στο κρεβάτι λίγο πριν κοιμηθούμε. Τον ίδιο μήνα, ο Mike Curato, συγγραφέας της σειράς Μικρός Έλιοτ, μαζί με τον J. J Austrian υπογράφουν μια ιστορία για την αγάπη χωρίς διακρίσεις με τίτλο Σκουλήκι αγαπάει σκουλήκι και στο Άρα, η μηχανικός των άστρων ακολουθούμε την Άρα στην αποστολή της να βρει έναν εκπληκτικό αλγόριθμο και να καταφέρει να μετρήσει όλα τα αστέρια του ουρανού.

Καλές αναγνώσεις!

2 Σχόλια

 • Γρηγορης Δημοσιεύτηκε 9 Ιουνίου 2020 4:05 μμ

  Το κορακι του stephen king θα επρεπε να ειχε κυκλοφορισει εως τωρα, τι εγινε?

  • Εκδόσεις Κλειδάριθμος Δημοσιεύτηκε 11 Ιουνίου 2020 9:26 πμ

   Γειά σας!
   Λόγω αλλαγών και ανακατατάξεων στο εκδοτικό πρόγραμμα του 1ου εξαμήνου, για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους, η κυκλοφορία των τίτλων του Stephen King «Το κοράκι» και «Η λάμψη» μετατέθηκαν για την 1η Ιουλίου.
   Σύντομα θα βρεθούν στις βιβλιοθήκες σας.
   Ευχαριστούμε!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα