" /> Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο – newsinnews.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο – newsinnews.gr

http://newsinnews.gr/wp-content/uploads/2016/07/%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF.gifΔιαβάστε την άποψη του Μιχάλη Πιτένη για το βιβλίο μας «Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο» της Nina George.

…Το κείμενο ξεχωρίζει χάρη στον τρόπο με τον οποίο έχουν κτιστεί οι φράσεις του και οι συλλογισμοί της συγγραφέως γύρω από μια σειρά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας και την καθορίζουν σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Έτσι που σε πολλά σημεία αισθάνεσαι πως συνομιλεί απ΄ ευθείας μαζί σου, καθισμένη απέναντι σου σαν να είστε δύο φίλοι που μοιράζεστε τους προβληματισμούς σας.

Απ΄ τη μια πρόταση στην άλλη, περνώντας απ΄ τη μια σελίδα στην επόμενη, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα πόσο ανάγκη είχα, όπως όλοι μας φαντάζομαι, να χωθώ και να χαθώ μες αυτό τον ήσυχο και πολύχρωμο «κήπο» που η συγγραφέας έφτιαξε με απλά υλικά, για να μας υπενθυμίσει πως ένα καλό βιβλίο μπορεί πραγματικά να μας κάνει να χαμογελάμε, για όσο τουλάχιστον το κρατάμε στα χέρια μας…

Η κ. Χριστίνα Σωτηροπούλου πρόσθεσε μια επιτυχημένη και πάλι μετάφραση στο ενεργητικό της και οι εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ μια ακόμα προσεγμένη έκδοση.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 
 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα