" /> Στον Κλειδάριθμο μιλάμε τώρα και τη Γλώσσα των Παιδιών – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Στον Κλειδάριθμο μιλάμε τώρα και τη Γλώσσα των Παιδιών

Στον Κλειδάριθμο μιλάμε τώρα και τη Γλώσσα των Παιδιών

Τα παιδιά και οι γονείς έχουν πλέον τον δικό τους Βιβλιό-Κοσμο!

Τι ονειρεύονται σήμερα τα παιδιά; Τι έχουν ανάγκη από τον κόσμο των βιβλίων; Στον Κλειδάριθμο μιλάμε και τη Γλώσσα των Παιδιών και μπαίνουμε δυναμικά στον χώρο του Παιδικού Βιβλίου, με 30 βιβλία για το 2019. Όλες οι ιστορίες που επιλέξαμε στέκονται κι αγκαλιάζουν θέματα που απασχολούν τα παιδιά σήμερα, όπως και τους γονείς τους. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Φιλία, την Απώλεια, την Ένταξη, τη Διαφορετικότητα, τις Συνεργασίες, την Υγιεινή,  τη Μικροεπιθετικότητα, τη Δυσλεξία, τον Χωρισμό της μαμάς και του μπαμπά…

Βιβλία βραβευμένα κι επιλεγμένα από την παγκόσμια κι εγχώρια αγορά, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3+ και 9+ χρόνων, και που καταπιάνονται με συχνούς συναισθηματικούς προβληματισμούς της παιδικής ηλικίας. Προσεκτικά διαλεγμένοι τίτλοι, με ζωντανές  εικονογραφήσεις και κείμενα με ιδιαίτερο νόημα κι αξίες. Ιστορίες της παρέας, της φαντασίας, της ψυχής, της οικογένειας αλλά και της τεχνολογίας, των επιστημών, με εικονογράφηση που μαγνητίζει το ενδιαφέρον και δίνει τροφή στη σκέψη και την αναζήτηση.

Στον Κλειδάριθμο, με τη δραστηριοποίησή μας στις Εκδόσεις Παιδικού Βιβλίου και Παιδικής Λογοτεχνίας, θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη γνωστικών εργαλείων των παιδιών, στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους, στην έκφραση, στην επικοινωνία, στην αναγνώριση, στην αποδοχή, στην ανακάλυψη του εαυτού τους και στη συνεργασία τους με την οικογένεια και τον περίγυρο. Είναι σημαντικό πως τα περισσότερα παιδικά βιβλία μας συνοδεύονται από σημείωμα γραμμένο από ομάδα έμπειρων παιδοψυχολόγων που απευθύνεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ήδη μέσα στον Ιανουάριο, κυκλοφορούν τα πρώτα 7 εικονογραφημένα βιβλία μας. Όπως πάντοτε, αναζητούμε με συγκεκριμένα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια συγγραφείς και συγγράμματα, μεταφράσεις, επιμέλειες, εικονογραφήσεις, όπως και μια συνολική αισθητική για κάθε βιβλίο. Επιλέγουμε βιβλία με εκπαιδευτική ή ψυχαγωγική ουσιαστική αξία. Η βαθιά εμπειρία μας στις επιστημονικές και τεχνικές εκδόσεις, όπως και στη λογοτεχνία, με διαδρομή που φτάνει φέτος τα 34 έτη, μας επιτρέπει να δίνουμε ποιοτική, απολαυστική αναγνωστική εμπειρία στο κοινό μας σε κάθε γύρισμα της σελίδας.

Ως Κλειδάριθμος, μοιραζόμαστε το κλειδί στη Γνώση, την Εμπειρία, την Ανακάλυψη.

Κάθε βιβλίο φέρει στο οπισθόφυλλό του ένδειξη με το θέμα που πραγματεύεται και τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται.


Κατηγορία Παιδικού Βιβλίου, για ηλικίες 3+ (προσχολική & σχολική ηλικία)

 

Τα παραμύθια της γιαγιάς κότας

Ξεκαρδιστικές ιστορίες, με πρωταγωνιστές ζώα, που θίγουν ιδιαίτερα ζητήματα κατά τρόπο που βοηθά γονείς και παιδιά να αναπτύξουν συζήτηση γύρω από τα νοήματα. Στη Γαλλία μόνο, έχουν πουληθεί πάνω από 400.000 αντίτυπα, ενώ τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 13 γλώσσες.

 


Μικρός Έλιοτ

Εικονογραφημένη σειρά με ήρωα έναν μικρό ελέφαντα με βούλες, ο οποίος λόγω της διαφορετικότητάς του μπαίνει σε περιπέτειες. Στο τέλος, όμως, πάντα τα καταφέρνει! Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον Τύπο, όπως και διακρίσεις για την εικονογράφησή της (Ezra Jack Keats 2015 New Illustrator Honor, Society of Illustrators 2014 Founder’s Award, Society of Children’s Book Writers and Illustrators 2015 Portfolio Award κ.ά.). Ο Έλιοτ είναι πολύ δημοφιλής στους μικρούς αναγνώστες, παγκοσμίως. Ο δημιουργός του, Mike Curato, μέσα από την ιστοσελίδα του προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με άξονα το βιβλίο.


Εικονογραφημένες Ιστορίες της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας

Εξαιρετικής εικονογραφικής αισθητικής, οι Εικονογραφημένες Ιστορίες -που είναι ανεξάρτητες και δεν ανήκουν σε κάποια σειρά- είναι οι περισσότερες γραμμένες από παιδοψυχολόγους και περιλαμβάνουν, στο τέλος, δισέλιδο σημείωμα με συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Μια σειρά βιβλίων της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA).

 


Βιβλία και σειρές από Έλληνες συγγραφείς

Τιμώντας την εγχώρια παραγωγή, ο Κλειδάριθμος σχεδιάζει και προτείνει στους μικρούς αναγνώστες εικονογραφημένα βιβλία, γραμμένα από καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.


Κατηγορία Παιδικού Βιβλίου, για ηλικίες 9+ (προεφηβεία)

 

Νικ και Τέσλα

Περιπετειώδεις ιστορίες, δραστηριότητες και πειράματα περιμένουν τα παιδιά της προεφηβικής ηλικίας σε αυτή την καινοτόμο σειρά που έχει γραφτεί από δάσκαλο Φυσικής από κοινού με συγγραφέα Ιστοριών Μυστηρίου. Οι πρωταγωνιστές, ο Νικ και η Τέσλα, λύνουν γρίφους, οδηγούνται σε μονοπάτια Ρομποτικής, Φυσικής κι άλλων επιστημών, καταφέρνουν να γλιτώσουν από κινδύνους χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μεταμορφώνουν σε ηλεκτρομαγνήτες μέχρι κι εκτοξευτές πυραύλων…

Τα βιβλία συνοδεύονται από εικονογραφημένες οδηγίες, ώστε τα παιδιά να φτιάξουν ρομποτικές κατασκευές, αλληλεπιδρώντας με τις ιστορίες!


Σχολή κατασκόπων (Spy School)

Ο Stuart Gibbs έφτιαξε μια σειρά βιβλίων με ήρωα ένα 12χρονο αγόρι, που χάρη στο μαθηματικό του ταλέντο κατορθώνει να διεισδύσει σε σχολή κατασκόπων! Ως άλλος Χάρι Πότερ, τρυπώνει (μυστικά, βέβαια) στη σχολή και μια σειρά από γκάφες και ξεκαρδιστικές αποστολές ξεκινά. Η σειρά μεταφράζεται σε 12 χώρες, έχει πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ διακρίνεται ως New York Times Bestseller στην κατηγορία Λογοτεχνίας για Παιδιά (middle grade) και έχει υπάρξει υποψήφια για 9 βραβεία, μεταξύ των οποίων για Edgar Allan Poe Award και Agatha Award. Το πρώτο βιβλίο (Spy School) αναμένεται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox.
Ο Stuart Gibbs, γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έχει επιπλέον γράψει σενάρια παιδικών σειρών για λογαριασμό των Nickelodeon, Disney Channel, ABC και Fox.

 

 

2 Σχόλια

  • Χρήστος Δημοσιεύτηκε 6 Φεβρουαρίου 2019 12:56 μμ

    Έχετε να μου προτείνετε κάποια παραμύθια για παιδιά 4 ετών; Μπορείτε να μου πείτε και την τελική τιμή του πακέτου που θα μου προτείνετε;

    • Εκδόσεις Κλειδάριθμος Δημοσιεύτηκε 8 Φεβρουαρίου 2019 2:27 μμ

      Γειά σας! Η σειρά των παραμυθιών της Γιαγιάς Κότας είναι εξαιρετική! Μπορείτε να τα βρείτε και στην ιστοσελίδα μας στο http://www.klidarithmos.gr.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα