" /> Μια μέρα με τη Maja Lunde στην Αθήνα! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Μια μέρα με τη Maja Lunde στην Αθήνα!

Μια μέρα με τη Maja Lunde στην Αθήνα!

Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας Maja Lunde βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή την παρουσίαση των βιβλίων της, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, καλεσμένη της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, των Εκδόσεων Κλειδάριθμος, της Apivita, του Public και του Bee Camp.

Η συγγραφέας επισκέφθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, όπου διάβασε στους μαθητές της Α´ Γυμνασίου ένα απόσπασμα από το βιβλίο Η ιστορία των μελισσών , προσφέροντας το έναυσμα για συζήτηση, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα Bee Camp πραγματοποιήθηκε μια βιωματική, διαδραστική εκπαιδευτική δράση διάρκειας μίας ώρας με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου των μελισσών μέσα στα πλαίσια της πόλης.

 

Στη συνέχεια, η Maja Lunde είχε συνάντηση με δημοσιογράφους και bloggers με εξειδίκευση στο παιδικό βιβλίο στον χώρο του Apivita Experience Store, όπου παρουσιάστηκε το νέο παιδικό της βιβλίο Το πνεύμα του χιονιού και ακολούθησε συζήτηση για τη λογοτεχνία, το έργο της συγγραφέα αλλά και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις της Νορβηγίας. Ακολούθησαν προσωπικές συναντήσεις με δημοσιογράφους έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Η ιστορία των μελισσών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον χώρο του Public Συντάγματος. Για το βιβλίο συνομίλησαν με τη συγγραφέα ο Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης, καθηγητής μελισσοκομίας του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών) και μέλος ΕΔΙΠ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου.

Στην παρουσίαση συζητήθηκε τόσο το φαινόμενο του συνδρόμου της κατάρρευσης των μελισσιών και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, που θίγεται στο βιβλίο, όσο και η λογοτεχνική και αφηγηματική διάσταση του βιβλίου και η πολυπλοκότητα των ενδοοικογενειακών σχέσεων, στις οποίες το βιβλίο αναφέρεται. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Νορβηγός Πρέσβης στην Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Frode Overland Andersen και η Διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, κα Jorunn Økland.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βιβλία cli-fi (climate fiction) που μεταφράζονται στην Ελλάδα, το οποίο εντάσσεται σε μια τετραλογία για την κλιματική αλλαγή, το δεύτερο μέρος της οποίας θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος μέσα στο 2020 (o πρωτότυπος τίτλος είναι Blue). Επίσης, σύντομα Η ιστορία των μελισσών θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά, καθώς έχουν ήδη αγοραστεί τα δικαιώματα από την Anonymous Content.

 

 

 

Η ίδια εταιρεία θα μεταφέρει στον κινηματογράφο και το παιδικό βιβλίο Το πνεύμα του χιονιού.

 

 

 

 

Λίγο πριν από την αναχώρηση της από την Ελλάδα, η Maja Lunde δήλωσε: «Πέρασα δύο καταπληκτικές ημέρες στην Ελλάδα. Ήταν υπέροχο να βρίσκομαι στη χώρα σας, με την οποία διατηρώ ισχυρούς δεσμούς και την αγαπώ πολύ, καθώς είχα την ευκαιρία να συναντήσω εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους και να συνομιλήσω με το αναγνωστικό κοινό. Ελπίζω να επιστρέψω σύντομα.»

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα