" /> Κορίτσι στον πάγο – bookcity.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Κορίτσι στον πάγο – bookcity.gr

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου

Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο θρίλερ που κόβει την ανάσα με την καταιγιστική του πλοκή έχει κατορθώσει να υφάνει ο Bryndza, δημιουργώντας μια σφιχτοδεμένη ιστορία γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις, συγκρούσεις και γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο με καταιγιστικούς ρυθμούς. Η δολοφονία της νεαρής κοπέλας είναι μόνο η αρχή, το έναυσμα για να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι μανίας, τρέλας, εκδικητικότητας και μυστικών που μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές. Και είναι εξαιρετικός ο τρόπος που εκμεταλλεύεται κάθε εξέλιξη για να ‘χτίσει’ άμεσα επάνω της μια άλλη, εξίσου ενδιαφέρουσα κι αγωνιώδη, που με τη σειρά της θα προκαλέσει ένα νέο ντόμινο γεγονότων, διατηρώντας συνεχώς τους παλμούς του αναγνώστη στα ύψη.

Ένα από τα καλύτερα στοιχεία του βιβλίου είναι τα εύστοχα ψυχογραφήματα των ηρώων. Όλοι τους -από τις πόρνες και τους εγκληματίες του νότιου Λονδίνου μέχρι τους αριστοκράτες της υψηλής κοινωνίας- έχουν σκιαγραφηθεί με μια πληθώρα μοναδικών χαρακτηριστικών που τους προσδίδουν την ολόδική τους, ξεχωριστή υπόσταση. Όλοι ενδιαφέροντες, με βάθος κάτω από το επιφανειακό προσωπείο τους, με κρυμμένα μυστικά, πάθη και λάθη, που αγωνιούν να επιτύχουν τον σκοπό τους: για κάποιους είναι η διατήρηση της κοινωνικής τους θέσης, για άλλους η εικόνα τους ή η δουλειά τους, για ορισμένους απλά η επιβίωσή τους. Γλιστρούν με θάρρος, θράσος ή ύπουλο τρόπο στο υποσυνείδητο του αναγνώστη, παραμένουν εκεί και αρχίζουν να πλέκουν το κομμάτι ιστού που τους αναλογεί στην αφήγηση, χωρίς να του επιτρέπουν ούτε στιγμή να τους ξεχάσει. Όλοι έχουν μια ιστορία· όλοι βιάζονται να την πουν· όλοι είναι εν δυνάμει ύποπτοι.

Το «Κορίτσι στον πάγο» είναι ένα από τα πιο καλογραμμένα αστυνομικά θρίλερ που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό. Ανατρεπτικό, γρήγορο, δυνατό, αλλά και συγκινητικό και ρεαλιστικό, αξίζει οπωσδήποτε τον χρόνο και την προσοχή σας!

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα