" /> Τι φοβάσαι πιο πολύ; – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Τι φοβάσαι πιο πολύ;

Τι φοβάσαι πιο πολύ;
Η γιορτή του Halloween, η παραμονή της νύχτας των Αγίων Πάντων (All Hallows’ Eve), αποτελεί πηγή έμπνευσης για ταινίες, βιβλία, μέχρι και τη μουσική.
Ανατριχιαστικές ιστορίες, κολοκύθες και γλυκά συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό των ημερών. Αυτά τα βασικά συστατικά της ημέρας βοήθησαν στη διάδοση της γιορτής που βασίζεται στην κέλτικη παράδοση των δρυιδών.
Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει πού και πού αυτή η αίσθηση της ανατριχίλας, το μυρμήγκιασμα στη βάση του αυχένα;
Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε μερικά βιβλία με την υπογραφή του μετρ του τρόμου Stephen King για να γιορτάσεις αυτή τη μέρα όπως της αρμόζει:

Στο Σάλεμς Λοτ, ο Stephen King, ζωντανεύει τον παλιό τρομακτικό θρύλο του Δράκουλα, μεταφέροντάς τον από την Τρανσυλβανία σε ένα μικρό αμερικανικό χωριό. Ο βρυκόλακας Μπάρλοου έχει κατακτήσει επάξια τη δική του ξεχωριστή θέση στο πάνθεον των τρομακτικών ηρώων.

 

Ένα απομονωμένο ειδυλλιακό ξενοδοχείο μοιάζει η ιδανική τοποθεσία για μια ανατριχιαστική ιστορία. Η ιστορία της Λάμψης, 43 χρόνια μετά την αρχική έκδοση του εμβληματικού βιβλίου και 40 χρόνια από τη μεταφορά της στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick, συνεχίζει να εμπνέει, να τρομάζει και να συναρπάζει.

 

Το Νεκρωταφίο Ζώων, ένα ίσως από τα πιο τρομακτικά βιβλία του Βασιλιά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Μια ιστορία που πραγματεύεται θέματα όπως ο θάνατος και ο φόβος μας όταν τον αντικρίζουμε και που ίσως κανείς και τίποτα δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το αίσθημα του τρόμου που θα σου προκαλέσει.

 

Το Παζάρι των Κακών Ονείρων, η τελευταία συλλογή διηγημάτων του με είκοσι απόκοσμες ιστορίες αποδεικνύει ότι ο King έχει ακόμη την ίδια –αν όχι μεγαλύτερη– ικανότητα να σε κάνει να τρομάξεις και ταυτόχρονα να σκεφτείς μέσα από ιστορίες λίγων σελίδων.

 

Και επειδή μερικές φορές απλά και μόνο η σκέψη ενός κλόουν ή ένα μικρό κόκκινο μπαλόνι είναι αρκετά για να νιώσουμε την ανατριχίλα, ΤΟ ΑΥΤΟ μας προσφέρει 1760 σελίδες έντασης και τρόμου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς ένα βιβλίο προκαλεί τέτοιο αίσθημα φόβου ήδη από την αρχή!

 

  • Extra tip Νο1: Μην ξεχάσεις τα ζαχαρωτά!
  • Extra tip Νο2: Αν δεν έχεις ξαναδιαβάσει King και θες να μυηθείς στον λογοτεχνικό του κόσμο, μπες εδώ και βρες περισσότερα.
  • Extra tip No 3: Επειδή δεν είναι μόνο ο Οκτώβριος ο σωστός μήνας για να… τρομάξεις, τον Δεκέμβριο έρχεται ολοκαίνουριος King. Ρίξε μια ματιά στο εξώφυλλο εδώ:

Καλές αναγνώσεις!

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα