" /> Η κόρη της Αυστραλίας – bookcity.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Η κόρη της Αυστραλίας – bookcity.gr

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου

Η κόρη της ΑυστραλίαςΗ άγρια ομορφιά της Αυστραλίας των αρχών του περασμένου αιώνα, η ψυχή και η καρδιά της ιδιαίτερης αυτής ηπείρου και των ανθρώπων της, σκιαγραφούνται με τρόπο άκρως ρεαλιστικό και συγκλονιστικό στην «Κόρη της Αυστραλίας» της Harmony Verna.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας δύο παιδιά, ο Τζέιμι και η Λεονόρα, στα οποία η ζωή από πολύ νωρίς έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Γνωρίστηκαν όταν κατέληξαν στο ίδιο ορφανοτροφείο και ανέπτυξαν μια τρυφερή, φιλική σχέση. Όμως η Λεονόρα σύντομα υιοθετήθηκε από μια οικογένεια πλούσιων Αμερικανών, ενώ ο Τζέιμι έφυγε για να ζήσει με τους συγγενείς της μητέρας του. Όλα έδειχναν πως οι δρόμοι τους δεν επρόκειτο να διασταυρωθούν ποτέ ξανά.

«Η κόρη της Αυστραλίας» είναι στην πλειονότητά του ένα ‘λυπητερό’ βιβλίο. Σε καμία περίπτωση ανάλαφρο. Η συγγραφέας επέλεξε να τοποθετήσει την ιστορία της σε πραγματικό χώρο και χρόνο και, πολύ σοφά κατά τη γνώμη μου, σε απόλυτα πραγματικές συνθήκες. Δεν πρόκειται για παραμύθι, άλλωστε. Κι όμως, είναι τόσο λυρική αυτή η μελαγχολία που αποπνέει! Ο αναγνώστης απομένει βουβός κι εκστατικός μπροστά στην ικανότατη πένα της συγγραφέως· είναι εκπληκτικές οι περιγραφές των τοπίων, συγκλονιστικές εκείνες των συναισθηματικών αντιδράσεων των ηρώων μπροστά σε κάθε νέα δοκιμασία που βρίσκουν στον δρόμο τους. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ρουφάει τις σελίδες έως το τέλος, έως τη λύτρωση που επέρχεται μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. Και ακόμα και τότε, η Verna δεν προδίδει το έργο της. Το τέλος μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους γλυκόπικρο, όμως η αλήθεια του σε όλη την απλότητά της δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Όσοι επιζητούν να εμπλουτίζουν τη βιβλιοθήκη τους με μυθιστορήματα που διαθέτουν κάτι παραπάνω από μια απλή ιστορία αγάπης κι ένα αναμενόμενο happy end, ας επιλέξουν την «Κόρη της Αυστραλίας». Οπωσδήποτε δεν θα το μετανιώσουν!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα