" /> Ο Πόλεμος των Άστρων, μια ακριβή «πατάτα»; – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Ο Πόλεμος των Άστρων, μια ακριβή «πατάτα»;

Ούτε η Twentieth Century Fox, ούτε καν ο ίδιος ο Τζορτζ Λούκας, πίστεψαν έστω και σε μία ελάχιστη επιτυχημένη πρώτη προβολή του Πολέμου των Άστρων το 1977! Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μάλιστα απουσίασε στην πρεμιέρα προβολής, πηγαίνοντας διακοπές με τον φίλο του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το πρώτο επεισόδιο του πια «διάσημου πολέμου», το οποίο είχε κόστος παραγωγής 8 εκατ. δολάρια, έφερε τελικά εισπράξεις 750 εκατ. δολάρια, αναγκάζοντας τους συντελεστές να συνεχίσουν  την ιστορία στα γνωστά πλέον επεισόδια (συνέχειες)…

Όταν η ταινία ολοκληρώθηκε, οι άνθρωποι της Twentieth Century Fox τής έριξαν μια ματιά και κατάλαβαν ότι είχαν στα χέρια τους μια ακριβή «πατάτα». Απλώς δεν υπήρχε καμία διάθεση για ένα τέτοιο είδος ταινίας και οι αλυσίδες των κινηματογράφων αρνούνταν να την προβάλουν. Τα στελέχη της Fox απάντησαν επιμένοντας ότι οι κινηματογράφοι έπρεπε να προβάλουν τον Πόλεμο των Άστρων (Star Wars, ο Λούκας είχε πειστεί να περικόψει τον τίτλο της) αν ήθελαν να πάρουν το πολυαναμενόμενο Η άλλη πλευρά του μεσονυκτίου (The Other Side of Midnight) που ήταν προγραμματισμένο για αργότερα την ίδια χρονιά και όλοι πρόβλεπαν ότι θα «έσπαζε τα ταμεία»….

Ο πόλεμος των Άστρων σύντομα θα έφερνε εισπράξεις μεγαλύτερες από 750.000.000 δολάρια στα ταμεία των κινηματογράφων, και θα γινόταν μια βιομηχανία πολλών δις δολαρίων σε εμπορικά προϊόντα και συνέχειες. Μια βιομηχανία πολλών δις δολαρίων που κανένας, ούτε καν ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας, δεν περίμενε ποτέ….

 

Δείτε απόσπασμα του βιβλίου και διαβάστε περισσότερες ιδέες που δεν πίστεψε κανείς:
«Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν…»

Pic006

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα